Itt vagy most

Meccsváró: Diósgyőr – Gyirmót

Az év utolsó bajnoki fordulójához érkeztünk. Gondoltam, pár mondatban megpróbálom összegezni az elmúlt hónapok történéseit, de ahogy Zoli már korábban megfogalmazta, “jót nem tudok, rosszat nem akarok” mondani. Mondhatjuk, hogy szerencsés volt a sorsolásunk, mert esélyt kaptunk arra, hogy az utolsó helyezett, és vitathatatlanul leggyengébb NB1-es csapat, a Gyirmót ellen harcolhatjuk ki, hogy ne kelljen szégyen szemre kiesőhelyen telelni. Az elmúlt 5 fordulóban mindenki legyőzte a kisebbik győri csapatot. Talán joggal állíthatom, ha ez nekünk nem sikerül szombaton, nincs helyünk az elsőosztályban.

Urbányi István együttese tehát öt bajnoki óta nem szerzett pontot, ezeken a gólarányuk 2-14 volt, nem meglepő módon a bajnokság legrosszabb formájában lévő gárdájáról beszélünk. Az előző három idegenbeli bajnokijukon egy találatot sem tudtak szerezni, de 7-et kaptak. Ennek ellenére sem szabad lenézni őket Horváth Ferenc fiainak. Már csak azért sem, mert egyébként sem vagyunk abban a helyzetben, hogy bármilyen mérkőzést félvállról vegyünk, arról nem is beszélve, hogy a gyirmótiak 18 bajnokin 3 győzelmet tudnak felmutatni, egyet éppen ellenünk (az volt a csapat történetének első NB1-es győzelme). Azon a találkozón Elek Ákos betegség miatt nem játszott, ahogy szombaton sem fog…

Mit várhatunk ellenfelünktől ?

A kapuban a bajnokság második legidősebb játékosa, a 37 éves Sebők Zsolt áll majd. Bár nagy rutinnal bír, az előtte álló védelemről ez nem mondható el, talán ez a sok kapott gól elsődleges oka.

A védelemben ugyanis Urbányi István az Achim – Lengyel – Jancsó – Présinger négyest favorizálja, akik közül egyedül utóbbi játékosról mondható el, hogy komolyabb NB1-es tapasztalattal rendelkezik. A román jobb-bekk, Achim mellett a mindössze 20 esztendős Jancsó András, valamint a korábbi utánpótlás Európa bajnoki bronzérmes Lengyel Dániel szerepel.

A középpályás trió Vass Patrik, Kiss Máté és Filkor Attila lehetnek. Utóbbi kettő neve ismerősebben csenghet a szurkolóknak, Kiss már számos elsőosztályú klubnál megfordult, U20-as VB bronzérmes, Filkor Attila pedig amellett, hogy az Olaszország elleni győztes mérkőzésen a válogatottban is bemutatkozhatott, játszott az AC Milan és az Internazionale együtteseiben is. Hatalmas tehetségként indult, vélhetően nem ilyen folytatásról álmodott.

A támadók között egy régi ismerőssel is találkozhatunk, a szélső Bori Gábor ugyanis élvezi Urbányi István bizalmát, mellette pedig a fiatal Sallói Dániel, a Kansas City kölcsönjátékosa, korábbi ügyvezetőnk fia játszhat. A trió harmadik tagja az a Csiki Norbert, akit még MTK játékosként a fél NB1 próbált leigazolni, ő viszont Thaiföldre igazolt, ahol azonban nem jöttek össze a számításai. Közülük egyedül Sallóinak sikerült idén a kapuba találnia, igaz, neki is mindössze 2 alkalommal. 18 bajnokin összesen 8 találatuk van.

Ami minket illet, újabb esélyt kaptunk a sorstól, hogy ne kelljen kiesőhelyen telelni. Más kérdés, hogy ismert okokból újfent Elek nélkül kell helytállnunk, amibe idén már többször beletört a bicskánk…
Mindenesetre, ahogy korábban említésre került, amennyiben nem sikerül győznünk szombaton, már egy szurkoló számára sem lesz kérdés, hogy a csapatunk, stábunk nem NB1-es, a bennmaradáshoz pedig komolyabb téli vérátömlesztésre lenne szükség. Bízzunk benne, a vezetőség eltekint attól, hogy a légiósokra és fiatal játékosokra vonatkozó szabályok betartatásával belenyúljanak Horváth Feri kezdőcsapatába, amivel gyakorlatilag már a kezdő sípszó előtt aláírnák a vereséget.

Várható kezdőcsapatok:
Diósgyőr: Rados – Lázár, Lipták, Jagodinskis, Nemes – Dausvili, Bognár, Nono – Vela, Novothny, Bacsa
Gyirmót: Sebők – Achim, Jancsó, Lengyel, Présinger – Vass, Kiss, Filkor – Bori, Sallói, Csiki
A találkozó játékvezetője Farkas Ádám lesz.

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK