Itt vagy most

Nikházi távozik, de lesznek érkezők is

Megtartották a téli felkészülés előtti sajtótájékoztatót, ahol Horváth Ferenc és Benczés Miklós várták a szép számmal megjelent újságírók kérdéseit. A végig pozitív hangulatú eseményen szó volt az esetleges érkező és távozó játékosokról, elmondták, hogy a kiszemelt játékosok tekintetében elég nagy az egyetértés, és elsősorban erőcsatárt, támadó középpályást, valamint szélső védőt szeretne a klub télen szerződtetni. Erőcsatárra azért van szükség, mert Novothny Soma nyáron távozik, és a pótlásáról már most szeretnének gondoskodni. Jelenleg több játékossal is tárgyal a klub, amint lehetséges, be is fogják jelenteni az érkezőket, van pénz erősítésre, de nem feltétlenül fognak minden forintot elkölteni, ha nincs megfelelő minőségű és elérhető árú játékos a piacon. A távozók listáján találhatjuk a hivatalosan is bejelentett Nikházi Márkot, de a Benczés Miklós szerint jó adottságokkal rendelkező Griffiths is mehet télen, ha lesz kérője, mivel az utóbbi időben nem sokat mutatott meg a valós tudásából, és így nem tudja segíteni a csapatot.

A téli edzőtáborról kiderült, hogy Valencia környékére utazik a csapat, a lehetséges ellenfelekkel kapcsolatban nehézség, hogy a szervezés elég késői, és a spanyoloknál most is zajlik a bajnokság, így nem egyszerű ellenfeleket találni. Mivel korábban Benczés Miklós is edzőtáborozott Spanyolországban a Puskás Akadémiával, Horváth Ferenc pedig a Videotonnal, így a korábbi jó tapasztalatok miatt döntöttek az ország mellett, az edzőtábor költsége pedig a török edzőtáborokéval egyezik meg. Az edzőtábor szervezése a korábbi DVTK-ban szereplő spanyoloktól független, ez egy új vonal, ahogy Benczés Miklós fogalmazott.

Az elvárásokkal kapcsolatban pozitívan nyilatkoztak, bíznak a sikeres felkészülésben, és egy jó kupaszereplésben látják a kitörési lehetőséget mindketten. A bajnokságban a cél a stabil bentmaradás, de nincs könnyű dolga a csapatnak, mert olyan nagy múltú együttesek is a kiesés szélén állnak, mint a Debrecen vagy az MTK. Jövőre pedig komolyabb célokat szeretnének megfogalmazni a bajnokságban, ennek megfelelően alakítják majd ki a csapat keretét.

Az infrastruktúra tovább fejlődik, ha minden jól alakul, akkor egy hét múlva átveszik az újonnan épült műfüves és strandfoci pályákat, amelyeket az utánpótlás majd használatba is vehet.

A téli felkészülést majdnem teljes létszámban kezdhette meg a csapat: a sokáig sérült játékosok kivételével (Halmai, Ternován és Karan) egyedül Mahalek küzd betegséggel, illetve Dausvili, a grúz közönségkedvenc kapott néhány nap extra pihenőt. Újdonság, hogy orvosi felmérés is zajlik majd a felkészülés kezdetén, ezzel bizonyára a sok sérülést szeretnék elkerülni, megelőzni, ami ősszel sokszor megnehezítette Horváth Ferenc dolgát.

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK