Itt vagy most

Vajon jól erősít a DVTK a téli átigazolások során?

Minőségi játékosok érkezését várjuk a hiányposztokra, de vajon milyen posztokon szorul erősítésre a DVTK kerete jelenleg? Nyáron a belső védő, bal oldali védő és támadó középpályás posztok voltak azok, amelyeket az akkor megírt cikkben kiemeltem, most is górcső alá veszem a posztokat, figyelembe véve azt is, hogy 3 vagy 4 védős felállásban hasznosak-e a játékosok:

Kapus (*****):

Rados, Antal, Bukrán: nagy változás nincs, Zöldesi helyett érkezett a külföldön is megfordult Bukrán, úgy gondolom, hogy Rados megfelelő képességekkel rendelkezik, Antal Botondnak pedig el kell fogadnia, hogy végigpadozza a tavaszt, aztán nyáron meglátjuk, hogy lesz-e valamilyen alkalmi vétel erre a posztra.

Bal oldali védő (***):

Nemes, Németh: nyáron a következőket írtam, ami most is pontosan igaz: “van egy fiatal, saját nevelésű, tehetséges játékos erre a posztra, mögötte pedig ott van Németh Milán, aki bár kevés lehetőséget kapott tavaly, de szükség esetén pár meccset le tud hozni, itt azért van egy kis hiányérzetem, nem érzem azt, hogy Nemes versenyhelyzetre lenne kényszerítve, ha egészséges. Ráadásul még ő pont belefér a fiatal játékos kategóriába, így anyagilag érdekelt a klub a szerepeltetésében.” A helyzet szintén nyáron változhat, ha Nemes kikerül a fiatal játékosok közül, de akár azt is el tudom képzelni, hogy már most kap egy komoly riválist, akit tavasszal felépítenek.

Középső védő (****):

Lipták, Tamás, Mahalek, Jagodinskis, Karan: Darabra és minőségre is megvagyunk, bár a sok sérülés miatt egyedül Lipták volt stabil pont ősszel. Megfelelő felkészülés után akár Jagodinskis, akár Karan nagy erőssége lehet a csapatnak tavasszal. Az ősz 2. felében alkalmazott 3 védős felállás esetén előfordulhat keveredés a posztok között a védőknél.

Jobb oldali védő (***):

Lázár, Eperjesi: Okuka távozott nyáron, ami csökkentette a variációs lehetőségeket, ráadásul minőségben sem tudtunk előrelépni, itt darabra megvagyunk, de mindenképpen várnék egy érkezőt, aki lehet akár 17-18 éves is, gondolva a jövőre.

Wingback, szárnyvédő (***):

Nemes, Vela, Németh, Eperjesi: Ha 3 védővel állunk fel, akkor a pályát hosszában végig bejátszó, beadni, cselezni jól tudó játékosokra van szükség, akik megfelelő állóképességgel is rendelkeznek. Vela az ősz végére megmutatta, hogy képes ezen a poszton maradandót alkotni, a másik oldalon viszont nem érzem túl erősnek sem Nemest, sem Németh Milánt. Mivel Benczés Miklósék tervezik egy szélső védő leigazolását, ezért remélem, hogy olyan játékos jön, aki több játékrendszerben is folyamatosan megfelelő teljesítményre képes.

Védekező középpályás (ha Elek Ákos marad: *****, ha megy: ***):

Elek, Dausvili, Kitl, Halmai, Oláh: Nyáron is Elek Ákos volt a fő kérdés: megy vagy marad? Most annyival jobb a helyzet, hogy Dausvili személyében van egy kemény, ütközésektől sem visszariadó védekező középpályás, viszont Kitl kevés lehetőséget kapott, Oláh pedig a berobbanása után kiszorult erről a posztról. Ha megy is Ákos, akkor sem kell a kardunkba dőlni, képesnek tartom mindkét fiatalt arra, hogy pótolja őt. Halmai meg többet sérült, mint nem, amiről valószínűleg ő tehet legkevésbé, de lassan komikussá válik a helyzete, nem tudom meddig tart a szerződése, de adjuk kölcsön, hadd mutassa meg valahol, hogy tud ő focizni.

Szélső középpályás és támadó középpályás (ha Bognár marad: ****, ha megy ***):

Ternován, Bognár, Nono, Vela, Ugrai, Szabó I: Mivel Fülöp érkezése szinte biztosra vehető, ezért nagy baj akkor sincs, ha Bognár eligazol, ő visszarakja a 4. csillagot a csapatrész erősségéhez. Gondban akkor lehetünk, ha Nonoval történik valami, mivel Nikházi már távozott a télen, de néhány meccset fiatalokkal is le tudunk hozni. Fontos, hogy a sérülések elkerüljék a kulcsjátékosokat, láthattuk, hogy Ugrai visszatérése mennyit jelentett.

Csatárok (****):

Bacsa, Boros, Griffiths, Novothny, Makrai: Griffiths kiszorult az első keretből, valószínűleg távozik hamarosan, Bacsa nem igazán volt formában az ősszel, így nem véletlenül keres erőcsatárt a DVTK szakmai vezetése, ráadásul nyáron Novothny kölcsönadása is lejár. Mindenképpen kell ide az erősítés, mert a 2 fiataltól egyelőre nem várhatjuk el, hogy megváltsák a világot, ugyanakkor én a lehetőségekhez képest minél több lehetőséget adnék nekik, mert csak így fognak fejlődni.

Összességében tehát nagy gond nincs, óriási lyukak nincsenek a keretben, de ha már erősítünk, akkor az valóban erősítés legyen, a keret elég bő, még a várható 2-3 távozó sem fog ezen változtatni, hiszen ennyi játékos érkezni is fog. Figyelni kell arra, hogy a felkészülés megfelelő legyen, minden játékos annyi terhelést kapjon, amennyit elbír, nagyon kemény tavasz elé nézünk, minden apróságnak stimmelnie kell, ha szeretnénk jövőre is az NB1-ben szerepelni. Remélem, hogy az egy hét múlva kezdődő átigazolási szezon végén elégedetten csettinthetünk majd, és bizakodva vághatunk neki a tavaszi szezonnak. Hajrá Diósgyőr!

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK