Itt vagy most

A szurkolók döntöttek: bizonyíts Busai Attila!

Sok pletyka, hír és találgatás után a mai napon hivatalossá vált, hogy Bognár a Ferencvárosba szerződik (további pályafutásához sok sikert kívánunk!), az üzlet részeként pedig Busai Attila Diósgyőrbe kerül.

A diósgyőri szurkolókat eléggé megosztja Busai Attila személye, aki nemcsak a pályán hívta fel magára a figyelmet az elmúlt években, ezért érthető, hogy erős fenntartásokkal kezelik az új érkezőt. Az igazolás apropóján szavazást tettünk közzé a facebookon, a csaknem 11 ezer fős DVTK szurkolói csoportban, ahol a következő kérdést tettük fel:

Mi a véleményed Busai leigazolásáról?

A csoporttagok szavaztak, leírták véleményüket, 2 óra alatt 220 szavazat érkezett, a legtöbb szurkoló (68,2%) arra szavazott, hogy ha a pályán bizonyít az új DVTK szerzemény, akkor senki nem fog a korábbi ügyeivel foglalkozni. Én is úgy gondolom, hogy ebben van ráció, ez csak rajta múlik, hogy pár hónap múlva hogyan tekintünk vissza erre az igazolásra, viszont a múltja miatt neki még többet kell mutatnia, hogy megbékéljen vele minden szurkoló. Főleg azt a 16,4%-ot lesz nagyon nehéz meggyőznie, akik szerint ez egy érthetetlen és rossz igazolás volt, ez bizony emberes feladat lesz Busai Attila számára. A legkevesebben azok voltak, akik örülnek neki és erősítésnek tartják az érkezését, 9,1% szavazott erre, ők valószínűleg emlékeznek arra, hogy voltak az NB1-ben kiemelkedő mérkőzései, valamint több poszton is bevethető, ami a magyar játékosokról nem igazán mondható el.

Összességében azt kell mondanom, hogy ez egy kockázatos igazolás, szakmailag minden bizonnyal megfelelő és bővíti a lehetőségeinket, azonban nincs nagy mozgástér vele kapcsolatban, ha hibázik, ha nem teszi oda magát, ha nem kapar minden meccsen a lefújásig, akkor nem fogják sokan megkedvelni, és akkor még szépen fogalmaztam. A szakmai stáb ezt bevállalta, remélem igazuk lesz, mert ez azt jelenti, hogy nemcsak Busai fog jól játszani tavasszal Diósgyőrben, hanem a DVTK csapatként is jól fog teljesíteni.

Busai Attilának végezetül azt tanácsolom, hogy keresse fel Elek Ákost, aki majd elmagyarázza neki, hogy mit jelent a DVTK mezét viselve kifutni a pályára, illetve Dausvilit, aki a keménységről, harcosságról tart majd neki egy kis bemutatót. Ha ehhez hozzárakja a saját futballtudását, akkor a szezon végén elégedett lehet majd ő is, a klubvezetés is és mi is. Sok sikert Diósgyőrben, bizonyítsd be, hogy hasznára tudsz válni a csapatnak!

A kép forrása: dvtk.eu

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK