Itt vagy most

Szabó és Szivics – de kinek van igaza?

Emlékezhetünk, hogy pár évvel ezelőtt a DVTK akkori vezetőedzője, Tomiszláv Szivics nem éppen baráti hangulatban vált el a klubtól. A Szabó Tamással való ellenséges viszonya egyáltalán nem tett jót a klubnak, az egymásra mutogatás, a felelősség kölcsönös elhárítása soha nem megoldás a problémákra.

Pár napja új fejezet nyílt kettejük párharcában, a szokásos értékelő sajtótájékoztatón Szabó Tamás a következőket mondta, amikor Leisztinger korábbi interjújával kapcsolatban kérdezték:

…van egy tulajdonos által nagyon jól megfizetett vezetőedző, aki amíg itt van, addig minden nyilatkozatában diósgyőri, de utólag a tudomására jut a tulajdonosnak, hogy közben meg a ferencvárosi vezetőket hívogatta, hogy szeretne minél hamarabb odakerülni hozzájuk és ott dolgozni.

Természetesen egyből megindultak a találgatások, hogy vajon ki lehetett ez a vezetőedző? Elsősorban Szivics, de Egervári és Bekő neve is felmerült, a rangado.hu portál mindegyiküket megkereste, és ők cáfolták, hogy rájuk vonatkozik a fenti idézet. Sőt Szivics odáig ment, hogy a következőket üzente:

Soha az életben senkit nem hívtam fel munka miatt, soha nem ajánlottam be magam sem a Ferencvárosnak, sem más csapatnak. Ez vicc kategória. … Ha valóban volt ilyen edző a Diósgyőrnél, aki beajánlotta magát az FTC-hez, akkor legyen vér Szabó Tamás pucájában és mondja ki a nevet.

Innentől kezdve a DVTK szurkolók meg vannak lőve. Egy nyilatkozat itt, egy nyilatkozat ott, ember legyen a talpán, aki meg tudja ítélni, hogy melyiküknek lehet igaza. Ilyenkor jó megoldás az, ha a kettő között keressük az igazságot, de ebben a helyzetben ennek se sok értelme van, hiszen nincs átmenet a két állítás között. A logikai bukfencet az sem oldja fel, ha feltételezzük, hogy nem Szivicsre célzott Szabó Tamás, főleg, ha kettejük múltját is figyelembe vesszük, akkor nem logikus, hogy más korábbi vezetőedzőnket támadná egy ilyen kijelentéssel.

Mi lehet a megoldás? Van egy harmadik fél is a történetben, akiknek a verzióját nem ismerjük, ők pedig az emlegetett ferencvárosi vezetők, mivel az állítólagos megkeresésről származó értesülés valószínűleg tőlük származik, hiszen egy vezetőedző valószínűleg nem dicsekedne a feletteseinek azzal, hogy éppen másik klubhoz szeretne menni. Mivel Szabó Tamás verziója szerint utólag tudta meg a tulajdonos ezt, ezért felmerül a kérdés: miért lehetett érdeke a ferencvárosi vezetőknek, hogy Szivics elküldése után közölték ezt a tényt Leisztingerrel? Hiszen közölhették volna vele egyből, amivel az akkor eredményes klubunkat pillanatok alatt szétszedhették volna, egy ilyen tény biztosan nagy belső feszültséget okozott volna a Diósgyőrnél. Utólag elmondani viszont számomra nem logikus, ez a rúgjunk bele egyet a földön fekvő emberbe esete lehet inkább.

Nagyon nem kerek ez a történet, lehet rajta vitatkozni, hogy kinek van igaza, de ettől nem lesz jobb senkinek. A sporttal foglalkozó portálok elcsámcsognak a témán, a DVTK-ról olyan cikkek jelennek meg az ország legolvasottabb híroldalain, amik egyáltalán nem kedvező színben tüntetik fel, ez pedig nem tesz jót a klubnak, a márkának. Az ilyen belső problémák napvilágra kerülése mutatja meg azt, hogy emberileg és szakmailag is sokan alkalmatlanok, hogy egy papíron profi klubnál dolgozzanak. Jobban meg kell válogatni, hogy kik kerülhetnek Diósgyőrbe, mert évek óta fizetjük a tanulópénzt, előrelépés pedig nincs.

A kép forrása: dvtk.eu

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK