Szürke győzelem: Cegléd – DVTK 0-1

Tiétek a pálya2 !

Először is szeretnék a DVTK szurkolók nevében köszönetet mondani a klubnak, hogy láthattuk a találkozót, így nekem is alkalmam nyílt arra, hogy rövid értékelést írjak a mérkőzésről. A várakozásokkal ellentétben egészen korrekt talajú pályán csaptunk össze a Cegléddel, csak a második félidőre kezdte magát a gyep megadni a pálya közepén.

A találkozó pörgősen indult, robbanékonyak voltunk, küzdöttünk, néha át is mentünk durvaságba, de jó volt látni, hogy mentünk előre. Elsősorban a széleken próbáltunk a fegyelmezetten visszazáró ceglédi csapat mögé kerülni, ezekből viszonylag sok pontrúgást ki is tudtunk harcolni, amelyekből veszélyes helyzeteket teremtettünk. Néha egyéni előretörést is láthattunk, Elek és Lipták is próbálkozott vele, de ebben mindig ott a veszély, hogy egy gyors kontrával meglephet minket az ellenfél, ha elveszítjük a labdát.

Tetszett, hogy nem tétlenkedtünk, gyorsítottuk a játékot, pillanatok alatt elvégeztük a bedobásokat, így helyezve nagyobb nyomás alá az ellenfél védelmét. Komolyabb lehetőség azonban csak szabadrúgások és szögletek után alakult ki, Ugrai kis szerencsével meg is szerezte a vezetést egy pontrúgás után. Azonban a Ceglédnek ekkor sem lett sürgősebb, továbbra is szűkítették a területet, szórványos támadásaik nem jelentettek igazi veszélyt. Ami feltűnő volt még, nemcsak az 1. félidőben, hanem később is, hogy kirúgások után sokszor az ellenfél játékosa teljesen üresen kezelhette le a labdát, itt kicsit jobb helyezkedéssel sok labdát szerezhettünk volna, mert fizikailag jobbak, magasabbak és erősebbek voltunk.

A második félidőben visszaesett a játék színvonala és az irama is, ebben valószínűleg a pálya talaja is szerepet játszott, illetve a nekünk kedvező eredmény, valószínűleg kicsit már spóroltunk a hétvégi megyei rangadóra is. A cserék nem igazán lendítettek a játékon, sem a DVTK sem a Cegléd oldalán. Volt még pár komolyabb lehetőségünk, amivel pontot tehettünk volna a továbbjutás kérdésére, de így sem kell túlságosan aggódni, kényelmes előnyből várhatjuk a visszavágót.

Akiket ki szeretnék emelni a mai mérkőzésen: Ugrai és Elek, rajtuk lehetett látni végig, hogy keményen küzdenek. A többiek hoztak egy gyenge vagy közepes átlagot, nagyobb hibája nem volt senkinek, de azért egy komolyabb csapat ellen ennél többet kell mutatni. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, ha hétvégén is ilyen eredményt érünk el, akkor senki nem fog arra emlékezni, hogy most egy átlagon aluli 2. félidőt kellett végignéznünk. Hajrá Diósgyőr!

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK