Itt vagy most

Élő közvetítés a szurkolói ankétról – folyamatosan frissül

20:12 Vége a kérdéseknek, szól az induló, a játékosokkal közös fényképezkedés következik. Köszönjük a figyelmet!

20:09 A mezőkövesdi mérkőzésről mindenkit megkérdez Hollósy: Gyuri bácsi győzelmet vár, de a döntetlent is elfogadná. Szalma Pál kapott gól nélkül szeretné lehozni a találkozót, győzni szeretne. Horváth Ferenc elmondta, hogy tudja, hogy ez fontos mérkőzés, ígérete szerint nyerni fogunk. Elek Ákos nem bánja, hogy vége a felkészülésnek, azt érzi, hogy mindenki várja a tétmeccseket, és több sikert vár tavasszal. Busai is győzelmet vár, csatlakozik hozzá Szarka Ákos, ő gólt is szeretne lőni. Fülöp István is győzni akar szombaton, Nagy Tibor reméli, hogy be tud mutatkozni, győzelmet vár ő is.

20:08 Az elsőszámú kapusról kérdezik a két kapusedzőt, Veréb Gyuri bácsi elhárítja a kérdést, azt mondta, hogy Horváth Ferencé a végső szó, hogy ki fog kezdeni.

20:06 Mennyi meccset kell Mezőkövesden játszani tavasszal? Így szólt a következő kérdés, 2 találkozó kivételével mindegyiket ott fogjuk játszani, a DVTK-Mezőkövesd meccset kell valószínűleg Debrecenben játszani, illetve egyszer lesz még ütközés a Mezőkövesd hazai mérkőzésével. Elek Ákossal kapcsolatban jött a következő kérdés, hogy érkezett-e érte ajánlat: egy szlovák és egy spanyol másodosztályú ajánlat érkezett érte télen, az egyik ajánlat nem volt elég komoly, a másik pedig Ákos számára nem jelentett kihívást. Pozitív dolog, hogy Ákos jól érzi magát a klubnál, fontos vezéregyénisége a csapatnak – mondta el Benczés Miklós.

20:04 Veréb Gyuri bácsit kérdezik, hogy meddig szolgálja még a klubot, azt mondta, hogy addig biztosan marad, amíg egy bajnoki bronzérmet vagy Magyar Kupa győzelmet nem szerez a csapat.

20:02 Horváth Ferenctől kérdezik, hogy hány ponttal lenne tavasszal elégedett, a Magyar Kupa megnyerésével kapcsolatban is kapott egy kérdést, hogy milyen esélyt lát rá, elmondta, hogy nagyon szeretné a csapat megnyerni. Akkor lenne elégedett a bajnokságban, hogy minden meccset megnyernénk, de nem szeretne komolyabb jóslatokat mondani, először a Mezőkövesdet verjük meg.

20:00 Benczés Miklós elmondta, hogy eddig nem volt szokás, hogy a csapat számára fontos játékosokat kölcsönadjuk, Bacsával kapcsolatban kiemelte, hogy fontos az, hogy kikerüljön a komfortzónából, ami segítheti őt a fejlődésben. Oláh Bálinttal együtt őt is várja vissza a klub, sok játéklehetőséget és sok gólt remél tőlük, akik visszakerülhetnek a klubhoz később, ezért is hosszabbítottak velük szerződést. Oláh Bálintnak rutint, tapasztalatot kell szereznie, hogy később visszakerülhessen a csapathoz. Nem tart attól, hogy sérülések esetén kevesen lennénk, minden posztra vagyunk elegen.

19:58 Busai és Nagy kapja a következő kérdést, hogy az újpesti és ferencvárosi múltjával kapcsolatban, hogy kikezdhetik-e őket emiatt, Nagy Tibor azt mondta, hogy jó teljesítményt kell nyújtani, és akkor nem lesz annyi kritika. Busai elmondta, hogy ha félt volna, akkor nem jött volna ide. Hozzátette, hogy a pályán mindent meg fog tenni, és reméli, hogy meg fogják szeretni. A szakmai stábot a két kölcsönadott játékosról (Bacsa, Oláh) kérdezik.

19:55 Benczés Miklóst a célkitűzésekről kérdezik, elmondja ismét, hogy a kupadöntő lenne nagy kiugrási lehetőség és a bajnokság első felében lenne jó végezni. A hazai játékosokról kérdezik, hogy Szarka és Fülöp hazai játékosnak számít-e, elmondása szerint mindketten annak számítanak a bonyolult szabályozás ellenére. Elek Ákost kérdezik a bennmaradásról, azt ígéri, hogy bennmaradunk. Az első két fordulótól sok függ, azzal meg lehet alapozni egy jó tavaszt. Az öltözői hangulat szerinte ingadozó, de egy jó indulásban bízik, ami nagy lökést adhat a társaságnak. Szeretne Magyar Kupát nyerni, mert ez hiányzik még az éremgyűjteményéből.

19:53 Fülöp 5 gólt ígér tavaszra, Szarka Ákos inkább a Magyar Kupát nyerné meg, nem baj, ha nem rúg gólt. De természetesen szeretne gólokat lőni, ha tud. Horváth Ferencet az öltözői hangulatról kérdezték, elmondta, hogy egy egészséges versenyszellem van most, mert van több azonos képességű játékos egy-egy posztra. Reméli, hogy megmarad a jó hangulatú, összeszedett, céltudatos öltözői hangulat, ha a játékosokat motiválja a versenyhelyzet.

19:49 A szurkolói kérdések jönnek: Szalma Pálhoz érkezett az első kérdés, hogy esetleges sérülés esetén beugrana-e az NB1-be. Elmondta, hogy elsősorban edzőként számít rá a klub, ha Rados és Antal se tudja vállalni a játékot, akkor inkább Bukrán Erikre bízná a beugrást, nem vállalná a fellépést. Busai kapta a következő kérdést, hogy mit gondol a DVTK és a ferencvárosi középpálya erősségéről, elmondta, hogy a DVTK középpályája van olyan erős, mint a ferencvárosé.

19:48 Szalma Pál is szót kap, örül neki, hogy az első csapatnál segíthet Gyuri bácsinak, közös munkával próbálják felkészíteni a kapust, ő is az edzőtábor jó körülményeit emelte ki, ami segítette a kapusok felkészülését. Úgy gondolja, hogy három felkészült, jó kapussal rendelkezik a klub, bármelyikük kezdő lehet.

19:45 Szamosi is az őszi nehézségeket emelte ki, de most azt tervezi, hogy visszanyerik a szurkolók bizalmát a jó felkészülés után. Veréb Gyuri bácsi az edzőtábort emelte ki, jó formában érzi a kapusokat. Tavaszra kevesebb kapott gólt ígér, mert most már jobban működik a csapat védekezése, jó úton halad a csapat.

19:42 Benczés Miklós a szezon kezdetére emlékezik vissza, elmondta, hogy Horváth Ferenc nehéz helyzetben került hozzánk, nagyon nehéz feladata volt, mert nem volt elég ideje a csapatot a saját képére formálnia, de most télen volt lehetősége arra, hogy megvalósítsa azt a csapatot, ami ütőképes lehet. Neki is titkos vágya a Magyar Kupa megnyerése, illetve a bajnokság első felében szeretné látni a csapatot.

19:41 Elek Ákos is örül, hogy sikerült ideszerződnie (viccelve). Elmondta, hogy nem tettük magasra a lécet ősszel, de nem maradt más hátra, hogy legyen egy jó tavaszunk és a Magyar Kupával lehet feledtetni a gyengébb őszt. Horváth Ferenc kiemelte az orvosi felmérés fontosságát emelte ki, amivel képet kapott a stáb a játékosok állapotáról. Az edzőtábort is megemlítette, hogy fontos volt az, hogy jó körülmények között tudott edzeni a csapat.

19:40 Busai arról beszél, hogy egy hosszú folyamat vége volt, hogy Diósgyőrbe került. Szerinte is jól sikerült a felkészülés, sikerült beilleszkednie a csapatba, sokat erősödtünk. Úgy gondolja, hogy a bajnokságban felfelé fogunk lépegetni, a Magyar Kupát szeretné megnyerni.

19:38 Fülöp ugyanerre válaszol, elmondta, hogy jó felkészülésen vagyunk túl és reméli, hogy jó helyen végzünk a szezon végén, ő is örül, hogy itt van. Szarka Ákoshoz került a mikrofon, ő informálódott a korábban Magyarországon játszó csapattársaitól és jókat hallott a Diósgyőrről, ez is motiválta őt az ideszerződésében.

19:36 Villámkérdéssel indítunk: az elvárásokról, a felkészülésekről beszél Nagy Tibor. Arról beszél, hogy örül, hogy Diósgyőrbe került, egy percig sem gondolkozott, az első benyomásai nagyon pozitívak. Alig várja a bemutatkozást.

19:35 A legnagyobb tapsot Elek Ákos és Horváth Ferenc kapta. Következnek a kérdések.

19:33 Sorban elfoglalják a helyüket a DVTK játékosai. A szakmai stábot is szólítják.

19:32 Felhangzik az induló, a szurkolók együtt éneklik.

19:30 Hollósy András elkezdte az ankétot, a hangja betölti a csarnokot. Bevonulnak a játékosok.

19:27 Nagyjából 150-en lehetünk, hamarosan kezdünk.

19:20 A szakmai stáb már teljes létszámban összegyűlt, hamarosan elkezdődhet az ankét.

19:16 Már 100-nál is többen vagyunk a helyszínen, a játékosok közül is többen megjöttek, az előbb pedig Veréb Gyuri bácsi is megérkezett.

19:10 A lányok befejezték az edzést, most nem történik semmi, a szurkolók egymást szórakoztatják, a régi ismerősök barátságosan köszöntik egymást.

19:04 Már csak a főszereplők hiányoznak.

20170215_185944

18:57 Megérkezett Horváth Ferenc, egyelőre Szamosival együtt a lelátón foglalnak helyet. A lányok most leültek, páran nyújtanak, a többiek kedélyesen beszélgetnek.

18:53 Lassan felállítják a DVTK szponzorfalát is, ami sajnos eltakarja a kilátást, de most a lányok egyébként is az egyik palánk alatt tartanak megbeszélést, így nem maradunk le semmiről.

18:47 Nagyjából 30 szurkoló már a helyszínen van, aki jó helyet szeretne, annak igyekeznie kell. A változatosság kedvéért a kosaras lányok most a büntetővonalról dobálnak.

18:40 Zajlanak az előkészületek, a klub részéről Demkó Norbert éppen a játékosok neveit jelző táblácskákat rendezgeti, a pályán a lányok rendületlenül dobálják a kosarakat a hárompontos vonalról.

18:30 Köszöntünk minden DVTK szurkolót, 1 óra múlva kezdődik a tavaszi szezon előtti szurkolói ankét, lassan gyülekeznek a szurkolók a sportcsarnokban (Generali Aréna), egyelőre a női kosárcsapat nyilvános edzése zajlik, ami bemelegítésből és dobóedzésből állt eddig.

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK