Itt vagy most

Rivális kitekintő – MTK

A mostani bejegyzéssel egy új rovatot indítunk, hagyományteremtő szándékkal, amelyben arról lenne szó, hogy az épp aktuális ellenfelünkről mit lehet tudni nem sokkal a mérkőzés előtt. Rivális kitekintő fordulóról-fordulóra, hírek érdekességek, vélemények.

A szezonkezdet után sajnos nem ilyen körítést várhattunk ennek a mérkőzésnek, hogy egy kiesési rangadó kerekedjen majd Mezőkövesden, főleg úgy, hogy az elmúlt esztendőben ellenfelünk is kijutott a nemzetközi porondra. Ez viszont már mind a múlté, az előző heti elmondhatatlanul gyenge játékot talán most van leginkább lehetőség szépíteni. Jelenlegi ellenfelünk is pocsék szériát fut, az elmúlt 10 meccsükből 1 alkalommal tudtak nyerni mindössze. Külön érdekesség, hogy ugyan mi sem leszünk igazán hazai pályán, de az MTK az idei szezonban még nem nyert idegenbeli meccset! Rendkívül gyámoltalanok vendégként, 10 meccsen mindössze 5 gólt értek el a 14 kapott mellé, tehát azért annyira sokat sem kaptak.

Az előző héten hazai pályán fogadták az egyik éllovast, a Honvédot. A végeredmény 1-2 lett, köszönhetően a mérkőzésen történt kiállításnak is talán. Az előző héten a Petkovic – Baki, Poór, Vass,Vadnay – Vogyicska, Borbély, Katona, Kanta – Torghelle, Myke kezdő 11 volt a pályán, ami egy 4-4-2-es hadrendet jelentett a csapat számára. Torghelle piros lapja hajtja a mi malmunkra a legtöbb vizet, ugyanis ő a házi gólkirály 7 találattal, őt Poór (aki egy középhátvéd…) követi mindössze 2-vel. Az összeállítás a gyenge játék ellenére nem valószínű, hogy ellenünk sok helyen megváltozna, így alaposan fel lehet készülni az ellenfélből.

Az MTK oldalait böngészve, a hozzászólások (igen meglepő, hogy léteznek olyan emberek, akik hozzászólnak ott képekhez, bejegyzésekhez, esetleg “szurkolók”) a kilátástalanságról szólnak. Szinte mindenki kiemeli az akaratgyenge játékot a Honvéd ellen, csak annyi a változatosság, hogy némelyek egy-két játékost okolnak, míg mások az edzőre haragszanak, hogy miért nem a győzelemre játszatta csapatát. Hozzánk hasonlóan a kieséstől tartanak, illetve attól, hogy onnan már nincs visszaút. Talán az is mutatja, hogy próbálnak előre nézni, hogy máris kitették a hétvégi meccs infóit borítóképnek. A hozzászólások vegyesek. Van aki arról értekezik, hogy a Debrecen és mi sem fogunk több pontot hullatni, mint az övéik, de olyan is van, aki feltette a költői kérdést: Kit fogunk megverni, ha nem a Diósgyőrt?

Kiindulva a fogalmatlan vendégekből és a saját portánkon uralkodó káoszból, egy küzdős, hajtós meccsre van kilátás, ahol talán 1 gól fog dönteni, őszintén remélem, hogy végre a mi javunkra, mert ha nem, akkor ez a harmatgyenge csapat máris előttünk áll a tabellán, és lehet aggóni, hogy mi kit fogunk megverni egyáltalán, hogy az élvonalban maradhassunk még legalább 1 évet.

A hétvégén beszéljenek az eredmények, és mozduljunk messzebb végre a vonaltól!

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK