Itt vagy most

1 millió! Nem! De!

A cím nagyjából jellemzi az MLSZ pogácsapusztító bizottságainak rendkívül hatékony működését, ami hozzájárult ahhoz, hogy labdarúgásunk soha nem látott magasságokba emelkedett, főleg klubszinten, ahol az EL és BL csoportkörben az utóbbi 4 évben egyetlen gólt sem kaptak a magyar klubok! Arról nem is beszélve, hogy a kiemelkedő nézőszámok miatt tucatjával épülnek az új stadionok, addig pedig minden eszközzel próbálják a szurkolókat távol tartani a mérkőzések látogatásától, nehogy az utolsó jegyekért vívott élet-halál harcban komolyabb sérüléseket szenvedjenek.

Bár ódákat lehetne még zengeni az MLSZ áldásos tevékenységéről, de idő- és helyhiány miatt rátérek a lényegre, tudniillik, hogy a DVTK ügyvezetője (Szabó Tamásról van szó, aki esetleg nem tudná) 1 millió forintos büntetést kapott az MLSZ Fegyelmi Bizottságától. Mielőtt valaki arra gondolna, hogy működik az időgépe, és sikerült visszamennie a múltba, sajnos rossz hírem van: ez egy teljesen új eljárás keretében megszületett döntés, miután az eredeti döntést a Fellebbviteli Bizottság hatályon kívül helyezte. Tehát volt egy büntetés, azt hatályon kívül helyezték, majd bő egy hónap múlva kiszabták ugyanazt a büntetést. Aggódok, nehogy a jólelkű pogácsakedvelő urak végtelen ciklusba kerüljenek, mi történik, ha most is fellebbez majd a DVTK? Egy biztos, hogy az MLSZ-nek pogácsát szállító cég lassan 20 emeletes székházat építhet a rengeteg megrendelésből, mert annyi üléseznek a különböző bizottságok.

Mire jó ez? Mi alapján döntenek? Van-e egyáltalán hatáskörük arra, hogy ilyen büntetést kiszabjanak, vagy mi alapján állapítják meg az okozott kárt? Megannyi kérdés, amire választ sose kapunk, az is lehet, hogy a pogácsák döntenek. Behívják a vétkest, valamelyik bizottsági tag elrejt a háta mögött a kezében néhány pogácsát, majd felteszik a kérdést, hogy vajon mennyit? Ha kitalálja az illető, akkor csodák csodájára felmentik, ha téved, akkor súlyos büntetést kap. Nem mondom, hogy ez a módszer jobb, mint a jelenlegi, de biztosan nem rosszabb, legalább izgulhatnánk, sőt élőben adhatná az M4 Sport, talán még fogadásokat is lehetne kötni rá, az elrejtett pogácsákat pedig később díszcsomagolásban meg lehetne vásárolni online. Örök emlék lenne egy ilyen pogácsa, 20-30-40 év múlva büszkén mesélhetné mindenki az unokáinak: látjátok ez volt az a pogácsa, ami miatt Szabó Tamás 1 milliós büntetést kapott, azt hitte, hogy csak kettőt dugtak, de ez volt a harmadik. Őrizzétek meg ezt a családi ereklyét!

Szomorú, hogy az a sportszövetség, amelyet elvileg azért hoztak létre, hogy összefogja az egyesületeket ilyen módon uralkodik. Hatékony működésre van szükség, hiszen ahány eljárás, annyiszor rendelnek el egy újabbat, mert az eredeti döntés megalapozatlan vagy hibás volt. Persze ez is a pogácsák miatt van, annyira szeretik, hogy szándékosan rosszul döntenek, formai hibát vétenek, csak még egyszer összeülhessenek, ahol frissen sült, meleg pogácsa várja őket. A többi nem is olyan fontos.

 

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK