Itt vagy most

Nem elégedett a kapusokkal Horváth Ferenc

A DVTK – MTK mérkőzés előtt sajtótájékoztatót tartott a klub, amelyen ezúttal Lipták Zoltán várta Horváth Ferenc mellett az újságírók kérdéseit. A korábban érkezők még elcsíphették az edzés végét, ahol a játékosok a technikai képességeiket próbára tevő akadálypályán mentek végig, a különböző feladatokat egész jó százalékban teljesítették már elsőre is a diósgyőri focisták.

Pár perccel később már azt hallgathattuk, ahogy Horváth Ferenc mesélt a nem várt mezőkövesdi pofonról, és arról, hogy mennyire nehezen tették túl magukat ezen a kudarcon a játékosok. Lipták Zoltánnal pedig egyetérthetünk abban, hogy mindegy milyen módon, de szombaton le kell győznünk az MTK-t.

Az 1910.hu kérdéseire válaszolva Horváth Ferenc elmondta, hogy a Mezőkövesd ellen azért kezdett Antal Botond, mert az ő edzésmunkája volt a legjobb a felkészülés során, ugyanakkor egyik kapusunkkal sem elégedett igazán. Novothny Soma felépült betegségéből, az MTK ellen már bevethető, illetve könnyebbséget jelent a csapatnak, hogy most olyan találkozók jönnek, ahol 5 légióssal is felállhatunk, ez növeli a variációs lehetőségek számát, példának említette Busai és Dausvili párosát, akik közül előbbi támadásban, utóbbi védekezésben jobb, mint a játékostársa, ezért közülük a mérkőzésektől függően tud majd választani.

Lipták Zoltánt Torghelle Sándor kiállításával kapcsolatban kérdeztem meg, elmondta, hogy természetesen figyelemmel követi az ellenfeleknél is, hogy kivel vívhat majd csatát a következő fordulóban, ugyanakkor nem biztos, hogy könnyebbséget jelent az MTK házi gólkirályának a hiánya, mert a helyette várhatóan lehetőséget kapó játékos is szeretne bizonyítani.

Fontos még kiemelni, hogy több helyen is változni fog az összeállításunk, illetve a sok kapott góllal természetesen elégedetlenek a csapatnál, de próbálnak tenni ellene, hogy tavasszal ez a trend megforduljon. Ugrai kiállítását jogosnak találta Horváth Ferenc, és megemlítette, hogy a játékos komoly pénzbüntetésben részesült.

Összességében látszott az, hogy a következő forduló nemcsak a három pont miatt fontos, hanem eldöntheti az egész tavaszunkat, ennek megfelelően érezni lehetett a feszültséget, nem könnyű helyzet ez sem a játékosoknak, sem a szakmai vezetésnek, sem a szurkolóknak. Egy győzelem sokat lendíthetne a csapaton, csak a játékosokon múlik, hogy átérzik-e ennek a fontosságát.

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK