ex-DVTK: Kádár Kijevben, Bacsa debütált Kisvárdán, Bognár a kispadon

Ahogy a bajnokság, úgy korábbi rovatunk, az ex-DVTK is újraindul ezúttal, ahol mostantól olyan játékosok teljesítményét is figyelemmel kísérhetitek, akik pár héttel ezelőtt még Diósgyőr mezben futottak ki a gyepre.

Kezdjük az NB1-ben szereplő korábbi játékosainkkal:

 • Drazen Okuka, Nikházi Márk (MTK): Drazen felépült korábbi sérüléséből, ám sajnos nem kapott túl sok szerepet Tamási  Zsolt vezetőedzőtől a téli szünetben. Az első tavaszi fordulóban sem játszott, talán majd most szombaton ellenünk bizonyíthat a korábbi közönségkedvenc. Márk hozzá hasonlóan végig a padról nézte az idei első bajnokit.
 • Barczi Dávid (Videoton): A középpályás hétvégén a székesfehérvári csapat NB3-as együttesében jutott szóhoz a III. Kerület ellen. Vereséget szenvedtek, Dávid ráadásul a kiállítás sorsára jutott. Talán nem túlzás kijelenteni, rossz döntést hozott, amikor Kovács Zoltán hívószavára itt hagyott minket. A győztes gólt egyébként az idén 40 éves Kenesei Krisztián szerezte.
 • Djordje Kamber (Honvéd): Természetesen végigjátszotta az MTK-elleni győzelemmel végződő bajnokit, vezetik a bajnokságot, jelenleg övék Magyarország legjobb formában lévő csapata.
 • Vági András, Gohér Gergő, Egerszegi Tamás (Mezőkövesd): Gergő nem jutott szóhoz, Egerszegi és Vági viszont végigjátszották a hétvégi bajnokit, ellenünk. András ritka alattomos módon “játszott”, sajnálatos volt látni, hogy látszólag elfelejtette, “honnan jött”.
 • Bognár István (Ferencváros): Nem meglepő módon végigpadozta a Ferencváros debreceni döntetlenjével végződő bajnokit, Kleinheisler érkezése keresztbe tett terveinek. Poszt-vetélytársainak ázsiójára tekintettel vélhetően egész szezonban ez lesz a szerepe (vagy éppen, hogy nem lesz neki).

Az NB2-ben szereplő korábbi DVTK játékosok:

 • Németh Milán (Sopron): Az első alkalom, hogy az ő neve is ebbe a cikkbe kerül. Én személy szerint örülök  távozásának, így legalább elegendő játékpercet kap majd. Végigjátszotta a soproniak első tavaszi bajnokiját a Budaörs ellen, igaz, egy gólos vereséget szenvedtek.
 • Tajti Norbert, Mogyorósi József, Szalai Vilmos (Siófok): Mindhárman végigjátszották az 1-1-es döntetlennel végződő ZTE elleni találkozót. A másik oldalon Nagy Tamás szintén végig a pályán volt.
 • Simon Attila (Dorog): Egykori házi gólkirályunk első meccsét játszotta Dorogon, és rögtön győztes góllal mutatkozott be a Csákvár ellen.
 • Takács Péter, Szabó Viktor (Cegléd): A kupaellenfelünk hazai pályán 1-0-ás vereséget szenvedett a SZEOL együttesétől, Taki végig a pályán volt, Szabót a 72. percben hozták le.
 • Huszák Tamás, Bajzát Péter (Soroksár): Hétvégén 1-0-ra verték a Kisvárdát, formájukat tekintve nem lenne meglepő, ha az egyik feljutó csapat lennének. Már be is jelentették, hogy kérvényezik az NB1-es licencet. A mérkőzésen Tamást a 90. percben cserélték le, Bajzát végig a padon ült.
 • Bacsa Patrik, Gosztonyi András (Kisvárda): Fura érzés Pepe neve mellett másik csapat nevét feltüntetni… Ahogy szó volt róla, Soroksáron szenvedtek egygólos vereséget, Patrik a kezdőcsapat tagja volt, 79 percet kapott, Gosztonyi végigjátszotta a találkozót.
 • Tisza Tibor, Rudolf Gergely, Máté Péter (Nyíregyháza): Hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedtek a Balajti Ádámmal felálló Váctól. Rudolf végig a pályán lehetett, Tiszát a 63. percben cserélte le Véber György. Nagyon úgy tűnik, csak akkor lesz jövőre Keleti Rangadó, ha mi megyünk le hozzájuk, mert a feljutás már valószínűleg nem fog összejönni nekik.

Külföldön szereplő, korábbi miskolci játékosok:

 • Kádár Tamás (Dinamo Kijev): Mint az bizonyára tudjátok, Tamás Poznanból Kijevbe igazolt, ahol portugál és horvát válogatott játékosokkal játszhat majd együtt a védelemben. A bajnokságban a 2. helyen állnak, mivel hátrányuk már 13 pont az éllovas Sahtar Donyeckhez képest, vélhetően reális cél számukra pozíciójuk megtartása lehet.
 • Futács Márkó (Hajduk Split): Márkóék hétvégén városi rangadót játszottak az RNK Split ellen, a végeredmény 1-1 lett, korábbi csatárunk végig a pályán volt.
 • Köteles László (Waasland-Beveren): Kötél csapata nyerni tudott idegenben a sereghajtó Mouscron ellen, Laci azonban nem volt a keretben, családi okok miatt haza kellett utaznia Magyarországra.

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK