Itt vagy most

Meccsváró: Diósgyőr-MTK

Kezdhetném azzal, hogy a múlt heti produkciónk után darabokra szaggatjuk az MTK csapatát, de ha ezt mondanám, hazudnék. Így abban bízom, és szerintem még több ezren vagyunk így ezzel, hogy kimegyünk a zöld gyepre hatalmas alázattal, elszántsággal, és felszántjuk a pályát. Látni fogjuk, hogy mit akarunk játszani, hogy kinek mi a feladata, akár támad, akár védekezik. Egyszóval bemutatkozhatunk a taktikának, mert valljuk be őszintén, ebben az idényben csak titokban lesett be hozzánk eddig. Eddig! Merjünk végre Beckhamek lenni, vagy maga az Atlético Madrid!

Fővárosi ellenfelünk egyértelmű győzelmet vár a ,,gyengélkedő” Diósgyőr ellen. Ezt a következtetést egyetlen mérkőzésből levonva, ahol azért hatvan percig csak emberhátrányban játszottunk, aminek meg is lett az eredménye, hiszen Ugrai dobott némi pénzt a perselybe. Mi gyengélkedünk, ők szárnyalnak, csakúgy, mint Gedeon. Ja, hogy Gedeon nem is tud repülni?! Én azt mondom vágjunk még a szárnyából, hogy eszébe ne jusson repdesni!

A múlt heti kezdőhöz képest kénytelen változtatni Tamási Zsolt, ugyanis Torghelle Sándort kiállította a játékvezető, amit nehezen emésztettek meg a Hungária körúton. Ezzel az egyik méregfogát, ki is húzták a kék-fehéreknek, akik viszont csapatban nagyon erősek. Az egész NB1 egyik legjobban működő gépezete az övéké, még akkor is, ha jelenleg kieső helyen tanyáznak.

A kapuban nincs oka a szakmai stábnak, hogy változtasson, így marad a montenegrói válogatott Petkovic az egyes. Mikor őt leigazolta soron következő ellenfelünk, azt hittem maximum egy félévet marad hazánkban, annyira jó adottságokkal rendelkezik, és valljuk be őszintén, egy montenegrói válogatott, még mindig kelendőbb külföldön, mint egy magyar. Ne most mutassa meg, hogy miért hittem azt!

A védelemben szintén semmi Okuka a változtatásra, véleményünk szerint marad a Baki, Poór, Vass, Vadnai négyes, akik közül az előbbi kettőt nagyon szívesen látnám jövőre piros-fehérben, lehetőleg Vasgyárosban, nem vasutasban.

A középpályán annyi változást eszközölhet Tamási mester, aki a télen váltotta Theodoru II-őt, az MTK kispadján, hogy Borbély helyett kezdőként kaphat szerepet Nikházi Márk, aki épp tőlünk igazolt ,,haza”. Itt a Katona, Kanta, Vogyicska, Nikházi négyes stabilizálhat és rohamozhat, ahogy éppen kedvük tartja, amit reméljük már a meccs elején elveszünk.

A csatársorban Torghelle helyett, Leandro Martinez, aki felépült sérüléséből, vagy Gera Dániel léphet pályára, ha minden jól megy kevés sikerrel.

Ami a mieinket illeti, sok változást várunk, hiszen Horváth Ferenc vezetőedző kinyilvánította nemtetszését a kapusok produkciója láttán, így nem lennénk meglepve, ha Bukrán esetleg szerepet kapna, de egy ilyen sorsdöntő mérkőzés előtt nem biztos, hogy be meri vállalni a mester, így Rados lehet a befutó.

A védelem még keményebb dió, mert múlt héten láthattuk, hogy szinte átjáróház az egész hátsó alakzat. Itt várható a legnagyobb változás; Nagy, Lipták, Karan, Tamás/Lőrincz összetételben háríthatjuk mosolyogva a kék-fehérek próbálkozásait. Az előttük lévő két belső középpályásunk valószínűleg marad a Busai, Elek kettős, ugyanis a hétközi sajtótájékoztatón elmondta Horváth Ferenc, hogy Busai jobb támadásban, mint Buba, márpedig most pont erre van szükségünk.

Ugrai kiállítása miatt a támadó szekcióban is várható változás. A jobb szélen marad Vela, középen Nono, bal szélen pedig Fülöp, míg az előretolt csatár pozíciójában, miután meggyógyult betegségéből, Novothny támadhat gőzerővel.

Ez a meccs az, ahol nincs más hátra, csakis előre. Itt nagyon bukhat a csapat, mert a következő öt fordulóban, a papírforma alapján igen kevés sikerre van kilátás, de a magyar fociban minden előfordulhat. Minden is. Srácok, Feri! Felejtsük el a múlt hetet! Elég a némaságból, torkaszakadtából kiabáljon az eredmény, ordítsatok ti is úgy, ahogy mi fogunk, és akkor biztos vagyok benne, hogy az MTK süket ágyú marad.

Várható kezdőcsapatok:

DVTK: Rados-Nagy, Lipták, Karan, Lőrincz- Busai, Elek- Vela, Nono, Fülöp- Novothny

MTK: Petkovic-Baki, Poór, Vass, Vadnai- Katona, Kanta, Vogyicska, Nikházi- Martinez, Ramos

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK