Ki a felelős???

Figyelem! A következő írás nyomokban elfogultságot és tehetetlenséget tartalmazhat, olvasása nem ajánlott gyenge idegzetűeknek!

1 nappal az újabb vereséget követően, kicsit keserű szájízzel, gondoljuk csak végig, hogy kinek a nyakába varrható ez a remek szereplés, amit eddig idén magunk mögött tudhatunk, miért is tartunk ott ahol. Eljött az a pillanat, amikor már el kell felejteni az egymásra mutogatást, a semmitmondó nyilatkozatokat és tenni kell valamit, különben hipp-hopp megfordul minden, és a vonal fölötti pozícióból a vonal alá pottyanunk.

A csapat:

A keret képességei papíron jobbak, mint amit eddig láthatunk. Összegezzünk picit: Van magyar válogatott játékosunk, van grúz és lett. Nem világverő csapatok, de csak a hazájuk legjobbjai. Itt vannak spanyoljaink, első osztályú tapasztalattal is. Van egy rahedli korosztályos válogatottunk, akik kitudja milyen apropóból, de kaptak meghívót, nem kizárt tehát, hogy a szövetségnél is alkalmaznak vak komondort. Az belátható, hogy a keretben van potenciál, kérdés, miért nem jön ki belőlük, mi ez a lagymatag hozzáállás. Hol vannak az ambíciók, hogy fejlődjenek, magasabb szinten játszhassanak? Kinek lenne a reszortja a motiváció, ha már önmaguktól nem jut eszükbe?

16990837_1859745664051137_1273483186_o

Az edző:

Az őszi szezonra megvolt a kifogás: nem volt elég idő betanítani  a srácokat. Lement a téli felkészülés, egy rossz szót nem szólhat senki, a munka el lett végezve. Mindenki húha de “nagyon jó” formában van, az igazolások előrelendítik a csapatot, minden szuper. Aztán jött a tavasz, és az eredmények elkezdtek beszélni. Bár ne tették volna. A mutatott játékot az edző formálta, ő adta ki a taktikai utasításokat. Ő állította össze a kezdőcsapatot, kezdve a válogatott szinten lévő kapussal. Néha lehet rossz napja egy gárdának, egy peches gól kibabrálhat velük. De kinek is a sara az elképzelés nélküli játék? Az edzéseken mit gyakoroltak? Netán kártyázni tanították a brigádot? Ha látszik a csapaton, hogy motiválatlanok, nincs kreativitás, logika a játékukban, akkor felmerül a kérdés, hogy ki a hibás? Miért nem sikerült a játékosokat megfelelően feltüzelni a meccsre? Miért nem tudják meccsen alkalmazni az edzésen gyakoroltakat?

A sportigazgató:

Érhet itt el akárki akármilyen sikert, ha elkényelmesedik, a dicsőség nem tart örökké. Be kell látni azt, hogy ha valaki ért valamihez, nem biztos, hogy egy másik pozícióban megfelelően tud produkálni. Teljesen logikus, hogy ha a védelem katasztrofális, akkor hozzunk támadókat, talán több gólt szereznek, mint az ellenfél és minden happy lesz hirtelen. Értjük mi, hogy szűkösek az anyagi keretek, de akkor nem is azokat a játékosokat kell idehozni, akik csak a pénzt veszik fel. Meg kell találni azt a munkaerőt, aki motivált, van benne jövőkép, nem a teljesítmény nélküli gazdagodás híve, bár akkor megeshet, hogy kevesebb idő jut a jól megérdemelt pihenésre, fotókészítésre. Egy állás betöltése előtt is van állásinterjú, ahol képet kaphatunk a jelöltről. Lehet, hogy a Youtube népszerű, de nem biztos, hogy a legmegbízhatóbb forrás…

Az ügyvezető:

Valamilyen formában ez is egy vállalkozás, kell hozzá megfelelő ismeret. DE! Ez nem egy profitorientált gittegylet egyelőre, itt mások az elvárások, nem ártana érteni kicsit a focihoz. Szokták mondani, hogy a fejétől bűzlik a hal. Nem minden esetben igaz, de ha nincs egy megfelelően képzett vezető a csoport élén, sz*rt sem ér az egész. Megtanultuk viszont, hogy a mai Magyarországon az ismerősöké a világ. Attól, hogy a tulajdonossal van egy közös cégünk, nem feltétlen kellene, hogy azt jelentse, akkor mindenhová alkalmasak leszünk, de legalább gyarapszik a vagyon, mit érdekeljen minket innentől, hogy hogyan szerepel a csapat. Nincs itt lelkiismeret, tenni akarás, elvégre azért nem jár több fizetés.

16990582_1859749977384039_2130541640_o

A tulajdonos:

Elmondom már, hogy szar minden, szembeköptek, hazudnak nekem éjjel-nappal, de a felelősség nagy, ezért itt maradok és csinálom. Anyagilag nem éri meg a történet? Sebaj kevesebbet teszek bele, hátha jó lesz és nem esünk ki. Itt van egy jó haver, beültetem már pozícióba, elfoglalja magát legalább.
Én csak annyit kérdeznék, hogy ha ennyire szar minden, akkor nem kellene olyan emberekkel körülvennie magát, akik nem b*sszák át, mint sz*rt a palánkon? Lenne itt szerintem pár olyan jelentkező, akik felelősségteljesen tudnák a munkát végezni, és bátran rájuk lehetne bízni a csapatot, nem lennének ilyen gyenge eredmények.

Szummázva az eddigieket, én nem a bajnoki címet várom el, hanem azt, hogy mindenki kihozza magából a maximumot, azt csinálja amihez ért. A játékosok részéről küzdeni akarást, ha valami nem megy, akkor gyakorlást várnék el. A szakmai stáb részéről megfelelő motivációt és felkészítést kérnék karácsonyra (mondjuk az még elég messze van,de idén az sem baj, ha áthozzuk február végére). A vezetőktől meg a nagy arc helyett megoldást KÖVETELEK! Ha egy fikarcnyi lelkiismeret lenne itt az emberekben, akkor megeshet, hogy az NB3-mas csapatból kellene fiatalokat hozni, mert nem lenne aki a pályán legyen, de lehet, hogy a szertárosnak kellene edzést vezényelni, a tulajdonosnak meg vezetőket keresni, akik képesek ellátni a feladatukat.

Végszónak a főnökömtől idéznék, és küldeném szeretettel azoknak, akiket pont nem érdekel az a több ezer ember, akiknek szívügye ez a csapat, akiket hétről-hétre szembeköpnek: Takkarodjon a qrv@ anyjába!

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK