Itt vagy most

Game over – Horváth Ferenc távozik Diósgyőrből

Volt nekem egy szép kis táblázatom, amikor Horváth Ferenc Diósgyőrbe érkezett, íme:

Vezetőedző Meddig volt vezetőedző
Szivics Tomiszláv 2015. április 28.
Vitelki Zoltán 2015/16 szezon végéig
Bekő Balázs 2015. december 14.
Egervári Sándor 2016. június 26.
Horváth Ferenc ?

Nos, a kérdőjel helyére a mai naptól beírhatjuk 2017. március 2. napját, és nyithatunk egy újabb sort a következő vezetőedző számára. Nemcsak egy táblázattal készültem, hanem volt még egy, a bajnokság előtt megírt cikk, amiben a következő szerepelt:

A kitűzött célok, vagy éppen azok hiánya szintén érdekes része az interjúnak: Bekő Balázzsal is azért kötöttünk hosszabb távú szerződést annak idején, hogy állandóság legyen, fel tudja építeni a csapatot, ehhez képest pár hónap után mennie kellett. Mi a garancia, hogy ez nem fog megismétlődni? Ha pedig (ne legyen ilyen, de mindenre fel kell készülni) nagyon rosszul fogunk szerepelni a bajnokságban, akkor mi lesz? Kitart a klub az új edző mellett, vagy akkor már nem lesz olyan fontos az építkezés? Bízom benne, hogy erre a kérdésre soha nem kapok választ, mert az azt jelenti, hogy a csapat és a szakvezetés megfelelően fog boldogulni az új szezonban.

Aggódtam, hogy belelépünk-e sokadszorra is ugyanabba a folyóba, de sajnos a válasz megérkezett: Diósgyőrben bármi is hangzik el a vezetők szájából, az nem vehető készpénznek. Bekő Balázs és Horváth Ferenc is ugyanúgy járt, gondolom ez így teljesen normális egy komoly cég életében, így a szponzorok önteni fogják a pénzt hozzánk, hiszen átlátható viszonyok vannak nálunk.

Tisztesség, becsület, őszinteség: ez a szentháromság lehet a kulcsa annak, hogy a jövőben a diósgyőri labdarúgásra gondolva ne szoruljon össze a szívünk. Ehhez azonban olyan emberek kellenek, akik felvállalják a saját hibáikat, akik képesek felállni a bársonyszékből és kimondani: átadom a helyem valaki másnak, aki jobban törődik majd a klubbal, akinek a Diósgyőr az első, nem pedig a saját boldogulása. Lehet itt edzőkeringőt csinálni minden szezonban kétszer, de azzal nem leszünk beljebb. A tulajdonosnak kellene komolyabb döntéseket hoznia, mert amíg ő megelégszik azzal, hogy mindig csak az edzőt zavarjuk el, addig én semmi jóra nem számítok.

Végezetül szeretném megköszönni Horváth Ferenc munkáját, biztosan sokat tanult ebből a néhány hónapból, reméljük, hogy az ő edzősége alatt összegyűjtött 21 pont is hozzásegít minket a bentmaradáshoz. Valamilyen szinten ő is a körülmények áldozata lett, valószínűleg az utolsó pillanatig azt gondolta, hogy tud segíteni a csapaton, de hiába a jó felkészülés és a hangzatos ígéretek, sajnos ez kevés volt. Mi bíztunk benne az utolsó pillanatig, de most már nem maradt más lehetőség. Remélem, hogy ez csak a változások első lépése volt, és hamarosan újabb bejelentést hallhatunk, most már személyesen Leisztinger úrtól.

A klub tájékoztatása szerint a Debrecen és a Videoton elleni bajnoki mérkőzéseken Vitelki Zoltán látja el a vezetőedzői feladatokat.  Az új mester pedig a videoton elleni meccs után veszi át a csapat irányítását. Kiléte eddig ismeretlen, sajtótájékoztatón kerül majd bemutatásra.

A kép forrása: dvtk.eu

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK