Itt vagy most

Rivális kitekintő – Debrecen

Szombaton – túlzás nélkül mondhatjuk – számunkra a szezon eddigi legfontosabb mérkőzését rendezik Debrecenben. A nem is olyan régen még nemzetközi kupák főtábláján vitézkedő hajdúságiak még nálunk is rosszabb helyzetben vannak, igaz, csak egy hajszállal, ugyanannyi pontunk van ugyanis, ám ők már a vonal alatt foglalnak helyet. Aktuális rivális kitekintőnkben szétnézünk az ellenfél háza táján, bemutatjuk, milyen hangulatban várják a szurkolók a hétvégi kiesési rangadót, illetve mire számíthatunk a találkozótól.

A 22. fordulóban két olyan csapat találkozik, amely egy-egy igen fontos statisztikában sereghajtó: Az elmúlt 5 mérkőzésen a Debrecen a legkevesebb gólt szerezte (egyet se), mi pedig ugyanennyi találkozón a legtöbbet (9) kaptuk.

A szurkolók hozzánk hasonlóan elégedetlenek a vezetőséggel, úgy gondolják (a keretet elnézve joggal), hogy a tulajdonos már egyáltalán nem akar a minimálisan szükségesnél többet költeni a csapatra (ismerős a helyzet), illetve a vezetőedzővel, Leonel Pontessel is, aki szerintük – kényszerből – olyan posztokon játszat bizonyos játékosokat, ahol egyértelműen nem képesek jó teljesítményt nyújtani. Felemlegetik továbbá, hogy vele az eddig megszerezhető 51 pontból mindössze 14-et gyűjtöttek be, többen Herczeg András reaktiválásában bíznak (erre azonban vélhetően csak akkor lenne reális esély, ha már végképp égne a ház Debrecenben).

A csapattal kapcsolatban legsűrűbben említett jelzők a “szétesett”, vagy “elképzelés nélküli játék” számunkra bizakodásra adhat(na) okot, feltéve, ha ránk ne lenne igaz ugyanez. A csatáraik teljesen gólképtelenek, körülményesek (Holman képes ziccer közben elbotlani a semmiben), feltűnő továbbá, hogy milyen sokan hozzák fel a légiósok közötti, csapaton belüli látványosan rossz viszonyt. A mi szempontunkból érdekes lehet továbbá, hogy a szurkolók egyetértenek abban, a rendszeresen kezdőbe nevezett játékosok közül leginkább a balhátvéd, Ferenczi lóg ki lefelé (aki valójában nem is balbekk), akivel szemben éppen a legtechnikásabb játékosunk, Vela játszik majd. Ezt illő lenne lehetőségeinkhez mérten kihasználni, Mészáros hasonlóan gyenge formájáról nem is beszélve.

A hajdúságiak vezetősége azonban úgy látszik, kezd felocsúdni téli álmából, és átérezni, mekkora is a gond a Nagyerdőben, ugyanis a számukra lehetővé tett 5 helyett 6-7 légiós is várható a kezdőcsapatukba. Jól láthatóan az MLSZ támogatásról is lemondanak a bennmaradás érdekében. Ilyen téren nem ártana nekünk is példát venni róluk…

Záró gondolatként említsük meg, az elmúlt évek sikerei nyilvánvalóan elkényeztették a debreceni szurkolókat. Való igaz, hogy jelenleg kieső helyen állnak, azonban a tavasszal eddig lejátszott két bajnokijukon előbb szereztek egy pontot a nagyon jó erőkből álló Ferencváros ellen, majd csak egy, hajrában szerzett góllal maradtak alul a jelenlegi listavezető Honvéd otthonában. Összegezve, közel sem olyan rossz a helyzet Debrecenben, mint ők azt hiszik… Ha az ideiglenes stábnak nem sikerül 5 nap alatt helyre tenni a védekezésünket, szombat estére már jó eséllyel újra a vonal alatt leszünk.

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK