Itt vagy most

Meccsváró: Debrecen-Diósgyőr

Közeleg a harmadik tavaszi forduló, az eredményeink messze elmaradnak a téli felkészülésben látottakétól. Joggal merül fel a kérdés: srácok az alapozás után elfelejtettek focizni? Esetleg más áll a háttérben? Ezt nagyon nehéz megmondani, ami biztos, hogy a ház elkezdett égni. Az edzőváltás talán adhat némi bizakodásra okot, Vitya legutóbbi szerepvállalása is nagyon jót tett a csapatnak. Neki talán sikerül belevernie a fejekbe, hogy mit is jelent ennél a csapatnál focizni, milyen hozzáállást kellene felmutatni. Minimális előrelépés lehet talán az, hogy az MTK ellen már megvolt a mezőnyfölény, egyéni hibák intézték el a csapat sorsát. A mostani meccs viszont már nem is 6 pontos rangadó, hanem az igazi harc a bennmaradásért. Győzelem esetén 3 pontra leszünk a vonaltól, döntetlen esetén továbbra is rezegni fog a léc, ha kikapunk, akkor minimum 2 pontra leszünk az első osztálytól, teljes mélyponton.

Szombati ellenfelünk helyzete sem túl rózsás, a megváltóként idehozott külföldi edző is csak bukdácsol az ennél jóval többre hivatott kerettel. A helyzete talán hasonlíthat kicsit Horváth Feri esetéhez, kérdés, hogy az ottani vezetőség meddig tolerálja a tavalyi bronzérmes vergődését. Csúnya dolog lenne kizúgni egy dobogós csapatnak, de a magyar fociban láttunk már érdekességeket. A tél folyamán légiósokkal megerősített csapat helyzete viszont talán nem annyira aggasztó, mint a mienk. Tavasszal eddig igaz, hogy csak 1 pontot szereztek, viszont azt “jóval magasabban jegyzett csapatok” (élmezőny) ellen kaparták össze. A hétvége érdekessége, hogy az elmúlt idők leggólképtelenebb csapata fogadja a legtöbbet kapót.

 

Mit várhatunk ellenfelünktől?

A debreceni csapat pénzügyi lehetőségei jobbak a mieinknél, a mostani forduló számukra is sorsdöntő lehet, tehát az sem elképzelhetetlen, hogy a legerősebb kezdőcsapat összeállítása érdekében sem az 5 fős légiós korlátozást, sem a fiatalokra vonatkozó szabályt nem fogják betartani ellenfelünknél. Az együttes szurkolói a hazai oldalon is az akarás, de leginkább elképzelés nélküli játékot vetik a játékosok és a vezetőség szemére, nagyon nincsenek megelégedve a kialakult helyzettel, ami teljesen érthető.

Lássuk tehát, hogy mit várhatunk a Debrecen játékosállományától:
A kapus poszton Danilovics biztos pontnak vehető, előtte a tavasszal mind a 2 alkalommal ugyanaz a 4 védő sorakozott fel: Ferenczi, Mészáros, Brkovics és Osváth. A két idősebb játékos formája finoman fogalmazva sincs a toppon, az ő oldalukon Vela okozhatna némi zavart. A másik szélen a fiatal Osváth szerepel, aki a mi csapatunkban is bőven elférne, de a Vasas játékosa inkább a hajdúságiaknál tölti a tavaszt.

A középpálya formációtól függően 4 vagy 5 fős volt játékrendszertől függően. Itt eddig Feltscher, Sekulics, Jovanovics és Holman kapott szerepet mindkét meccsen, de nem szabad megfeledkezni Tőzsérről sem. Túl sok magyar névvel nem találkozhatunk ebben a csapatrészben, a tél folyamán itt is erősíteni próbálta Loki. Holman kicsit ki is lóg ebből a sorból, ő ugyanis a Honvéd ellen csatárt játszott, szóval egy védekezőbb felfogás mellett a középpályára visszarendelhető, de alapvetően a gólszerzés lenne a feladata. Pályára lépése betegség miatt kérdéses.

A csatársor szintén tele van frissen igazolt légiósokkal, van köztük olyan is, aki nevesebb csapatoknál is megfordult, bár eddig nem mutatott semmit ebből. Handzic tűnik a legbiztosabb tippnek erre a posztra, de látva az eredménytelenséget, nem kizárt, hogy a koreai játékos, SukHyun Jun kap kezdőként lehetőséget Leonel Pontestől a hétvégén.

Ha a saját portánkon szeretnénk sepregetni, akkor elég nehéz megtippelni, hogy milyen felállást fogunk alkalmazni, hiszen Vitelki Zoltán elképzelései remélhetőleg valószínűleg nem fognak egyezni elődjével, így a játékstílus is kérdéses, talán hatékonyabb lesz, mint az előző fordulókban. Ha tudatos játék nyomait felfedezzük, és látunk némi javulást a védelemben, akkor már elégedettek lehetünk. Annak ellenére, hogy nagyon nem nekünk áll a zászló, egy jól szervezett csapattal van némi sansz a pontszerzésre.

A várható kezdőcsapatok:

Debrecen: Danilovic – Ferenczi, Mészáros, Brkovic, Osváth – Feltscher, Tőzsér, Sekulic, Jovanovic – Holman, Handzic
Diósgyőr: Rados – Tamás, Jagodinskis, Lipták, Nagy – Daushvili, Elek, Vela, Ugrai, Fülöp – Novothny

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK