Itt vagy most

Elek már a héten távozik ? – Lehetséges kérők

Az elmúlt napokban felmerült, hogy csapatkapitányunk, Elek Ákos újra légiósnak áll, és Kazahsztánba, egy helyi élcsapatba szerződik. Nyílt titok, hogy Ákos úgy jött haza Kínából, megfelelő külföldi lehetőség esetén elengedjük, most pedig úgy tűnik, be is futott érte ajánlat, melyet klub-közeli források is megerősítettek. A hírek egy kazah topcsapatról szólnak, mi pedig megkíséreltünk utánanézni, melyek lehetnek a szóba jöhető állomások.

Fc Astana
Elsőként a kazah bajnokcsapat, Foxi korábbi klubja, az Astana jöhet szóba. A keret mélynek mondható, azonban éppen a középpálya közepe minősül hiányposztnak: Idén került fel az elsőcsapathoz egy 16 és 19 éves játékos, rajtuk kívül pedig csak a 22 éves, ex-valenciai Maksimovic és a 28 éves fehérorosz középpályás, Maevskiy szerepelhet itt. Elmondható tehát, hogy nemcsak mennyiségben, de minőségben is rájuk fér az erősítés itt, ha pedig hozzátesszük, hogy a csapatrészből télen távozott a legnagyobb név, a kolumbiai Roger Canas, talán kijelenthető, nem lenne meglepő, ha ők lennének Elek titokzatos kérői. A csapat minőségét jól példázza, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörében hazai pályán döntetlent játszottak az Atlético Madriddal, a Galatasaray-jal és a Benficával is.

FK Aktobe
Az Aktobe bár csak a 6. helyen végzett idén, éppen ez szólhat mellettük, az ország egyik legsikeresebb klubjaként nyilván nem elégedettek ezzel a pozícióval. A középső középpályás – szűrő posztján mindössze három bevethető játékosuk van, közülük már ketten is 30 fölöttiek. Rájuk férne az erősítés, talán mégis ez a legvalószínűtlenebb eshetőség.

Kairat Almaty
Végül, de nem utolsó sorban említést érdemel a Kairat Almaty, amely mindössze 2 ponttal végzett az Astana mögött a tavalyi pontvadászatban. Idén nyilván a bajnoki cím lesz az elsődleges cél, nem javít a helyzetükön viszont, hogy a középpályáról egy világsztár, a korábbi Bayern München játékos Anatoliy Tymoshchuk távozott, aki felhagyott a profi futballal. Némileg csökkenti Elek megszerzésének esélyét, hogy az említett klasszis nyugdíjazása után is 7 középső középpályás maradt a keretben. Itt játszik egyébként a korábbi Arsenal klasszis, az orosz Andrej Arshavin is.

A kazah labdarúgás (ahol a bajnokság a jövőhéten kezdődik) az elmúlt években nagy javuláson ment át, köszönhetően a robbanásszerű gazdasági fejlődésnek. Csapataik állandó résztvevői a nemzetközi kupák csoportküzdelmeinek, így Ákos jó eséllyel játszhatna az Európa Ligában vagy akár Bajnokok Ligájában is, számára tehát komoly előrelépési lehetőséggel kecsegtet egy esetleges szerződés. Más kérdés, hogy számunkra a távozása gyakorlatilag egyet jelentene a biztos kieséssel.

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK