Itt vagy most

Rosszabb helyzet? Hát lehetne még rosszabb?

Elek Ákos távozása hatalmas veszteség, nemcsak játékosként, hanem emberileg is kiemelkedő alakja a diósgyőri labdarúgásnak. Sok száz DVTK szurkolónak okozott álmatlan éjszakát a tegnap késő esti bejelentés, még ki se hevertük a Debrecenben elszenvedett vereséget, újabb csapás ért minket. Szeretnék Ákosnak sérülésmentes, sikeres időszakot kívánni Kazahsztánban, és természetesen várjuk vissza. A kérdés azonban ott motoszkál a fejekben: mi jöhet még ezek után?

11. helyen állunk, 11 forduló van hátra, a recept egyszerű: bármi áron, de ki kell harcolni az NB1-es tagság meghosszabbítását. Benczés Miklós ma reggel a Digi Sport műsorában elmondta, hogy az ankéton pár hete elhangzott a Magyar Kupa megnyerésének vágya, de az utóbbi 3 fordulóban szerzett 0 pontunk, illetve a szerencsétlen sorsolás ezt felülírta, most már teljesen logikus módon a bajnokság a prioritás.

Elek Ákos nélkül ez nagyon nehéz lesz, a mértékadó transfermarkt.de portál szerint a keretünkben levő játékosok átlagos értéke (az ábrán az utolsó oszlop, ezer euróban megadva) a legalacsonyabb jelenleg az NB1-ben:

 

verein

 

Mondhatjuk joggal, hogy akkor mi fogja kirángatni a DVTK szekerét a sárból? A megoldás ott van a kérdésben: mi, a szurkolók vagyunk azok, akik képesek lehetünk annyi plusz erőt adni a csapatnak, hogy kis szerencsével összejöhet a bentmaradás. Lehet itt új edző csütörtökön, legyen akár Bódog, akár Fernando, akár Mátyus, Kis Károly, Kondás vagy Csank. Itt egyikük se fog 2 hónap alatt csodát tenni, csak akkor, ha összefogunk és támogatjuk a csapatot. Vagy megpróbáljuk a lehetetlennek tűnő vállalkozást, vagy készülhetünk az NB2-re. Nehéz küzdelem lesz ez, sok kudarc fog minket érni, de ha meg sem próbáljuk, akkor buktunk el igazán.

Vannak gyengébb képességű játékosok a keretben, vannak olyanok, akiken elmegy 1-1 meccs, ha rossz napot fognak ki, sőt olyan is akad, aki nem teszi oda magát rendesen 90 percig. Van olyan, aki mélyen a tudása alatt teljesít, mások még fiatalok és rutintalanok. De ha bent akarunk maradni, akkor ezekkel a játékosokkal kell. Belőlük kell olyan csapatot faragni, akik vért isznak a meccsek előtt, akik nem adják fel soha, akik bátran kimennek egy vesztes mérkőzés után is megköszönni a szurkolást, mert tudják, hogy mindent megtettek a siker érdekében.

Legyünk erősek, adjunk támaszt a klubnak, ha már ennyi hibás döntést hoztak, hogy a stabil pénzügyi helyzet ellenére ilyen helyzetbe kerültünk. Mutassuk meg, hogy a DVTK szurkolók többet érnek, mint az utóbbi 15 év összes klubvezetője és szakmai vezetője együtt. Mert a Diósgyőr mi vagyunk.

 

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

One Reply to “Rosszabb helyzet? Hát lehetne még rosszabb?”

  1. […] nem véletlenül kapta ezt a címet, hiszen a Diósgyőrből távozó Elek Ákos volt csapatunk legjobbja, reméljük nem utoljára. Őt követik: Daushvili, Jagodinskis, Eperjesi […]

Comments are closed.