Itt vagy most

Rivális kitekintő – Videoton

Szombaton újfent idegenbe utazunk, és bár vendéglátónk sem hazai pályán játszik majd, mégsem állíthatjuk, hogy a realitások talaján maradva sok esély mutatkozik számunkra akár csak a pontszerzésre is. Cikkünkben szétnézünk a Videoton háza táján.

A fehérváriak hétvégén kiütötték a Honvédot és átvették a vezetést a tabellán. A balkáni légió szerződtetése telitalálatnak bizonyult, talán nem járok távol az igazságtól, ha azt mondom, Danko Lazovic jelenleg a bajnokság legjobb játékosa, a Kispest elleni mérkőzésen a meccs emberének is megválasztották. A szurkolók természetesen elégedettek a játékkal és a kerettel is, amely nem csak minőségi, de nagyon mélynek is mondható, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy Barczi Dávid (de korábban Bódi és Suljic is) rendszeresen csak az NB3-as csapatban jut szóhoz. A sok pozitívum mellett mégis akad olyan, aki szóvá teszi a hibákat is, a sok eladott labdát, a felállt védelem elleni szenvedést, a céltalan íveléseket, vagy azt, hogy nincs ki irányítson a “gálakezdőben”. Utóbbi véleménnyel egyet lehet érteni, az alap középpálya újonnan a Varga – Juhász – Pátkai hármas, amely trió kétségkívül defenzívnek mondható. Mindannyian többszörös válogatott játékosok, ellenünk azonban előbbi kettő sárgalapos eltiltás miatt nem játszik majd. Más kérdés, hogy a sorban álló Handzic, Kovács István, Pölöskei Zsolt vagy Asmir Suljic négyes tagjai is képesek lennének komoly fejfájást okozni csapatunknak, ráadásul jó eséllyel égne bennük a bizonyítási vágy. Szintén kiemelték többen is azonban, hogy voltak olyan időszakok a Honvéd elleni mérkőzésen, amikor a védelmük nem tudott mit kezdeni a pestiek letámadásával, a játékosaik többször pánikszerűen próbáltak felszabadítani. Itt szeretném megemlíteni, valami azt súgja, mi akkor se lennénk képesek (hajlandóak ?) letámadással zavarni a fehérváriak labdakihozatalait, ha az életünk múlna rajta.

Szintén említést érdemel, hogy többen úgy gondolják, hétvégén Berg akár rotálhatna is, és ellenünk szóhoz juthatnak majd eddig mellőzött játékosok, mint Szolnoki Roland, akit Loic Nego hosszabb ideje kiszorított a védelem jobb oldaláról. Nem, hogy nem tartanak tőlünk, de még azt is túlzás lenne állítani, hogy a fehérvári drukkerek jó része akár csak minimális tiszteletet is mutat felénk a hétvégi bajnoki előtt, annak ellenére, hogy idén mindkét meccsen legyőztük őket. Nincs rá sok esély, de jó lenne rácáfolni az olyan véleményekre, mi szerint hat gólt kapunk tőlük… A csapattal kapcsolatos hír továbbá, hogy a brazil belsővédő, Vinícius, és a támadó középpályás bosnyák Suljic magyar állampolgárok lettek/lesznek, előbbi már meg is kapta az első meghívóját a magyar válogatott keretébe.

Az utazók figyelmébe: Ne lepődjetek meg a mérkőzés elején, hozzánk hasonlóan a fehérváriak is bevezették a játékosok kivonulása alatti “sálerdőt”. Belátták, nem szégyen a jobbtól tanulni…

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK