Meccsváró: Videoton – Diósgyőr

Nehéz lenne előzetesen egyértelműbbnek tűnő végkimenetelű mérkőzést találni az OTP Bank Liga 25. fordulójában, mint a mi felcsúti vendégjátékunk. A Videoton ugyanis itt játssza hazai találkozóit, a tervek szerint a következő szezon elejéig, amikor is átadják új stadionjukat.

A csapat formájára egy rossz szava sem lehet a szurkolóknak, az idén lejátszott 3 bajnokijukon még nem szenvedtek vereséget, ellenben kettőt is sikerült megnyerni, az egyetlen döntetlent pedig a Ferencváros otthonában érték el, ami védhető eredménynek számít a IX. kerületben. A három mérkőzésen 8 gólt rúgtak, és csak 1-et kaptak, az előbbi, közel 10 találat annak ellenére jött össze, hogy a kezdő középpályás triójuk valamennyi tagja defenzív stílusú játékos. Ezt nagyon jól ellensúlyozza a balkáni légió (Lazovic, Scepovic, Handzic, Maric, Suljic) eredményessége, akik szinte futószalagon gyártják a gólokat. A Videoton egyébként a bajnokság legjobb hazai mérleggel bíró csapata, 11 meccsükből 8-at is meg tudtak nyerni. Az utolsó 5 hazai találkozójukat kivétel nélkül megnyerték, ezeken a gólarányuk egészen kivételes, 19-2. Ha ehhez hozzátesszük, hogy mi pedig legutóbbi 4 idegenbeli meccsünket mind elvesztettük, ráadásul ezeken gólt sem tudtunk szerezni, talán kijelenthetjük, már az 1 pont megszerzése is bravúrnak számítana. Más kérdés, hogy jelenlegi helyzetünket tekintve a döntetlennel sem lehetnénk elégedettek. A bajnokság góllövőlistájának pillanatnyi 1. és 2. helyezettje is szombati ellenfelünk keretéhez tartozik, Scepovic 10, Lazovic 9 gólos. A Honvéd elleni győzelem alkalmával mindhárom találatot ők szerezték.


Mit várhatunk ellenfelünktől ?

A kapuban az újonnan válogatott keretbe is bekerülő Kovácsik Ádám véd. Még mindig csak 25 éves, de már 4 éves olaszországi tapasztalattal bír.

Bár a védelem jobb oldalán többnyire a korábbi újpesti Loic Nego kap lehetőséget, szombaton jó eséllyel szóhoz jut majd az a Szolnoki Roland, aki valószínűleg bármely másik NB1-es klubban kezdő lenne, ez jól mutatja a keret mélységét és minőségét. A hátsó négyes többi része maradhat a szokásos: Fiola Attila, az újonnan magyar állampolgárságot megkapó, és már a válogatott keretbe is behívott Vinícius illetve a Zöld-foki szigeteki Stopira játszik majd.

A sztenderd középpályás triót megbontani kényszerül Henning Berg vezetőedző, Varga József és Juhász Roland ugyanis öt-öt sárgalapjuk miatt eltiltásukat töltik, így Pátkai Máté mellett újra a kezdőcsapatban bizonyíthat Kovács István, a széleken pedig a szintén magyar állampolgárságot megkapó Asmir Suljic, illetve a 3 gólos bosnyák Anel Handzic szerepelhet.

A kifejezetten offenzív középpályát megspékelve a támadósorban a korábban említett Lazovic – Scepovic párossal nézhetnek majd farkasszemet Liptákék.

Ami minket illet, távozott a héten kapitányunk, Elek Ákos, illetve bejelentették az új vezetőedzőt, Bódog Tamást. Nem lenne meglepő, ha ilyen drasztikus változások után nem feltétlenül lenne rend a játékosok fejében, már pedig ha van csapat, amely sokszorosan képes büntetni a dekoncentráltságot, az a félelmetes támadósorral bíró Videoton. Henning Berg elmondása szerint tudatosan húzódnak vissza az első percekben, átadva a teret az ellenfélnek, hagyva, hogy kifárasszák magukat. Ha ki tudnánk használni ezt kezdéskor, akár még komolyabb meglepetést is okozhatnánk, ehhez azonban az idei legjobb teljesítményre lesz szükség a teljes védelem részéről. Bár talán a kapus-poszton legfontosabb az állandóság, Antal és Ivan teljesítményére (és talán lelkiállapotukra) tekintettel én örömmel látnám holnap a gólvonal előtt Bukrán Eriket. Idén kettőből kétszer legyőztük őket, de a legfontosabb talán éppen holnap lenne…

Várható kezdőcsapatok:
Videoton: Kovácsik – Szolnoki, Fiola, Vinícius, Stopira – Handzic, Pátkai, Kovács, Suljic – Scepovic, Lazovic
Diósgyőr: Bukrán – Eperjesi, Lipták, Jagodinskis, Tamás – Dausvili, Busai – Vela, Fülöp, Ugrai – Novothny
A találkozó játékvezetője Berke Balázs lesz.

Ez történt legutóbb:

 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK