Húzzunk lapot 19-re ! – Videoton-Diósgyőr értékelő

A mai meccs előtt mi voltunk az egyetlen olyan csapat, aki a bajnokaspiráns alakulatot oda-vissza verte. De mindez mára már csak szép emlék maradt, szinte mindenhol csak azt lehetett hallani, hogy semmi esélyünk nincs a mai meccsen, nagyon simán ki fogunk kapni. Vitelki Zoltán kezdőcsapata tartogatott számunkra meglepetéseket, ezek után kíváncsian várhattuk, hogy ez a fajta összeállítás mit fog eredményezni.

Hosszú idő után azt láthattuk a mérkőzésen, hogy tudatos játék van kibontakozóban részünkről. Tudatosan feladtuk a támadást, erősen “koncentráltunk” a védekezésre. Meglepő módon egy ideig működött is, hogy nem mozdultunk ki a térfelünkről, a fehérvári csapat nem tudott mit kezdeni ezzel. Fél órán keresztül tartottuk magunkat, majd őszintén megmondva, egy dolog miatt lettem volna Eperjesi helyében. Ilyen közelről és ennyire jó szögből nem sűrűn lehet megnézni egy vezető találatot, és még fizetnie sem kellett a jegyért. Alig telt el 4 perc a folytatásban, szintén egy olyan eset történt, amire rég volt példa. Jagodinskis gólt szerzett. Csak szegénynek nem mondta senki, hogy a másik irányba támadunk…

Az első félidő gyorsan el is döntötte a sorsunkat, 2 egyéni hibából máris olyan hátrányunk lett, amit a későbbiekben nem sikerült ledolgoznunk. A második félidőre mondanám, hogy jobbak lettünk, rájöttünk, hogy a másik térfélen is lehet játszani, de azért itt már erősen látszott, hogy a Videotonnak nem volt sürgős, a stabil vezetés tudatában hagyták kicsit labdázni a fiúkat, máskor úgy sem nagyon találkoznak a játékszerrel, maximum az edzéseken. Vela beállítása ugyan hozott egy kis változást a játékunkban, viszont továbbra sem tudtunk komolyabb helyzetet kialakítani, úgy meg ugye elég nehéz meccset nyerni, ha a kaput sem találjuk el.

Összegzésként az mondható el, hogy végre lehetett látni némi küzdést és akaratot, tudtunk egymáshoz passzolni 2 értelmeset, már amikor nálunk volt  a labda. Elek hiányában Buba próbált vezéregyéniség lenni, csoda, hogy ilyen jól bírta fizikailag. A fiatalok közül Lőrincz most meghálálta a bizalmat, Szalóczy beleszürkült a mezőnybe. Jagodinskis pedig újra megmutatta, hogy még ezt a gyenge színvonalat is képtelen hozni. A két egyéni hiba miatt Bukrán olyan gólokat kapott, amik nem potyagólok voltak, más védeni valója viszont nem is volt, ami igazán próbára tette volna. A kevés pozitívum közé sorolható talán, hogy az eddigi tavaszi ellenfeleink közül legerősebbnek tartott csapat ellen végre kevesebb gólt kaptunk, mint 3. A legrosszabb viszont, hogy a játékunk kilátástalan, annak ellenére is, hogy a Vidi nem szakadt meg az erőlködéstől. Vitya így hiába állított fel egy teljesen új koncepción alapuló kezdőd, a 19-re húzott lap nem alsó volt sajnos.

Számunkra már csak annyi maradt, hogy reménykedhetünk, Bódog Tamás csodát tesz.


Továbbra is úgy gondoljuk, hogy ez a tábor többet érdemel..

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK