Két vállon a listavezető – Diósgyőr-Honvéd értékelő

Nagy reményekkel érkeztek Borsodba a fővárosiak – egyes szurkolóik már azt tervezik, hova szervezzék a bajnoki cím ünneplését – ma azonban elloptuk a show-t a listavezetőtől ! Ahogy a tapló vendégszurkoló lopta el a labdánkat, egy ország szeme láttára… Ennyi öröme volt ma enyveskezű barátunknak.

Mivel a mérkőzés előtt többen nemtetszésüket fejezték ki Antal kezdőcsapatba jelölése miatt, szeretném vele kezdeni az értékelőnket: Boti meglepően stabilan állta a kispesti “rohamokat”. Inkább az első félidőben volt dolga, de jól látszik, hogy a védelem stabilitása neki is magabiztosságot ad. Hajlamosak vagyunk elfelejteni vele kapcsolatban, hogy éveken keresztül az egyik legtehetségesebb fiatal magyar kapusként emlegették, ha fejben sikerül összeszednie magát, sok szép percet okozhat nekünk.

A védelem hozta a “szokásost”, az együtt 19 bajnoki gólt jegyző Eppel-Lanzafame párosnak momentuma sem volt. Tamás Márk újra kivételesen jó teljesítményt nyújtott a balszélen, ráadásul egyre többször, egyre bátrabban veszi ki a részét a támadásokból is. Eperjesi Gábor performanszát is ki kell emelnünk, bár a mérkőzés elején kétszer is megverte Holender Filip, ettől eltekintve a sajátnevelésű jobb-bekk a találkozó további részében bemutatott sallang-és hibamentes játékáért minden dicséretet megérdemel. Az egységből meg kell említenünk Dejan Karan-t is, aki amolyan “miskolci Sergio Ramos”-ként érkezik a szögletekre, ellenmondást nem tűrően bólintgatja kapuba az oldalról érkező labdákat – hogy a saját kapunk előtti, gólvonalról való felszabadítását már ne is említsük.

A középpálya közepén újra Patrick Mevoungou és Nono kapott szerepet, és bár a Ferencváros elleni bajnokin a fiatal spanyolé volt a legmagasabb InStat index, én nem voltam vele különösebben megelégedve. Nem úgy ma ! Szinte minden támadásunk rajta futott át, nagyon jól mozgatta a csapatot, ha kellett támadott, ha kellett védekezett, bajban lennék, ha meg kellene neveznem a mérkőzés legjobbját, ő, Karan és Mevoungou is jó eséllyel pályázhatna a címre.
Az elmúlt hetekhez hasonlóan jöttek a letámadások, hallatlan magabiztossággal tartottuk a labdát – a vendégek csak kisebb faultokkal tudták tördelni a játékunkat – és egyre bátrabban, egyre több párharcot vállaltunk fel.

A korábbi mérkőzéseken talán az éppen aktuális taktikából adódóan nem sokat voltak játékban csatáraink, most azonban Novothny is sokat dolgozott, többször tűnt fel a saját kapunk előtt, Makrai Gábor pedig még a 44. percben is sprintben közlekedve mentett becsúszva a mi védelmi harmadunkban.

Annak ellenére, hogy a vendégek vezetőedzője olasz, akik kivételes taktikai felkészültségükről ismertek, Bódog Tamás ma megnyerte a külön-meccsüket, sikerült teljesen megfojtanunk az eddig kiemelkedően jó formában lévő, listavezető Budapest Honvédot. Nagy reményekkel várhatjuk a folytatást, az elmúlt hetekben mutatott játékkal bárhol, bárki ellen győzelmi esélyekkel léphetünk pályára.

 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK