InStat: Antal a top 3-ban?

Bódog Tamás munkája a vártnál gyorsabban látszik beérni, a vert seregként támolygó csapatból hetek alatt formált egy megalkuvást nem tűrő csapatot, akinek már nem számít, hogy ki az ellenfél, egyszerűen megölik a játékát. Ha a csapat statisztikát nézzük, a meccs képe alapján jobbra számíthatnánk, de azért így sem lehet panasz a srácokra. Nagyon közel voltak ahhoz, hogy a listavezetőt minden mutatóban megverjék. Jelen esetben ez a kapuralövésekben, ahol diósgyőri szinten jelentősen magas számban kaput is találtak a próbálkozások, illetve a megnyert párharcokban mutatkozott meg. Utóbbi meg is mutatta, hogy mekkora a jelentősége akár 10-20 alkalommal több nyertes összecsapásnak az ellenfél játékosával.

Instatuj
Nagyobb felbontáshoz kattints a képre!

Ha a játékosok egyéni mutatóit vesszük alapul, aki pályára lépett, és eltöltött annyi időt a gyepen, hogy értékelhető legyen a teljesítménye, azokról elmondható, hogy mindenki 200-as értékelés fölött kapott, holott a korábbi időkben ennek az elérése a csapat nagy részének komoly kihívást jelentett… Ennyit számít a mentalitás.

A legjobb játékosunk Karan volt, a belső védő, talán a góljának is köszönhetően nem volt messze a 300-as határtól (278), mely magyar szinten azért valljuk be, hogy nem túl gyakori. Őt Követi Antal, aki 268 pontot gyűjtött. Megeshet, hogy szüksége volt egy olyan edzőre, aki fejben össze tudta rakni Botondot, akit ugye korábban azért is igazoltunk, mert fiatal és már akkor nagy tehetségnek kiáltották ki. A legjobb 3 játékos sorát pedig a második gól szerzője Diego Vela zárja, aki alig maradt le a 2. helyről a maga 266 pontjával.
Jelen helyzetben viszont úgy fogalmaznék, hogy nem volt gyenge pontja a csapatnak, hiszen ezek az értékek, amit a “leggyengébbek” elértek is jóval túlmutatnak a korábbi teljesítményeken. Az utolsó három pedig ezen a meccsen a statisztikák szerint: Mevoungou (242), Lipták (229) és Makrai (225).

Összességében elmondható, hogy csapatként alkottak a a fiúk, mert igazából sem felfelé, sem lefelé nincsenek kiugró számok, viszont masszív eredményt könyvelhetünk el, jöhet tehát a következő ellenfél, a Haladás, akik mindössze egy döntetlenre voltak képesek a mai nap folyamán az MTK gárdája ellen. A lábaknak így valószínűleg nem a mi oldalunkon kell megremegnie…

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK