Itt vagy most

Sokkal több passzból kevesebb kapura lövés?

 Felkerültek az Instat adatok!

Haladás - DVTK
Nagyobb felbontáshoz kattints a képre!

A legfontosabb, hogy óriási labdabirtoklási fölényben voltunk (68-32%), azonban ezeket nem igazán tudtuk valódi helyzetekké alakítani, beszédes adat, hogy a támadóinknak alig volt passzkísérlete, a fegyelmezetten visszazáró Haladás védők nem hagytak területet nekünk. Ennek ellenére voltak lehetőségeink, főleg szabadrúgásokból, de ezekből kaput elvétve találtunk, inkább a sorfalba vágtuk a labdákat, ami nagy érvágás, mivel felépített támadásunk nem igazán volt. Kiemelendő, hogy nekünk 3 lövésünk ment csupán kapura, az ellenfélnél ez a szám 9, és több is lehetett volna, ha ígéretes helyzetekben át tudják venni a támadóik a labdát, mint ahogy végül a második gól előtt sikerült is nekik.

Mi történt, hogyan lehetséges ez? A válasz nagyon egyszerű: az első néhány meccsen még meg tudtuk lepni az ellenfeleket, most már azonban felkészülnek belőlünk, megpróbálják kivenni a kreatív játékosainkat az összjátékból, és kemény, már-már durva belépőkkel tördelik a játékot. Erre mi nem voltunk felkészülve, nem tudtunk reagálni a helyzetre, a bekapott gólunk után pedig a hazai csapat még jobban visszahúzódhatott, várva egy-egy ígéretes kontratámadásra. Többet kellene nyújtani a két szélső középpály ásnak, hogy elfutásaikkal megbontsák a védelmet, őket pedig a két szélső védőnek támogatnia kellene, tegnap ebből a négyesből egy játékosunk sem tudott átlagon felüli teljesítménnyel előrukkolni, ez pedig nagyon egysíkúvá és kiszámíthatóvá tette a játékunkat.

Nincs még minden veszve, a hibákból tanulni kell, fel kell készíteni a játékosokat arra, hogy képesek legyenek alkalmazkodni az ellenfélhez, bízok benne, hogy Bódog Tamás fejében már összeállt az, hogy milyen szituációkat kell gyakorolni, hogy eredményesebbek lehessünk. Hajrá Diósgyőr!

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK