Sokkal több passzból kevesebb kapura lövés?

instat

 Felkerültek az Instat adatok!

Haladás - DVTK
Nagyobb felbontáshoz kattints a képre!

A legfontosabb, hogy óriási labdabirtoklási fölényben voltunk (68-32%), azonban ezeket nem igazán tudtuk valódi helyzetekké alakítani, beszédes adat, hogy a támadóinknak alig volt passzkísérlete, a fegyelmezetten visszazáró Haladás védők nem hagytak területet nekünk. Ennek ellenére voltak lehetőségeink, főleg szabadrúgásokból, de ezekből kaput elvétve találtunk, inkább a sorfalba vágtuk a labdákat, ami nagy érvágás, mivel felépített támadásunk nem igazán volt. Kiemelendő, hogy nekünk 3 lövésünk ment csupán kapura, az ellenfélnél ez a szám 9, és több is lehetett volna, ha ígéretes helyzetekben át tudják venni a támadóik a labdát, mint ahogy végül a második gól előtt sikerült is nekik.

Mi történt, hogyan lehetséges ez? A válasz nagyon egyszerű: az első néhány meccsen még meg tudtuk lepni az ellenfeleket, most már azonban felkészülnek belőlünk, megpróbálják kivenni a kreatív játékosainkat az összjátékból, és kemény, már-már durva belépőkkel tördelik a játékot. Erre mi nem voltunk felkészülve, nem tudtunk reagálni a helyzetre, a bekapott gólunk után pedig a hazai csapat még jobban visszahúzódhatott, várva egy-egy ígéretes kontratámadásra. Többet kellene nyújtani a két szélső középpály ásnak, hogy elfutásaikkal megbontsák a védelmet, őket pedig a két szélső védőnek támogatnia kellene, tegnap ebből a négyesből egy játékosunk sem tudott átlagon felüli teljesítménnyel előrukkolni, ez pedig nagyon egysíkúvá és kiszámíthatóvá tette a játékunkat.

Nincs még minden veszve, a hibákból tanulni kell, fel kell készíteni a játékosokat arra, hogy képesek legyenek alkalmazkodni az ellenfélhez, bízok benne, hogy Bódog Tamás fejében már összeállt az, hogy milyen szituációkat kell gyakorolni, hogy eredményesebbek lehessünk. Hajrá Diósgyőr!

Hozzászólások

Written írta: 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK