Itt vagy most

Meccsváró: Paks-Diósgyőr

A hétközi fordulók és kupameccsek rohanása után újra egy egész hetük volt a csapatoknak a regenerálódásra és a felkészülésre. Valószínűleg a csapat erőnlétének nagyon jót tett ez a “szünet”, újult erőkkel lehet küzdeni a végső célért, a bennmaradásért.

Az elmúlt hetekben azt lehet mondani, hogy szinte feltámadt a csapat, Bódog Tamásnak sikerült fejben összerakni a srácokat, nem tűnik túlontúl lehetetlen dolognak a vonal fölé kerülés. Soros ellenfelünket tekintve szintén nagyot változott a kép az őszhöz képest. A szezon első felében a Paks hasonlóan bukdácsolt mint mi, volt is egy-két alkalommal olyan eset, hogy mögöttünk voltak a tabellán. Akkor idegenben 2-1-re végeztünk, majd “hazai” pályán egy vérre menő ütközetben sikerült 2-0-ra legyűrni az Atomváros csapatát. A tavaszi nyitány előtt íródott egy összefoglaló, hogy melyik együttestől mit várhatunk a tavasz folyamán. Akkor arról volt szó, hogy nem változott jelentősen a keret, a gárdát nem vártuk előbbre az akkori helyezésénél, sőt még akár potenciális kiesőjelöltet is véltünk felfedezni bennük. Csertői Aurél viszont nagyon jól dolgozhatott a télen, ugyanis a Paks szárnyra kapott a tavaszi fordulók során és szépen elkezdte gyűjtögetni a pontokat, nem csak alsóházi csapatok ellen, hanem még az előtte állókat is megviccelve. Ennek eredménye jelenleg a 6. hely, ahol 38 ponttal tanyáznak, mindössze 1 ponttal elmaradva a 4. helyen álló Szombathelytől. A legfontosabb pedig felhívni a figyelmet egy egyedülálló mutatóra is, a Paks az egyetlen csapat, amely otthon még veretlen. 5-8-0 a mérlegük, senki nem tudta elhozni a 3 pontot.

Mit várhatunk ellenfelünktől?

A kapuban Molnár Péter áll majd minden valószínűséggel, aki az elmúlt 5 hazai meccsén a csapatnak 1-nél több gólt nem kapott.

A védelem összeszokottnak mondható, a felállásból eredően 4 fő alkotja, akik ugyan nem minden meccsen ugyanazok az emberek, de 5 játékos közül szokott válogatni Csertői Aurél: Gévay Zsolt, Szabó János, Szalai András, Kulcsár Dávid és Zachan Péter. Az elmúlt 10 mérkőzésen mindössze 7 gólt kapott a csapat, tehát a védelem képes állni a sarat, egy most már rólunk is elmondható keményen védekezni képes alakulat ellen kell ötletesen játszanunk majd.

A középpálya 5 játékos közreműködésével kel életre, a klasszikus szűrő posztján Papp Kristóf játékára számíthatunk, előtte pedig a Bertus Lajos, Bartha László, Haraszti Zsolt és Hajdú Ádám alkotta kvartett szervezi egyre eredményesebben a játékot. Ezek közül a fő veszélyt Bartha jelenti, aki már 8 gólt szerzett a bajnokságban.

A “csatársor” általában 1 emberből áll, aki nem más, mint Hahn János. Eddig 5 gólt szerzett, szóval érdemes lesz odafigyelni rá, bár szinte sosem játssza végig a meccseket, az edző a meccs állásától függően cserél embert a helyére.

Ami a saját portánkat illeti, egy nehéz időszakon vagyunk túl, a Paksot követően talán már könnyebb ellenfelek várhatóak, viszont az elmúlt hónapban sikerült megmutatni, hogy bárki ellen képesek vagyunk jó játékot felmutatni, még akkor is, ha a múlt heti vereséget nézzük, mert a mezőnyfölény ott is megvolt, csak a felállt védelem elleni, elképzelés nélküli játék megbosszulta magát. De ezt el kell engedni, végre volt ideje a játékosoknak kifújni magukat, újult erővel lehet üldözni az ellenfeleket, akik nincsenek is olyan messze, mert a Debrecen és az MTK is csak 3-3 ponttal előz meg minket. Ha sikerülne megszakítani a Paks eddigi veretlenségét, akkor talán már pontegyenlőséggel állhatnánk az előbb említett csapatokkal a következő forduló előtt. A kérdés csupán annyi, hogy ki fog szervezni azon a 4 meccsen, ahol Nono-t nélkülöznünk kell a legutóbbi meggondolatlansága miatt?
A spanyol játékmesteren kívül eltiltottunk nincs, Rados azonban továbbra is sérült, Dausvili egyéni edzéseken próbálja utolérni magát, és Mevoungou sem teljesen egészséges, bár az ő játéka ennek ellenére is valószínűsíthető.

Várható kezdőcsapatok:

Paks: Molnár – Gévay, Kulcsár, Zachan, Szabó – Papp, Bertus, Haraszti, Bartha, Hajdú – Hahn
Diósgyőr: Antal – Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás – Vela, Mevoungou, Fülöp, Ugrai – Makrai, Novothny

Ez történt legutóbb:

 

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK