Itt vagy most

Megszakadt! – Paks-Diósgyőr értékelő

 

Múlt héten egy másik arcát mutatta meg a csapat, mint, amit eddig ,,megszokhattunk” tőlük. Mondhatni, hogy egy sima, kétgólos vereséget szenvedtünk a nem túl szimpatikus Haladástól. A mai napon a Paks vendégeként léptünk pályára. Ez az a pálya, ahol akár személyesen, akár tv-ből nézi az ember egyszerűen hihetetlen, hogy ilyen pályán, pár száz néző előtt rendezhetnek NB1-es mérkőzést. És, amit tudtunk, hogy ebben a szezonban nem nyerni jártak a vendégcsapatok Paksra, hiszen még egyetlen egy csapat sem távozott innen három ponttal. De mikor szakadjon meg egy sorozat, ha nem most?!

Az első félidőben jött a menetrendszerű, rengeteget futó, gőzmozdony alkalmazás, ami nagyon pontos, ellentétben a kötöttpályás testvérével, hiszen egy ilyen visszatámadás és remek labdaszerzés után Vela kapott egy remek labdát, amit eltolt a két védő között, Szabó János pedig még épp a vonal előtt felvágta, amiért jogos szabadrúgás járt. A lap színe nálam nem sárga, hanem piros, mint a paradicsom, akárcsak a nóta szerint. Ugrai állt a labda mögé és higgadtan tekert a bal alsó sarokba. Azért valljuk be, ehhez bizony kellett Molnár kapus is.

Az első félidőben tökéletes taktikával, lehet mondani félgőzzel simán tartottuk a vezetést. Egy nagyobb helyzete akadt az atomvárosiaknak, amit Antal bravúrral hárított.

A második félidőben a Diósgyőr hamar eldönthette volna a három pont sorsát, előbb Szarka, majd pedig Novothny kétszer nem találta el a kaput. Akármivel próbálkoztak a hazaiak, olyanok voltak, mint az orosz projekt, Paks2 . Élmény volt nézni, hogy mennyire uraltuk a pálya minden egyes szegletét. Ami némileg belerondított a képbe, hogy a magyar játékvezetői kamara ismét bizonyította hozzá nem értését. Bognár játékvezető rengeteg, apró szabálytalanságot hagyott megtorlatlanul, hogy Soma ,,műeséséért” kapott sárgalapot, ami tisztán látható tizenegyes volt, már ne is említsük. A másik dühítő dolog pedig a kommentátor felkészületlensége, dilettantizmusa. Ha valami úgy történik a pályán, ahogy a visszajátszás is mutatja, akkor miért kell védeni a mundér becsületét?

De az legyen a legnagyobb örömünk, hogy ezeken kell bosszankodnunk. Bódog Tamással eddig öt meccsen, tíz pontot szereztünk, ami több, mint bizakodásra okot adó tény. Jól haladunk és ilyen játékkal kérdés nem lehet, hogy a kiesés még kérdéses sem lesz. A játékosok duzzadnak az önbizalomtól, megvan a csapategység és látszik, hogy tisztelik azt, amit Bódog Tamás és stábja képvisel. Az alázatot. Ezt pedig mi is tiszteljük! Szép volt fiúk, tovább, tovább… ,,Miskolc lesz a bajnok!”

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK