Itt vagy most

Mini rivális kitekintő

A tavaszi szezon előtt készült egy 2 részes összefoglaló, melyben azt találgattuk, hogy melyik csapattól mit is várhatunk a tavaszi időszakban. Úgy gondoltam, hogy 5 fordulóval a vége előtt, látva, hogy azóta ki hova jutott el és milyen formában van, röviden összeszedem azokat a csapatokat, akik még nem lehetnek nyugodtak a szezon végén, mert pontokat kell gyűjteni, hogy riválisaik előtt maradhassanak.

Képkivágás2

Íme ez a néhány csapat a tabellán elfoglalt helyük szerint:

Mezőkövesd

A téli szünetben a másik borsodi együttes nagyon előkelő helyen állt, szerintem kevesen gondolták volna akkor, hogy a Pintér Attilával kezdő, majd Szivics mester irányítása alá kerülő csapat ilyen helyezéssel fog a tabellán állni, Az nyilvánvaló volt, hogy a dobogó még nem realitás, viszont szerintem azt is kevesen gondolták, hogy miután fölényes győzelmet arattak az akkoriban vérszegényen és hit nélkül játszó csapatunkon, azután mindössze 1 győzelmet fog tudni felmutatni a csapat a bajnokságban. A Magyar Kupában ugyan még állnak a Kövesdiek, viszont figyelembe véve, hogy már előttünk is csak 4 pont az előnyük, nem valószínű, hogy megnehezítik az újra formába lendülő Vasas dolgát, hisz már ott tartanak, hogy a bennmaradás fontosabb. A hátralevő meccseiken nem lesz egyszerű a dolguk, hiszen a Ferencvároshoz látogatnak, majd a Honvéd együttesét fogadják, hogy utána velünk mérkőzhessenek meg Debrecenben. Az utolsó két fordulóban sem lesz egyszerű a feladat, a tavasszal elég jó formában lévő Paks látogat Mezőkövesdre, hogy aztán a Vasas elleni idegenbeli meccsen zárják a szezont a szomszédok. Tekintve, hogy az utolsó 5 meccsen 3 élcsapattal, egy középcsapattal és velünk meccselnek a fiúk, komoly gondban lehetnek a végelszámolásnál, mert ha az eddigi formát hozzák, akkor nem sok babér terem majd számukra, döntetlenekkel pedig elég bizonytalan lehet a csapat sorsa.

Debrecen

A korábban hozzánk hasonlóan gyenge formát mutató csapat háza táján sok volt a negatív hang az elmúlt időszakban. Mindenki hibáztatott mindenkit, hogy ennyire rosszul megy a fiúknak, bűnbakok lettek kikiáltva, változás viszont nem volt. Pontest valószínűleg csak azért nem menesztették még, mert túl nagy végkielégítést kellene fizetni a portugál mesternek. Aztán a sok mutogatás után jött az ellenünk következő meccs, ahol még szintén a pályán sem voltunk, bár már voltak biztató jelek Vitya szerepvállalásával. Ekkor valami megfordulhatott, ugyanis azóta csak 2 alkalommal veszített a csapat, aztán sorban elkezdtek jönni a győzelmek. Ha az elmúlt 5 fordulót vesszük alapul, velünk egyetemben a Debrecen tudja felmutatni a legjobb formát, ami valljuk be, hogy nem túl szerencsés a saját szemszögünkből nézve. A nagy feltámadás viszont kérdéses, hogy meddig fog tartani, ugyanis a hátralevő meccseken a Debrecen ellenfelei sorban a Vidi, Újpest, Fradi, Honvéd és Mi leszünk. A Kövesdhez hasonlóan szintén elég nehéz ellenfelek várnak a Lokira, most majd megmutathatják, hogy mire képesek igazán. Itt is rezeghet a léc, akár az utolsó fordulóig kérdéses lehet a bennmaradása a csapatnak.

MTK

A fővárosi együttes mindössze 1 ponttal áll előttünk. A csapatra a kevés gólos meccsek a jellemzőek, mindössze a Gyirmót szerzett kevesebb gólt náluk, viszont kapott gólokban sem lógnak ki túlságosan a sorból. Az elmúlt időkben nem nyert túl sok alkalommal a csapat, viszont az ipari mennyiségű döntetlennek köszönhetően még éppencsak, de előttünk vannak a tabellán, viszont még 2 csapat is lőtávolon belül van az előttük állókból, szóval nagyon szoros lesz a bajnokság vége. Belátható, ha Torghelle nem játszik, akkor nincs túl sok góllövő a csapatban, viszont a stabil védekezésnek köszönhetően talán még szereznek néhány pontot a Libások. Az utolsó 5 meccsük a következő módon alakul: ellátogatnak az Újpesthez, majd hazai pályán játszanak egy örökrangadót, hogy utána a Honvéd ellen focizzanak egyet idegenben. Ezt követi egy sorsdöntő találkozó ellenünk, ahol őszintén remélem, hogy sikerül kiküszöbölni azt a csorbát, hogy nem szereztünk még pontot ellenük ebben a bajnoki szezonban, majd a hazai pályán masszív Paks ellen zárják a szezont. Az ellenfeleket látva 4-6 pontnál többet nem valószínű, hogy begyűjtenek, számukra is közel lesz a vonal a szezon végén, a kérdés csak annyi, hogy alatta, vagy felette végeznek-e.

Diósgyőr

Ami minket illet, Bódog Tamás hitet adott a csapatnak, az utolsó 5 fordulóban játszani fogunk olyan meccseket, ahol sok pont hozható, ha tartjuk ezt a formát és agresszivitást, akkor elég jó esély mutatkozik a bennmaradásra. A Vasason kívül a cikkben szereplő csapatokkal játszunk, tehát a közvetlen riválisok ellen lehetne bebiztosítani az élvonalbeli tagságot. A lenti formatabella a csapatok utolsó 5 mérkőzése alapján készült, érdemes rápillantani. A kiesés elkerülése elleni harcban az élen vagyunk.

Képkivágás

Gyirmót

Az egyik legpechesebb csapat, rengeteg alkalommal maradtak alul 1 góllal, annak ellenére, hogy nagyon nagy a lemaradásuk, nem szabad őket lebecsülni, személy szerint én egy nehéz meccset jósolok ellenük idegenben, viszont számukra az NB1-et jelentő hajó már elment, túl sok pontot kellene nagyon rövid idő alatt összelapátolniuk.

A fent leírtak alapján az egyik kieső a Gyirmót gárdája lesz nagy valószínűséggel, a másik kiesőről inkább csak két tipp volna, szerintem vagy az MTK fog kiperegni, vagy pedig a szomszédságban lévő Mezőkövesd. Neked mi a véleményed?


Szerinted ki lesz a Gyirmót mellett a második kieső?

A szavazás állása

Betöltés ... Betöltés ...

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK