Itt vagy most

Meccsváró: DVTK – Vasas

Múlt héten sikerült begyűjtenünk a három pontot, a Paks vendégeként. A tavasszal remeklő atomvárosiak ellen begyűjtött pontoknak bizony nagy jelentőségük van, hiszen erre még egyetlen-egy csapat sem volt képes. Egy hozzá nem értő mondhatná, hogy micsoda bravúr, de mióta Bódog Tamás átvette a csapat irányítását, mintha nem ugyanaz a Diósgyőr lenne, mint addig volt. Mentalitásban, taktikában, csapategységben nagyot léptünk előre.

Az előttünk álló hétvégén szintén egy nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a Vasas csapatát fogadjuk, akik az utóbbi időben ismét magukra találtak, sajnos! A tavaszi szezont elég rosszul kezdő angyalföldiek ikszeltek a nyitányon a már-már kiesett Gyirmóttal, kikaptak az MTK-tól és képesek voltak otthon vereséget szenvedni a Debrecentől. Igaz, hogy a Mezőkövesdet idegenben verték, de valahogy számítottam rá, hogy mire mi kerülünk sorra, akkorra visszatér az ősz elején mutatott formájuk…

Michael Oenning, a Vasas trénere általában a 3-4-3-as felállásban küldi pályára az övéit. Nagyon jól megtalálták az idősebb és fiatalabb játékosok arányát a piros-kékek, ezáltal nagyon lendületes a támadójátékuk, amihez a két szélső hátvéd, menetrendszerűen csatlakozik. A védelmük is kitűnően muzsikál az utóbbi időben, köszönhetően a rutinos belső védőiknek.

Az elmúlt fordulóban egy kiélezett, remek iramú mérkőzésen nyertek egy nullára, szintén a bajnoki címért küzdő Honvéd ellen. Majd szerdán, a Magyar Kupa elődöntőjében verték két góllal (2:0) az egyre haloványabb Mezőkövesdet. Mondhatjuk tehát, hogy jól időzítették a formájukat, de nem szabad arról megfeledkeznünk, hogy az elmúlt öt forduló alapján mi sem panaszkodhatunk, hiszen ez alapján mi gyűjtöttük a legtöbb pontot, a rivális Lokival együtt.

Nagyon bizakodva tekintek az előttünk álló mérkőzésekre, mert, ha valaki azt mondja nekem, hogy az Újpest, Fradi, Honvéd, Haladás, Paks elleni öt meccsből tíz pontot szerzünk, akkor minimum körbe röhögöm. Ezek a pontok nekünk már zsebben vannak, nem úgy, mint a közvetlen riválisainknak, hiszen a Kövesd, Debrecen, MTK, Gyirmót négyes rajtunk kívül,  a közvetlen élbolyban található csapatokkal találkozik. Tehát a sorsunk a mi kezünkben van és a sorsolásunk papíron nekünk a legkönnyebb.

A mi csapatunkban Nono továbbra is eltiltását tölti, a korábbi sérültek szintén a maradiak táborát erősítik, csak úgy, mint a grúz válogatott Daushvili, aki vezetőedzőnk elmondása szerint nagy akarással igyekszik rendbe hozni saját magát, amelyen kifejezetten jó úton halad.

Mondhatnám, hogy na Fiúk, most, vagy soha! Ezen múlik minden! Élet, vagy … De kérdem én, minek? Fölösleges túlpörögnünk, nekünk szurkolóknak. Hiszem, hogy ezek a Srácok élükön Bódog Tamással, tudják, hogy mit kell játszanunk ahhoz, hogy a képzeletbeli vonal végre mögöttünk legyen, ne pedig előttünk. Duzzadnak az egészséges önbizalomtól, ami már nagyon ráfért a keretre.

Ezzel a hozzáállással, ezzel a nagyon régen látott csapategységgel és ezzel a részemről még sosem tapasztalt taktikával hiszem és tudom, hogy ismét sikerül megszerezni a nagyon fontos három pontot. Nagyon felfokozott a hangulat most a csapat körül, hiszen azt játsszák, amit mindig is szerettünk volna látni. Szombaton közel teltház lesz Mezőkövesden, bízom benne, hogy ez a Fiúkat majd felpörgeti és nem túl. Hogy ez így legyen, arra pedig garancia vezetőedzőnk higgadtsága, mentalitása.

Persze objektíven, reálisan kell felmérni az előttünk álló feladatokat, amit mindig így teszek, de ez a Csapat elhitette velem, velünk, hogy van miben bíznunk és reménykednünk. Mi mást nem tehetünk, minthogy ismét kiszurkoljuk a győzelmet, ehhez pedig majd a Srácok húzzák a talpalávalót! Hajrá Diósgyőr!

 Várható kezdőcsapatok:

DVTK: Antal- Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás-Mevoungou-Vela, Busai, Ugrai-Szarka(Makrai), Novothny

Vasas: Nagy-Burmeister, Vaskó, Korcsmár-Kleisz, Vida, Berecz, Hangya-Gaál, Saglik, Remili

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK