Itt vagy most

HIVATALOS: Lipták Zoltánt 5 meccsre eltiltották!

Bár sajnos számítani lehetett rá, eddig mégis bizakodhattunk a számunkra kedvező elbírálásban. Csapatkapitányunkat a hétvégi, Vasas elleni bajnokin kiállította Kassai Viktor, mely után Lipták Zoltán letámadta a játékvezetőt. A bekk dührohama mindenképpen védhető, elvégre a fővárosiak német játékosa, Felix Burmeister jól láthatóan provokálta a hazai játékosokat – erre idén már sokadik alkalommal volt példa, érdekes módon őt máig nem vonták felelősségre.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottságának mai döntése alapján Lipták Zoltán 5 mérkőzést lesz kénytelen kihagyni.

– Lipták Zoltán (Diósgyőr), mert amikor a labda nem volt játékban ellenfelével szemben sportszerűtlen módon viselkedett, majd kiállítása után a játékvezető személyére sértő kifejezést használt és a játékvezetővel szemben fenyegetően lépett fel 5 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Egy ilyen megosztó eset alapján ennyire súlyos büntetéssel sújtani egy kiesés ellen küzdő csapatot, felveti a kérdést: Vajon mikor jut el oda a labdarúgás, hogy ne csak a játékosokat, edzőket, szurkolókat lehessen büntetni, de a mérkőzéseket befolyásoló hibákat vétő játékvezetőket is?

Egyébként további két határozat is érint minket:

– A FEB tárgyalás megtartása után Jose Antonio Delgado Villar (Diósgyőr) korábbi 4 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

– A FEB a Diósgyőr – Vasas mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása), valamint a mérkőzés lefújás után a rend nem megfelelő biztosításáért (az öltözőbe vonuló játékvezetők megdobálása) 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK