Itt vagy most

Meccsváró: Gyirmót – DVTK

Az előttünk álló hétvégén Győrben, a Gyirmót csapatával találkozunk. Azzal az együttessel, ami az elmúlt hétvégén, a Honvéd elleni egy nullás vereségével már matematikailag is kiesett az élvonalból.

Az, hogy a gyirmótiak már kiestek, senkit ne tévesszen meg. Igaz, hogy még négy forduló van hátra és nekik már nem oszt, nem szoroz semmilyen eredmény, ettől még nagyon veszélyesek lehetnek. Eddig nagyon-nagyon ritkán kaptak ki több góllal. Szinte minden egyes mérkőzésük a végletekig kiélezett küzdelmet hozott. Előre nem lehet megjósolni, hogy milyen lelkiállapotot idézett elő náluk az élvonalbeli búcsú, de az eddig lejátszott, szoros meccseiken a mentalitással nem volt probléma.

Urbányi István szerint egy élvezetes, izgalmas mérkőzés várható, hiszen nekünk nagy szükségünk van a bennmaradásért vívott harcban a pontokra, ők pedig nem szeretnék azt a tiszteletet kiérdemlő játékot feladni, amit eddig mutattak. A gyirmótiak vezetőedzője nem hisz abban, hogy mostantól felszabadultabban játszhatnak, mert elmondása szerint eddig is a legjobbjukat hozták ki magukból. Ez eddig ennyire volt elég, de aki követi a magyar élvonal történéseit, az láthatta, hogy a legpechesebb csapat a győri alakulat. Bízunk benne, hogy Fortuna nem a hétvégén karolja át őket.

Ami minket illet, ki ne tudná, hogy milyen körülmények között vertük meg a nem túl szimpatikus Vasas csapatát. Sajnos várható volt, hogy csapatkapitányunk több meccses eltiltást fog kapni, de azért az öt mérkőzésre szóló tilalom, kissé túlzás. Így sem Lipták, sem pedig Nono, akinek a Haladás elleni meccsen történt kiállítását nem csökkentették, nem állhat Bódog Tamás rendelkezésére.

Kulcskérdés lesz, hogy belső védő poszton ki lesz az, aki a csapat segítségére lehet. Szóba jöhet Jagodinskis, vagy a fiatal Tucsa Róbert, bár akkor sem lennénk meglepve, ha valami olyan felállásban küldené pályára a fiúkat vezetőedzőnk, amire senki nem gondolt. Az eddig megszokott kezdő tizenegyből a többiek rendelkezésre állnak, így ott nincs kérdés, hogy ki szerepel majd a szombaton, 18:00-kor kezdődő mérkőzésen.

Az utóbbi öt forduló eredményei alapján, mi vagyunk a legjobb formában lévő alakulat, hogy ez a sorozat ne szakadjon meg ahhoz továbbra is az kell, amit eddig mutatott a társaság. Az agresszív letámadást, a masszív védekezést és a pozitív hozzáállást, még akkor is, amikor mindenki más már a csapat vesztét látja. Abban biztos vagyok, hogy ez a mentalitás egyre több szurkolót fog megmozgatni, amint az látható volt már az elmúlt szombaton is, amikor teltház volt az ideiglenes hazai pályánkon, Mezőkövesden.

Egy esetleges győzelemmel nagyot léphetünk a bennmaradás felé, hiszen közvetlen riválisaink erősebb ellenfelekkel találkoznak. Ha minden a papírformának megfelelően alakul, akkor ismét előzhetünk és még előkelőbb helyről várhatjuk a folytatást. De itt jön szóba, hogy mennyire lesz egyértelmű az erősebb csapatok győzelme, hiszen az utóbbi fordulókban nagyon sok furcsa és megmagyarázhatatlan bírói döntés, és eredmény született, hogy-hogy nem épp az egy bizonyos csapatot segített. De valószínűleg csak beképzelem, hogy Gedeon bácsi a nők bálványa, és ezért történtek ezen események… Ettől függetlenül hiszem, hogy a Gyirmót és a Mezőkövesd elleni három pont megszerzése, szinte biztosan meghosszabbítja élvonalbeli tagságunkat.

Remélem, hogy minél többen a helyszínen fogunk szurkolni a Srácoknak, akik nemes gesztust tettek a szurkolók felé. Nem akkor kilincselnek ingyen jeggyel, amikor végigvert minket mindenki, hanem amikor jól megy a csapatnak. Azt hiszem megérdemlik, hogy még oly távol is hazai pályát teremtsünk a három pont megszerzése érdekében. Abban biztos vagyok, hogy rajtunk nem fog múlni! Győr városa ismét hallani fogja milyen is az, amikor sok torokból felharsan a hajrá Diósgyőr!

A két eltiltott játékoson kívül, a ,,szokásos” sérültjeink vannak, így a már megszokott kezdő csak a belső véső posztján változhat.

A Gyirmót a hét közepén szerződést bontott három olyan külföldi labdarúgójával, akik megmentőnek érkeztek, de nemhogy Gyirmóton, még a Baywatchban sem jutott epizódszerepnél több lehetőség nekik.

A mérkőzés szombaton 18:00.kor kezdődik. A mérkőzés játékvezetője pedig Karakó Ferenc lesz.

Várható kezdőcsapatunk:

DVTK: Antal-Eperjesi, Jagodinskis/Tucsa, Karan, Tamás-Mevoungou-Vela, Busai, Ugrai-Szarka/Makrai, Novothny

A gyirmótiaknál egyelőre teljesen képlékeny, hogy milyen felállással játszanak a kiesés után. Ezért csak a keretet tüntetjük fel.

Kapusok: Sebők Zsolt, Nagy Sándor, Rusák Edvárd

Mezőnyjátékosok: Nagy Sándor, Présinger Ádám, Szekeres Adrián, Achim Sebastian Zoltán, Anto Radeljic, Bori Gábor, Csiki Norbert, Kiss Máté, Kolcak Kristian, Madarász Márk, Lengyel Dániel, Mijusko Bojovic, Máté János, Novák Csanád, Paku Roland, Simon András, Simon Ádám, Szegi Vince, Tamás Krisztián, Tóth Norbert, Vass Patrik, Veres Szilárd

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK