Itt vagy most

Rivális kitekintő – Mezőkövesd

Az elmúlt hetekben elmaradozott a nemrég elindított rovatunk, most kis hiánypótló jelleggel megpróbáljuk pótolni picit a restanciánkat ezzel kapcsolatban, így a következő sorokban a Mezőkövesd jelenlegi helyzetéről ejtenénk pár szót, illetve utánanéztünk, hogy mit is gondolnak a Zsóry szurkolók a saját együttesükről, valamint a “szomszéd falu” csapatáról.

Mindössze 3 forduló van hátra, élesedik a harc a kiesésért vívott küzdelemben, egy gyengébb szezonzárással még 5 olyan csapat is van, aki kipereghet a legmagasabb osztályból, köztük a megyei rivális Mezőkövesd gárdája is. A tél folyamán még az 5. helyen állt a csapat Pintér Attila vezetésével, majd a rutinos tréner távozása után látványos mélyrepülésbe kezdett az alakulat Szivics mester munkája nyomán. Ez azt is eredményezte, hogy 4 fordulóval a vége előtt már a kiesés szele lengette meg a vezetőség haját, így le is váltották a kritikán aluli mutatókkal rendelkező Tomislavot, helyére pedig Radványi Miklós érkezett. Az egy félidőn át tartó vezetés aztán gyorsan elillant, a szezon egyik legnagyobb zakója lett a vége, az új edző eredménye, hogy még közelebb került a kieséshez a csapat.

Ha a múlt heti összeállítást nézzük, akkor a Tujvel-Góhér, Fótyik, Hudak, Vági-Bacelic, Egerszegi,Sós, Kink, Molnár-Strestik kezdőcsapat futott ki a pályára, amiből jól látható, hogy a Kövesd nem az MLSZ pénzét tartja szem előtt, hanem megpróbálja a legjobbjait kiállítani, több, de leginkább kevesebb sikerrel. Idegenbeli mérlegüket tekintve viszont a szezon eleje óta gyengélkednek. Mindössze 2 győzelmet tudnak felmutatni 6 döntetlen és 7 vereség mellett, ami valljuk be, hogy nem túl biztató előjel egy olyan csapatnál, aki csak ugyanannyi pontot szerzett, mint a vonal alatt lévő MTK. Ha pedig hozzátesszük, hogy ezen a 15 idegenbeli meccsen mindössze 11 gólt termeltek a fiúk, akkor a mi jelenlegi védekezésünket látva, az sem biztos, hogy be tudnak találni a kövesdi csatárok, főleg úgy, hogy a két legeredményesebb játékos középpályás.

Térjünk át kicsit a szurkolókra. Szinte kivétel nélkül mindenki az NB2 felé vezető utat látja csak. 1-2 hangtól eltekintve a pontszerzést sem tartják reálisnak a drukkerek az utolsó fordulókban, optimista becslések szerint a hátralevő meccseken még kapnak 10 gólt, írják az egyik fórumon. Mások Pintér munkáját dicsérik, majd a vezetőséget szidják, hogy nem ajánlottak neki több pénzt, ami maradásra bírhatta volna az edzőt, és akkor nem itt tartanának. Furcsamód Szivicsről nem sok a negatív vélemény, szinte meg sem említik, a játékosokat kritizálják a lélektelen játékért. Mások a saját szurkolótábort piszkálják, hogy nem csak akkor kellett volna járni, amikor jól ment a csapatnak, hanem most is buzdítani kellene a csapatot, hátha sikerülne bent maradni. Összességében tehát olyan letargia övezi a szimpatizánsok körét, hogy az ellenféllel alig foglalkoznak, csak a saját bajuk körül forog minden, már a másodosztály erőviszonyait figyelgetik egyesek, majd állapítják meg, hogy talán még az is erős ennek a csapatnak. Rólunk nagyon keveset írnak,  nem igazán hisznek benne, hogy túl sok keresnivalójuk lesz ellenünk.

Kiindulva az elmúlt fordulókban felmutatott teljesítményekből, illetve a lélektani állapotokból, számunkra sorsdöntő meccs következik. A vert seregként érkező Mezőkövesd számára szinte csoda lenne, ha egy agresszív támadójátékkal formába lendült Diósgyőr ellen komolyabb sikert könyvelhetnének el. Valószínűleg nem lesz egy könnyű mérkőzés, szoros eredmény várható, de őszintén bízom benne, hogy a mi javunkra fog eldőlni ez a meccs és sikerül kiköszörülni a Gyirmót ellen esett csorbát.

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK