Itt vagy most

Meccsváró: Diósgyőr – Mezőkövesd

A 31. forduló egy borsodi rangadóval készül a nagyérdeműnek, a kiesés elkerüléséért vívott harcban kulcsfontosságú összecsapás következik, ugyanis mind a 2 csapat ugyanúgy 35 ponttal áll, pontosan a vonal fölött, a szintén 35 egységet gyűjtő MTK előtt. Ha a fővárosiak pontot szereznek, a mi mérkőzésünkön pedig nem döntetlen lesz a végeredmény, akkor bizony valaki a vonal alá fog kerülni az utolsó 2 forduló előtt.

A szomszédvárak csatáját egyértelműen mi várhatjuk kedvezőbb előjelekkel, az ideiglenes otthonunk ezúttal Debrecen lesz, bár a Bódog-féle csapatnak már nem mondhatnám, hogy számít a “hazai” pálya, mindenhova el tudunk úgy utazni, hogy a győzelemért, de legalább pontért játsszunk. Aktuális ellenfelünkről már nem mondható el ez a remek forma, Szivics irányítása alatt mindössze 7 pontot sikerült a tavasz folyamán bekasszírozni, így az utolsó néhány meccsre jöhetett az edzőváltás. Az égő házat Radványi Miklós próbálta oltani, viszont a bemutatkozó mérkőzés nem sikerült túl fényesre, hiszen egy elég méretes zakót szabott a Honvéd csapata a kisebbik borsodi gárdára (1-5). Ezekkel az előjelekkel és légiósok tömkelegével érkezik hozzánk a Kövesd, akik tétmeccset még nem nyertek a Nagyerdei stadionban, sőt 15 idegenbeli meccsükön is csak 2 győzelmet tudnak felmutatni.

 

Mit várhatunk ellenfelünktől?

A kapuban Tomas Tujvel véd majd nagy valószínűséggel, a mérkőzések jelentős többségén ő állta az ellenfelek rohamait, idegenbeli meccseken a 2 kapott gólos átlaghoz közelít a teljesítménye.

A védelem 4 tagú a meccsek többségén, ahol epizódszerepektől eltekintve ugyanaz kvartett alkot, A két szélen az ex-diósgyőri játékosokkal, Gohér Gergővel és a legutóbbi találkozón kivételesen alattomosan játszó Vági Andrással, a belső védő poszton pedig Hudák Dávid a biztos pont, mellette pedig az újonnan favorizált Fótyik Dominik lehet a befutó, mert sem Szeles, sem pedig a légiós Pauljevic nem szerepelt ezen a poszton az elmúlt meccseken. A Mezőkövesd védelme sem túl acélos, az eddigi 30 forduló alatt 49 gólt kaptak, tehát nem lehetetlen bevenni azt a kaput sem, kis szerencsével a szezon végére elmondhatjuk, hogy nem a mi védelmünk volt a szezonban a leglyukasabb, hanem a másik borsodi csapat nyerte el ezt a nem túl megtisztelő címet.

A középpálya általában 5 tagú, a két szűrős játékrendszerben játszanak, ahol Egerszegi Tamás a védekezőbb felfogású játékos, párja pedig az a Stipe Bacelic-Grigic, aki a házi góllövő lista 2. helyén áll. Előttük a támadásokat főként a házi gólkirály Molnár Gábor szervezi az egyik szélen, a másik oldalon pedig Sós Bence igyekszik a védők mögé kerülni. A szervező szerepében több játékos is szerepelt már, de főként Tóth Bence látja el ezt a feladatot, de a fáradó védelmek ellen előszeretettel állítják be az edzők Tarmo Kink-et is.

A csatár szerepét pedig az a Marek Strestik “játssza”, akiről nem lehet elmondani, hogy túl nagy kedvence lenne a diósgyőri közönségnek, sokan emlékeznek még arra a bizonyos győri esetre a mérkőzés derekán…

A saját fiainkra is kitérve kicsit, az tapasztalható, hogy nem az ellenféllel, hanem magunkkal foglalkozunk többet végre, szinte esélyesként lépünk pályára a hétvégén. Egy esetleges győzelem nagyon nagy löketet adhatna a csapatnak a bennmaradás felé elnézve a hátralevő két ellenfelünket, hiszen a győzelmeink száma meghaladná az övéket, tehát a pontegyenlőség esetén is mi maradnánk bent az élvonalban, a dolgunkat viszont nehezíti, hogy Lipták 5 meccses eltiltását nem mérsékelték az illetések sajnos.

Várható kezdőcsapatok:

Diósgyőr: Antal – Eperjesi, Busai, Jagodinskis, Tamás –  Vela, Ugrai,Mevoungou, Makrai – Szarka, Novothny
Mezőkövesd: Tujvel – Gohér, Hudák, Fótyik, Vági – Sós, Bacelic-Grigic, Egerszegi, Tóth, Molnár – Strestik

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK