Itt vagy most

Életmentő pontszerzés. Vajon mire lesz elég?

Nagyszerű előjelekkel várhattuk a Mezőkövesd elleni találkozót, hiszen amíg ellenfelünk borzalmas szériában futballozik hetek óta, úgy mi szinte végigvertünk mindenkit. Na jó, azért az a gyirmóti 93. perc nem jött jól, de joggal bízhattunk benne, hogy kijavítják a fiút ezt a rövidzárlatot. Bár tudni lehetett, hogy Lipták és Karan hiánya fájó lehet, reménykedhettünk Bódog szakértelmében, és persze a hiánypótló játékosokban, hogy ez ellen a Kövesd ellen azért nem fog égni a ház.

Ennek jegyében érkezett el a mérkőzés napja, meg is indult a konvoj Miskolcról, újra több ezren választották a Diósgyőr élet-halál harcát szombati programnak, még ha ezúttal a borsodi rangadót Hajdú-Biharban rendezték is meg. Videóüzenetében Aranyosi Péter humorista is átvette a csapat irányítását, ám (rém)álmainkban sem gondoltuk volna, hogy a csapat pontosan úgy fog kezdeni, mintha tényleg ő ülne a padon… Csak a nevetés hiányzott. Aztán még az ég is leszakadt. Az esőről nem is beszélve.

Nem mondhatjuk, hogy óvatos mezőnyjátékkal indult volna a találkozó, igazán meglepő volt látni, hogy a mezőkövesdi alakulat mennyire magára talált a múlt héten elszenvedett zakó után. A Diósgyőr pedig – ahogy Gyirmóton is – úgy játszott, mintha már azzal megnyerte volna a mérkőzést, hogy kifutottak a pályára. Aztán jött is a hidegzuhany, még húsz perc sem telt el, de a fejünket foghattuk, a táblán már 2-0 szerepelt. Nem ide. Félő volt, hogy ez a védelem teljesen össze fog zuhanni, hiszen így, ilyen összeállításban aligha játszott együtt Mevoungou, Busai és Jagodinskis. Bevallom őszintén, én már a jövő évi nyíregyházi, szegedi, csabai túrákat állítottam szembe egy-egy Paks, vagy Felcsút elleni meccsel..

Futottak a srácok az eredmény után, de a Kövesd egyszerűen frissebb, gyorsabb, motiváltabb volt. Egyedül abban bízhattunk, hogy ugyanúgy járnak majd, ahogy múlt héten, amikor egy sima ötösbe szaladtak bele a második félidőben… Nos, úgy tűnik, ilyen szempontból nem érhetett senkit sem nagy meglepetés.

A második félidőben végre az történt amit elterveztünk, a kispadon is váltás történt, Aranyosi Péter visszaadta a stafétát Bódognak, és ennek meg is lett az eredménye. Teljesen más felfogásban futottak ki a fiúk, mintha megérezték volna, hogy ha ez így marad, akkor bizony senki nem ment meg bennünket attól a bizonyos vonaltól a végén. Gyorsan meg is szereztük a szépítést Makrai révén, aki bizony nem az első fontos találatot szerzi idén. Ha egy kicsit összeszedettebb, koncentráltabb lenne ez a srác, semmi gondunk nem lenne a végelszámolásnál.

A Kövesd teljesen visszaesett, mintha mezt cserélt volna a két csapat a szünetben. Ott, és akkor alakítottunk ki helyzetet, amikor csak akartunk, a mérkőzés ezen szakaszában egy jobb csapat újra megrúgta volna a maga ötösét, ebben teljesen biztos vagyok. Ugyan könnyebb dolgunk lett volna, ha Iványi sporttárs befúj egy-két büntetőt, de nem hiszem, hogy ezen múlt volna, sőt. Könnyelműek, körülményesek vagyunk a tizenhatoson belül, Ugrai pedig.. önző. Ki kell hogy mondjam, nincs ezen mit szépíteni, ám Vela játéka viszont élményszámba ment. A gólpassza is csodálatos volt, melyre ezúttal Busai érkezett, és amolyan ronaldo-san sarokkal vette be a kaput. Óriási találat, innen már tényleg az volt a kérdés, mennyi lesz közte. Jöttek is az újabb rohamok, ám a kövesdi fal ezúttal nem hibázott többet, hősiesen állták a futószalagon érkező támadásokat. Továbbra is azt mondom, ha bent akarunk maradni, sokkal hatékonyabbnak kell lennünk, nem játszhatunk öncélúan, és könyörtelenül ki kell használnunk a lehetőségeinket..

A mérkőzés végén még volt egy kis izgalom, amikor a Kövesd újra magára talált, ám újabb találat már nem esett. A vége 2-2. Maradtunk a víz felett, ám még mindig megfulladhatunk. Nehéz lesz, az MTK nagyot fog küzdeni jövő héten, a Debrecen pedig szerintem – kijelenthetjük – hogy megmenekült. Kérdés, mi lesz a Mezőkövesddel, bírják-e majd azt az iramot, amit az elmúlt két találkozó első félidejében nyújtottak. Na és velünk? A sorsunk továbbra is a mi kezünkben van, és nem szabadna hagyni kicsúszni onnan.

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK