Itt vagy most

Idegenben jó az X : Instat statisztikák

A hétvégén megrendezték a borsodi rangadót Hajdú-Bihar megyében. Ha valaki csak ennyit hall, vagy olvas, akkor elég bizarr dolognak gondolhatja, főleg ha szólnak neki, hogy egy kiesési harcról van szó. Márpedig ez történt tegnap a Nagyerdei stadionban, a kilátogató szurkolók 2 teljesen ellentétes félidőt láthattak, aminek egy döntetlen lett a végeredménye. Senkinek sem jó, viszont az 1 pont éppen arra volt elég, hogy a vonal fölött maradjon mind a két gárda.

Az Instat elemzések alapján azt nem lehet mondani, hogy felborult a pálya, de erős “hazai” mezőnyfölény lett az eredmény, ami leginkább a második félidei teljesítménynek köszönhető.  Őszintén megmondva nem is emlékszem, hogy mikor volt utoljára olyan meccs, ahol 18 kapurakövéssel próbálkoztunk meg, más kérdés, hogy ezeknek csak a harmada talált kaput, sőt ha folytatjuk a számmisztikát, akkor az is kiderül ebből, hogy a harmada gól is lett. A múlt héten látott siralmas passz % erre a meccsre jelentősen feljavult, jóval több kísérletünk is volt, mint a vendég együttesnek. Hiába viszont mindez, a jobb mutatók, a több megnyert párharc, a mérkőzés első negyedében történő leblokkolás miatt elúszott a győzelem, hiába játszottunk csak az egyik kapura a második félidőben.

18472407_1985010104858025_1593790834_o

A játékosok egyéni mutatóira áttérve, elég meglepő adatokat láthatunk. Baracskai kivételével az összes olyan játékos, aki értékelhető időt töltött a pályán, a 200 pontos határ fölött volt. Ritka dolog ez egy magyar bajnokin, figyelmet érdemel!

Hogy a saját portánkon sepregessünk kicsit, érdekes dolgokat láthatunk. A csapat legjobbja az első félidőben nem túl magabiztos hátvédet játszó Busai lett, ráadásul egy olyan értéket produkálva, amit ritkán láthattunk eddig a csapat játékosaitól, 308 pontot produkált a téli csereüzlet “gyümölcse”. Mögötte nem sokkal Eperjesi áll a maga 305 pontjával, ami szintén elég erős teljesítmény, a képzeletbeli dobogó 3. fokára pedig a héten még Vela fért fel 291 ponttal.
A sort ezúttal Szarka zárja, aki “csak” 205 pontot produkált, előtte Makrai áll 219 ponttal, illetve Novothny 223 egységet gyűjtve. Ami azért valljuk be, hogy nem túl jó jel, hogy a 3 csatár van a lista végén. Annak ellenére, hogy Makrai ismét fontos gólt szerzett, a mezőnyben eléggé eltűnt, Szarka teljesítménye is hagy elég sok kívánni valót maga mögött, Novothny sem tudta hozni a korábbi fordulók formáját.

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK