Itt vagy most

Rivális Kitekintő – MTK

A végéhez közeledik az idei bajnokság, mindössze 2 forduló van hátra. 1 csapat kiesése már biztos, a másik helyre, ha az egyszerű matekot nézzük, akkor 5 csapat is pályázik. Sajnos ebből mi vagyunk az egyik, soron következő ellenfelünk pedig a vonal alatt kukucskáló fővárosi egyesület, akik hogy-hogynem akkor kezdtek feltámadni, amikor mi is a pontgyűjtögetők sorába léptünk. A következő sorokban az aktuális ellenfélről és a szurkolói hangokról lesz szó.

Az MTK hozzánk hasonlóan egész évadban a kiesést jelentő vonal környékén lebegett, semmilyen komoly elvárásnak nem tudtak megfelelni, annak ellenére, hogy az előző évadban még EL selejtezős helyre is odaértek. Ez abból a szempontból számunkra nagyon jó, hogy 5 légiós szerepelhet a csapatban, így remélhetőleg egy erős kezdőcsapatot tudunk a pályára küldeni szombaton. Nagyon úgy néz ki, hogy egy végletekig kiélezett meccs várható, nincs nagy esélye a sok gólnak, ugyanis ellenfelünk szerezte a Gyirmót után a legkevesebb gólt, a probléma viszont annyi, hogy mindössze 3 olyan alakulat van, aki náluk kevesebbet kapott, ebből 2 a bajnoki címért küzd. A tehát nem túl eseménydús meccsein sokat döntetlenező csapat ellen a támadójátékunkat nagyon fel kellene pörgetni, különben az utolsó forduló a kelleténél több izgalmat hozhat az életünkbe, ha csak 1 pontot hozunk el Budapestről. De valljuk be, hogy a 6-4-6-os hazai mérleg nem túl meggyőző, nem lehetetlen nyerni az MTK ellen. Kérdés, hogy ki akarja jobban a bennmaradást…

Viszont az elmúlt időkben az MTK nem adja könnyen magát, idegenben döntetlent ért el a Videoton ellen, erős bírói segítséggel verte az Újpestet, hogy aztán a Fradi vigye el tőle a 3 pontot. Az elmúlt héten pedig csak 1 góllal maradtak alul a Honvéd otthonában. Leginkább a 4-2-3-1-es felállást alkalmazzák a meccseiken. A csapatban 2-3 ember helye bérelt az eddigiek alapján, amikor semmi nem jött közbe, Kanta, Vass és Torghelle mindig ott voltak, a csapat többi részében pedig a rotálás volt az eddig alkalmazott fegyver az épp aktuális vezetőedzőnél. Ez pedig azt jelenti, hogy vagy soha nincs olyan meccs, ahol elégedett lenne a játékosaival a mester, vagy az egész csapat összeszokott és sok a hasonló képességű játékos. A góllövőket figyelve az látszik, hogy Torghelle viszi a hátán a csapatot a maga 9 góljával, őt pedig Kanta és Myke követik, de mindössze csak 3-3 találattal. Bíznunk kell tehát a szilárd védelmünkben, ahonnan nagyon fog hiányozni Lipták, és ebben az esetben szinte garantálhatnánk a pontszerzést.

az MTK csapatának “szurkolói” elszántan várják a mérkőzést, több helyen is olvasható, hogy meg kell szakadni a győzelemért, ez egy sorsdöntő meccs lesz és minden ezen múlik. Eléggé beszédes hogy a csapat női alakulatát veszik példának, az ő stílusukat szeretnék a pályán látni, de volt olyan aki még ennél is tovább merészkedett: “Talán a lányokat kellene a pályára küldeni ők biztos győznének!”. A nagy szurkoló elszántságnak volt egy még vérmesebb drukkere, aki annyira biztos magában, hogy szerinte 3-0-ra fognak minket “legázolni”. Az elképzeléssel nincs is probléma, viszont a vendégszektor megteltével már nincs garantálva a létszámbeli többségük. Sőt elkezdődött a siránkozás, hogy a hazai szektorba beengednek vendég szurkolókat, akiktől ők még félnek is. Tehát a szurkolóktól jobban félnek, mint az ellenféltől, bár csak a megalkuvás nélküli játékot várják el, győzelemről nagyon kevesen beszélnek.

A hétvége elé nézve nem lehetünk teljesen nyugodtak, az elmúlt fordulóban történt leblokkolás intő jel, Karan visszatérése viszont stabilitást adhat a hátsó alakzatnak. Számunkra a pontszerzés létfontosságú, ugyanis az MTK az utolsó fordulóban Paksra látogat, akiknek már minden mindegy, így az sem biztos, hogy fontos lesz nekik a győzelem, ami a fővárosiak bennmaradását is érheti a Kövesd esetleges gyenge szereplése esetén.

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK