Itt vagy most

Meccsváró: MTK-DVTK

Szombaton az MTK vendégeiként lépünk pályára a fővárosban. Ez az a mérkőzés, amikor már nem lehet mit mondani, hiszen szurkoló, játékos, vezető együttesen érzi, hogy mi kell a sikerhez. Egyszerű receptről van szó. Azt az arcát kell mutatnia a csapatnak, amit megismertünk és nagyon megszerettünk, amióta Bódog Tamás a vezetőedzőnk.

Soros ellenfelünk nehéz helyzetbe került, hiszen az utolsó két mérkőzésüket elveszítették. Először otthon kikaptak a Fradi ellen, majd múlt hétvégén a Honvéd ellen. Ezzel ők lettek az első számú kiesőjelöltek, természetesen a már kiesett Gyirmót mellett. Nem bánnám, ha ezen a hétvégén is úgy járnának, mint Vad Katalin a kivetítő avatón…

A kék-fehéreknél Gera Dániel már elkezdte az edzéseket, viszont a tőlünk érkezett Nikházi Márk térdízületi-gyulladása miatt kénytelen kihagyni a fontos összecsapást. Lényegében a legerősebb keretükkel állhatnak fel, de ennek nincs jelentősége, mert tudom, hogy jobbak vagyunk, mint ők.

Sokan tartanak attól az állapottól, hogyha mi nagyon várunk egy mérkőzést, vagy nagyon sokan útra kelünk, akkor abból mi általában vesztesen jövünk ki. Szerintem ez nem igaz. Nyertünk már az Üllőin úgy, hogy tele volt a vendégszektor, egy feljutásért vívott harcban hazai pályáján vertük meg a Nyíregyházát, az Európa Ligában tudtunk nyerni Debrecenben és Lovecsben, illetve a bolgárok ellen továbbjutottunk. Tudom, a kupadöntő. Nálam azt megnyerték a Srácok. Óriási bírói hátszél kellett ahhoz, hogy az orosz rulettben elvérezzünk.

Mondhatnám, hogy gyerünk Fiúk, mindenkitől a 100% kell, csak a győzelem adhat megnyugvást, a mi kezünkben van a sorsunk. Stb, stb… Minek, mégis minek? Mindenki tudja, hogy miről van most szó. Odamegyünk, megverjük őket és hazafelé örömittasan nótázhatunk kedvünkre. Örömittasan is.

Nálunk ugyebár Lipták eltiltott, Mahalek pedig sérült. Viszont jó hír, hogy mind Nono, mind Karan letöltötte eltiltását így vezetőedzőnk és csapatunk rendelkezésére állnak. Ezáltal biztos, hogy stabilabb lesz a védelmünk, és megérzésem szerint Karan gólt is fog fejelni, illetve az irányító szerepe ismét olyan játékosnak lesz kiosztva, aki ebből készült fel a nagy előadás előtt.

A vendégszektor már a hét elején kicsinek bizonyult, így egyre több és több helyet engednek át nekünk a budapestiek. Erre tegnap az MTK kiadott közleményt, amiben szinte könyörögnek a saját, több ezer(?) ,,szurkolójuknak”, hogy menjen mindenki, mert most aztán nagyon, de nagyon meg kell mutatni. Nem! Majd mi megmutatjuk ismét, már sokadjára, hogy mit jelent a feltétel nélküli klubhűség és szenvedély. Érdekes szavak hangzottak el a kispesti tulajdonos szájából is a mögöttünk hagyott hétvégén, ugyanis azt vizionálta, hogy az ottani tábornak nincs párja kis hazánkban. Én jövőre szeretettel meghívnám Szabó Györgyöt, hogy nézze meg milyen az, amikor egy csapat remek recept alapján kitűnő vacsorát tálal, és ezt az egész megkomponált élményt, majd a köret teszi egy egésszé és tökéletessé.

Egyet megígérhetek, azt hiszem minden Diósgyőr szurkoló nevében: mi biztos, hogy a végsőkig fogunk szurkolni és mást nem nagyon fogtok hallani csak a mi hangunkat. Főleg az első, a második és harmadik gólunknál. Én csak egyet kérek tőletek, Srácok! Eggyel lőjünk többet, mint a Gedeon hadtest! Megcsináljuk, mert képesek vagyunk rá! Együtt sikerülni fog, mert nincs az a Siratófal, ami megállíthat minket!

Várható kezdőcsapatok:

MTK: Petkovic -Baki, Grgic, Poór, Vadnai- Vass, Katona, Borbély, Kanta- Ramos, Torghelle

DVTK: Antal- Eperjesi, Karan, Jagodinskis, Tamás- Mevoungou- Vela, Busai,Nono- Novothny, Makrai

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK