Egy “semmire nem való” döntetlen: MTK-DVTK értékelő

Eljött az utolsó előtti forduló, mindkét résztvevő fél számára égetően fontos a 3 pont sorsa. A DVTK szurkolók megteremtették a hazai környezet hangulatát, mondjuk ez nem volt nagy kihívás, az MTK “szurkolói” összesen vannak annyian, mint ahányan nálunk átlagban az idegenbeli meccseket látogatják. A győzelem számunkra ugyebár egyértelmű bennmaradást ér, a hazaiak győzelme esetén pedig előznének, ami valljuk be, számunkra nem túl biztató előjel lenne az utolsó, sorsdöntő fordulóra.

Névtelen

Az első félidőben mindkét fél részéről a védekezés volt a fontosabb cél, alig-alig volt érdekesség. Hiába mentünk előre, a mélyen védekező MTK nem hagyott lehetőséget komolyabb támadásokra, mindössze 2-3 olyan helyzetünk volt, amikor kapu felé tudtuk irányítani a labdát. A védelem viszont nálunk is jól működött, az a meglátás, hogy Busai helyett Mevoungou szerepelt a védelem tengelyében, erősen stabilizálta a hátsó alakzatot. A biztonsági játék így egy mondhatni már-már unalmas első félidőt hozott, komolyabb veszélyeztetés nélkül.

A második játékrész elején megélénkült a játék, végre elkezdtünk támadásokat felépíteni, viszont ebből komolyabb helyzetünk nem adódott. A tempó felpörgött, de a csapatok továbbra is kevés kockázatot vállaltak be. Kezdtünk mezőnyfölénybe kerülni, én meg reménykedni, hogy most van esély megnyerni a meccset, végre bennmaradunk. Közben a Kövesd-Paks komédiát figyeltem, vezetnek a hazaiak, egyenlítenek a vendégek, majd újra gól mind a két oldalon, hogy aztán a Kövesd megnyerje a meccset és bennmaradjon az élvonalban. Nálunk továbbra is döntetlen, viszont már mind a két oldalon vannak kaput találó lövések, ami annyira nem jó jel. Az utolsó 10-15 percben látszik, hogy már fáradunk, nincs erő a nagy sprintekre, pont akkor, amikor a legnagyobb szükség lenne ezekre. A játékidő lassan-lassan lepereg, az eredmény változatlan marad. Kissé lagymatag játékkal ismét csak egy döntetlent értünk el. A kiesés szele pedig egyre erősebben fúj a borsodi vidéken. Egy harmatgyenge MTK ellen 3 meccs alatt 1 szerzett pont, ez nagyon gyászos mutató.

Én nem tudom, hogy mi folyik a csapat háza táján, elmúlt-e a Bódog-féle varázslat, de az elmúlt 3 meccsen olyan csapatok ellen játszottunk, akik a közvetlen közelünkben vannak, és sikerült is elbukni 6!!! pontot. Ez a néhány pont a biztos bennmaradást érhette volna. A következő héten a Debrecen látogat hozzánk, ellenük egyébként is gyengén szereplünk általában, ha ott kikapunk, az MTK-val pedig megnyeretik a meccset Pakson, akkor el is búcsúzhatunk, avathatjuk a stadiont a második vonalban…

A mérkőzés legjobbjának pedig még mindig a diósgyőri szurkolókat választaná meg mindenki. Ezt érdemli ez a tábor?

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK