Itt vagy most

Volt egyszer egy focikupa

A hétvégén rendezte meg a DVTK az I. Berecz István Labdarúgó-tornát, melyen szerkesztőségünk is kiállított egy csapatot. A célunk egyértelműen a továbbjutás volt, melynek rövid története az alábbiakban olvasható.

18765505_1493527447385065_932535241_o
Hátsó Sor: Tóth Bence, Nagy Tamás, Szabó Marcell, Varga Kristóf, Orosz Balázs
Első sor: Rusznyák Bence, Bodnár Kristóf, Szabó Tamás

A selejtezőben a Szeszspanyol, AS Koma, Fair Play és FAF csapataival kellett megmérkőznünk, hogy a rájátszásba kerülhessünk.

Az első mérkőzésen a Szeszspanyol gárdájával meccseltünk, végig vezetve 7-1 arányban nyertünk. A következő fordulóban a Fair Play gárdája ellen megszereztük második győzelmünket is, a végeredmény 15-1. A legnehezebb mérkőzés következett, a 3. fordulóban az AS Koma elleni 5-1-es siker a csapatunk továbbjutását jelentette, a többi eredménytől függetlenül csoportelsőként. A FAF rövidítést érti, aki érti. Hogy stílusosan zárjuk le a csoportkört, ellenük 8-1 lett az eredmény, így a csoportból minden meccset megnyerve jutottunk be a play off szakaszba.

A csoport mérkőzései és eredményei: (Solymosi Ernő csoport)

Névtelen

A Rájátszásban ugyan 5-1 arányban alulmaradtunk az SBP Unlimited csapata ellen, viszont csapattársunk jelezte, hogy az ellenfél jogosulatlanul szerepeltette az egyik játékosát, aki ha nincs a pályán, nem lett volna meg az ellenfél létszáma a csoportmeccseken. Ezt magasabb szintre emelve a play off mérkőzésre érkezett még 2 ember az U19-es csapatból, akik a Szolnok elleni sikert követően rásegítettek az eredményre. Az 1910.hu a szervezőkhöz fordult óvási kérelmével, aminek helyt adott a DVTK, így csapatunk az ellenfél kizárása miatt bekerült a vasárnapi 4-es döntőbe, a Lillafüreden megrendezett eseményre.

A döntő mérkőzéseiről fontos megemlíteni, hogy rendkívül sportszerű meccseket láthattak az érdeklődők, minden csapat megadta a másiknak a kellő tiszteletet, ami egy emléktornán talán elvárható is volt. Az alábbiakban a vasárnapi eredmények:

1910.hu – Arago 2-3 (1:1)

Az első félidőben a küzdelemé volt a főszerep, egyenlő erők harcát tapasztalhattuk  a pályán. A második játékrészben 2 védelmi hibát használt ki az Arago mesterien, a továbbiakban már csak a szépítésre futotta csapatunk erejéből.

UDSC – 1910.hu 3-2 (1:1)

Az összeszokott UDSC csapata kezdte aktívabban a játékot, a vezetést is sikerült megszerezniük, majd a meccsbe belerázódva csapatunk is eredményes tudott lenni, nyíltan tartva a mérkőzést. A második játékrész komoly mezőnymunkája kevesebb helyzetet hozott, de egy szerencsés találattal ismét vezettek a hazaiak, ami csak rövid ideig tartott ki. A mérkőzés utolsó percében 2-2-es állásnál egy védőnkön megpattanó labda az ellenfél csatárához került, aki a lefújás előtt eldöntötte a 3 pont sorsát.

1910.hu – Kávéfőző 2-4 (2-0)

Az utolsó mérkőzésen eljött a várva várt pillanat, mi szereztünk vezetést. A félidőre sikerült megduplázni az előnyt, ami a játék képe alapján megnyugtatóan hatott. Talán ez is volt az oka a Kávéfőző gyors egyenlítésének, mely pár perc alatt lezajlott. Előbb egy szöglet utáni öngól, majd egy remek akció befejezése jelentette az egalizálást. Az utolsó percekben vészkapussal játszottunk, az eredmény pedig magáért beszél.

A torna folyamán nem voltak nagy különbségek a csapatok között, több mérkőzésen a szerencsére is szüksége volt a győztes csapatnak. A végső győztes az UDSC csapata lett, akiknek ezúton is szeretnénk gratulálni a remek teljesítményhez!

A csapat minden tagja betalált legalább 1 alkalommal az ellenfelek kapujába, a házi gólkirály címe Rusznyák Bencét illeti 16 góllal.

A díjátadón készült “csoportkép”:

18765370_1493500504054426_473725453_o

 

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK