Itt vagy most

Lehetséges nyári igazolások – Kapusok

Következő, több részes cikksorozatunkban szeretnék az “uborkaszezon” legfelkapottabb témájával, a lehetséges erősítésekkel foglalkozni. A továbbiakban megkísérlem összegyűjteni, mely játékosok lehetnek azok, akik adott esetben az előttünk álló szezonban akár DVTK mezben is pályára léphetnek, javítva ezzel a jelenlegi keret erősségén.
Kezdésként előrebocsátom, nincs tudomásunk arról, hogy a felmerülő nevek közül bárkivel is tárgyalásban áll a klub, csak potenciális jelölteket próbálunk összegyűjteni a következő napokban.

A szurkolók nagy része egyetért abban, hogy a kapus poszt erősítésre szorul. Rados és Antal is szerethető játékosok, azonban sajnos egyikük sem életbiztosítás, előbbi ráadásul a légiósok számát is növeli a pályán. Nem lennék meglepve, ha nyáron tehát új portás érkezne, az egyik legideálisabb jelölt pedig az MTK montenegrói hálóőre, Daniel Petkovic. Annak ellenére, hogy búcsúzni kényszerültek az élvonaltól mindössze 36 gólt kaptak, a 3. legkevesebbet a mezőnyben, ráadásul a kiesés miatt jó eséllyel kénytelenek lesznek megválni külföldi játékosaitól. Leigazolására csökkenti az esélyt, hogy egyrészt ő is légiós, másrészt több NB1-es csapat érdeklődéséről is hallani. Nem lepődnék meg, ha csak kölcsönbe engednék el (mint a Puskás Akadémia Danilovicsot Debrecenbe), viszont örülnék neki, ha hozzánk érkezne a nyáron.

 

Szintén érdekes “projekt” lehet a Videoton cserekapusa, Horváth Tamás. A hálóőr még a Mezőkövesd színeiben hívta fel magára a figyelmet nagyszerű játékával (ekkor a válogatott keretébe is meghívták), hogy aztán Kovács Zoltán lecsapjon rá. Azóta azonban kénytelen a padot koptatni Kovácsik Ádám mögött, aki ráadásul nagyon jó teljesítményt nyújt, Horváth viszont hosszabb távon aligha elégszik meg a másodhegedűs szereppel.

Nagy Gergely kiszorította a montenegrói Vukasin Poleksic-et a Vasas kezdőjéből, akinek ráadásul lejár a kölcsönszerződése a fővárosiaknál, eredeti klubjához, Békéscsabára valószínűleg nem megy vissza. Bár már 34 éves, egy kapusnál a tapasztalat hatványozottan fontos, ráadásul a nyelvet is jól beszéli. Ellene szól, hogy ő is a légiósok számát növelné, ráadásul a Vasas érdekelt az Európa Liga selejtezőjében, valószínűleg a tavalyinál is mélyebb kerettel kívánnak nekivágni az új szezonnak.

A 32 éves szombathelyi Rózsa Dániel keresztszalag-szakadás után jön vissza, Király mellett szinte egyáltalán nem véd, ráadásul az idő közben második számú hálóőrré avanzsált Gyurján Márton személyében egy tehetséges fiatal kapusa is van a szombathelyieknek. Rózsa sem számíthat tehát túl sok játékpercre az előttünk álló szezonban.

A korábbi kispesti és paksi kapus Kemenes Szabolcs télen öltönyre cserélte a kesztyűt, pár hónapja a Sport Tv szakértőjeként láthatjuk a képernyőn. Jó képességű, intelligens hálóőr lévén akár az ő reaktiválásával is erősödhetne csapatunk védekezése, bár talán erre van a legkevesebb esély.

Végül, de nem utolsó sorban megemlíthetjük egy korábbi portásunkat, azt a Szántai Leventét, aki jelenleg az NB2-es Szegednek a kapusa, mely csapattal kifejezetten jó viszonyt ápolunk. Bár a 2016/2017-es  másodosztályú pontvadászatban csak a 11. helyen végeztek, 38 bajnokin mindössze 29 gólt kaptak, ami a legjobb a mezőnyben. Ebben a csapatban alapember az idén már 34 éves Szántai. Igaz, csak 4 mérkőzésen, de nálunk is védett, tehát adott esetben a diósgyőri közeg sem lenne ismeretlen számára, személyében egy magabiztos portással erősödhetnénk.

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK