Itt vagy most

Lehetséges nyári igazolások – Hátvédek

Cikksorozatunk következő részében a potenciális védő-igazolásokat vesszük górcső alá. A hátsó csapatrésszel kapcsolatban ambivalens érzéseink lehettek a szezon végére, elvégre bár mi kaptuk a legtöbb gólt az idei (előző) kiírásban, Bódog Tamás érkezése után ugrásszerűen feljavult az egység – hogy aztán Lipták eltiltása után újra a gödör mélyére kerüljön.

Bár Eperjesi teljesítménye különösebb panaszunk nem lehet, a korábbi közönségkedvenc Drazen Okukát azt hiszem valamennyi szurkoló szívesen látná újra Miskolcon. Erre adott esetben akár némi esély is mutatkozhat, a másodosztályban ugyanis nem szerepelhet légiós, feltéve, hogy az MTK szeretne részesedni az MLSZ támogatásából. Legrosszabb esetben lenne végre egy játékosunk, aki tud beadni.

Talán valamennyi felsorolt név közül a legnagyobb erősítést a paksi balhátvéd, Szabó János jelentené. A zöld-fehérek másodikszámú csapatkapitányának lejár a szerződése, viszont éppen a klubon belül betöltött szerepe miatt tűnik nagyon nehéznek az esetleges megszerzése. Okukához hasonlóan jól tudja támogatni a támadásokat, csak éppen a másik oldalon. Komoly erősítés lenne, de nagy összegben ne fogadjunk az érkezésére.

A válogatottban is több alkalommal pályára lépő Balogh Béla korábban Pécsett és Kecskeméten is megbízható teljesítmény nyújtott a védelem közepén, Mezőkövesden azonban hosszabb távon nem tudta beverekedni magát a kezdőcsapatba (ellenünk azért így is sikerült egy gólt szereznie). Radványi Tamásék nem marasztalják a bekket, múltjára tekintettel egy próbát talán megérne.

Szabóhoz hasonlóan a védelem bal oldalára érkezhetne az MTK játékosa, Vadnai Dániel. Az ő szerződése is lejár, a legjobb éveit pedig jó eséllyel ő sem a másodosztályban szeretné eltölteni. Más kérdés, hogy a fővárosi kék-fehérek minden bizonnyal már az első évükben vissza akarnak jutni, amihez kulcskérdés lesz, meg tudják e tartani az alapembereiket.

Dusan Brkovic-ot idén Debrecenben az év játékosának választották, gyakorlatilag az egyetlen biztosnak mondható pont volt a hajdúsági védelemben. Herczeg Andrással a csapat élén vélhetően a következő szezonban nem lesznek kiesési gondjaik, kérdés, Brkovic szeretne e újabb évet eltölteni a Nagyerdőben. Bár lejár a szerződése, nem valószínű, hogy másik magyar csapatban láthatjuk majd, annak ellenére sem, hogy a Vasas érdeklődéséről is lehetett hallani az utóbbi napokban.

Szintén lejár a kontraktusa a paksi Laczkó Zsoltnak. Az elmúlt félévet Kispesten töltötte, ám ott sem marasztalták a korábbi válogatott játékost, ahogyan Csertői Aurél sem számol vele Pakson. Az utóbbi időben Kemeneshez hasonlóan őt is láthatjuk szakértőként a Sport Tv-n, korábbi pedigréjére tekintettel 30 évesen talán még korai lenne számára szögre akasztani a stoplist. Mellette szólhat, hogy egy kifejezetten flexibilis játékosról van szó, alapvetően balhátvéd, de középsővédőt, védekező középpályást és balszélsőt is tud játszani.

Listán végén pedig egy korábbi U20-as VB bronzérmes hátvéd szerepel. A lejáró szerződésű Szekeres Adriánnak idén mindössze 11 mérkőzés jutott a kieső Gyirmótban, azonban tehetségéről az évek során így is meggyőződhettek a magyar labdarúgást követő szurkolók. A közel 2 méter magas, még mindig csak 28 éves középhátvéd érdekes alternatíva lehet, bár meglepődnék, ha képes lenne akár Liptáknál, akár Karannál jobb teljesítményt nyújtani.

 

 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK