Itt vagy most

Lehetséges nyári igazolások – Középpályások és támadók

Sorozatunk következő részében a szóba jöhető középpályásokat, támadókat vesszük górcső alá.

Mindenekelőtt érdekes lehet a legutóbb Gyirmóton szereplő Csiki Norbert jövőjét figyelemmel kísérni. A pár éve MTK-val berobbanó, majd meglepő módon Thaiföldre szerződő Csiki sérülés után érkezett vissza Magyarországra, hogy végül Urbányi István vezetésével csont nélkül ki is essenek az élvonalból. A játékos pedigréjére tekintettel valószínűsíthetően nem marad az NB2-ben, nekünk pedig szükségünk lenne egy gyors, technikás szélsőre.

Az elmúlt évek egyik legnagyobb Miskolcon, NB1-es meccsen szerzett gólját Pölöskei Zsolt lőtte, aki akkor még az MTK-ban pallérozódott. Idő közben a Videoton játékosa lett, ám szinte egyáltalán nem játszik, holott egy védekezni és támadni is tudó, hozzá hasonló rúgótechnikával bíró középpályás valamennyi magyar csapat hasznára lehetne. Kérdés, az új fehérvári vezetőedző igényt tart e rá az előttünk álló szezonban.

Pölöskeihez hasonlóan Bódi Ádám és Székesfehérváron játszik. Pontosabban játszana, ám többnyire kénytelen végigpadozni a bajnokikat, a legjobb éveit valószínűleg ő sem üldögélve tervezi tölteni. Egyszeres válogatottnak mondhatja magát, ám azon az egy találkozón nem sikerült maradandót alkotnia.

Miután az irányítóink télen távoztak, a támadásainkban az addig látottaknál is kevesebb elképzelés volt. Kovács István esetleges érkezésével ez a probléma részben akár meg is oldódhatna. Kovács előző két társához hasonlóan kikerült a kezdőből, ráadásul a szezon végén egy súlyos kéztörést is elszenvedett, amely után kihagyta a zárófordulókat. Képességeivel valamennyien tisztában vagyunk, de a Videoton által idén favorizált játékrendszerbe nem illik bele.

Dusan Vasiljevic nem tartozik a legfiatalabb játékosok közé a maga 35 évével, ráadásul légiós, ám mellette szól, hogy lejárt a szerződése, a középpálya közepe pedig nálunk Mevoungou távozásával hiányposzt lett. Szintén pozitívum lehet, hogy már 10 évet töltött Magyarországon.

Szintén lejárt a szerződése a mezőkövesdi balszélsőnek, Orosz Márknak. A mögöttünk álló szezonban mindössze 6 bajnokin lépett pályára, amelyeken 1 gólpassza volt, vélhetően nem fogják marasztalni a kisebbik borsodi csapatnál, mi klasszikus szélsők hiányában jól járnánk vele.

Huszák Tamás az egyetlen listán szereplő játékos, aki tavaly (és idén is) az NB2-ben szerepelt, ám a szezon meglepetéscsapatának számító Soroksár egyik legjobbja volt, nem mellékes módon ráadásul diósgyőri nevelés, tehát a közeg sem lenne számára teljesen ismeretlen.

Czvitkovics Péter az elmúlt évek magyar mezőnyének egyik legmeghatározóbb középpályása volt, négyszeres bajnok és kupagyőztes támadó. Jelenleg Siófokon szerepel, 34 éves, ezen a szinten 1-2 jó év akár még lehetne is benne, bár érdemes lehet elgondolkodni azon, miért szerepel idén 2. éve a másodosztályban.

A 30 éves Wittrédi Dávid a Kozármisleny támadó középpályása. A Pécs kizárása után alsóbb osztályokban szerepelt, majd a Debrecen szerződtette, ahonnan újra az NB2-be vezetett az útja. Túlzás lenne idősnek nevezni, ennek ellenére egy tapasztalt játékosról van szó, akiben talán több van, mint egy másodosztályú kiscsapat.

Lejár a kisvárdai szerződése korábbi játékosunknak, Gosztonyi Andrásnak. Szélső létére 10 gólt szerzett idén, bár voltak nálunk gyengébb periódusai, ő nem egy másodosztályú játékos.

Az újpesti Nagy Gábort már szombathelyi időszaka után szerettük volna leigazolni, ám végül Pestre ment (ez nagy mértékben ellene szól), ám kevés sót evett meg a lila-fehéreknél. Lejár a szerződése, ráadásul Újpesten nagyon komoly erősítésekbe kezdtek, jó eséllyel nem hosszabbítanak vele, de ha mégis, valószínűleg csereként számítanak majd rá. Tekintve, hogy egy jó képességű középső középpályás, vélhetően a rendszeres játéklehetőség érdekében hajlandó lenne elhagyni a fővárost.

Hidi Patrik az elmúlt években a Budapest Honvéd alapemberévé nőtte ki magát, ráadásul a honi mezőny egyik legjobb rúgótechnikája az övé (ennek Rados – és vele együtt mi is – többször elszenvedői voltunk). Lejár a szerződése, és bár a Vasas is vinné, talán nem lenne lehetetlen küldetés Diósgyőrbe invitálása, mind 4-4-2 mind 3-4-3-as játékrendszerben ideális párja lehetne egy klasszikus szűrőnek a pálya közepén.

Birtalan Botond az NB2 egyik legtehetségesebb támadója, játéktudásával évek óta tisztában van a magyar mezőny, meglepő módon mégsem csapott le rá egy elsőosztályú klub sem. Idén élhetnénk mi a lehetőséggel, tekintve, hogy a Békéscsabának nem jött össze a feljutás, Birtalan pedig valószínűleg nem akarná a legjobb éveit az NB2-ben tölteni. Idén 10 találattal a góllövőlista 9. helyén végzett.

Ezequiel Calvente szintén Békéscsabán robbant be a köztudatba, ahonnan – bár szinte a fél NB1 hívta – Szombathelyre igazolt, itt azonban egy súlyos sérülés miatt szinte alig jutott szóhoz. Szerződést bontottak vele, korábbi teljesítményére tekintettel egy próbajáték keretében talán megérné ellenőrizni a technikás spanyol szélső állapotát.

 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK