Itt vagy most

Könnyed győzelem a nyitányon: Vasas-DVTK értékelő

A mai mérkőzéssel számunkra is megkezdődött az új idény, amelyet immáron teljes mértékben Bódog Tamás irányította felkészüléssel nyitunk meg. Az első mérkőzés örömére pedig rögtön egy idegenbeli meccsel startolunk, egy EL induló csapat ellen. Elsőre nem hangzik túl biztatóan, főként úgy, hogy a Vasas erősített a keretén, mi pedig nem hoztunk ” nagynevű” játékost. De szerencsére a pályán megmutatkoznak a valós erőviszonyok, a tények nem mindig beszélnek magukért.

A kezdőcsapatban ugyan volt némi meglepetés, de alapjaiban az előző évadban alapembernek számító játékosok kezdték meg ezt a szezont is. A mérkőzés elején, hiába a tavalyi gyenge idegenbeli mérleg, mi kezdtünk jobban, aminek a vártnál szerencsére gyorsabban meg is lett az eredménye, Vela vágta be a hozzá szerencsésen eljutó labdát. Ezután pedig teljesen átvettük a játék irányítását, a csapat rögtön hinni kezdett magában, hogy van keresnivaló a bronzérmes ellen.
Ahogy alakult a mérkőzés, sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, az első félidőben 5-ből 4 lövésünk is kaput talált, csak Kamenarnak volt köszönhető, hogy nyílt maradt a meccs. Látva, hogy a Vasas néhány pontrúgáson kívül el sem jutott a kapunkig, ha előismeret nélkül láttam volna ezt az összecsapást, és valaki azt mondja, hogy a Diósgyőr majdnem kiesett, a Vasas pedig a nemzetközi porondra jutott, könnyen meglehet, hogy kinevetem. Egy félidőnyi játék után egy rémgyenge csapat ellen játszunk, megérdemelten vezetve.

A folytatásban elkezdett éledezni a fővárosi együttes, de továbbra sem jelentettek komoly veszélyt a kapunkra. A kettős cseréjük annyit ért, mint halottnak a csók. Továbbra is impotensek maradtak. A félidő közepe táján már elkezdtek kinyílni, így egyre több terület maradt számunkra, amit már jobban ki tudtunk használni, köszönhetően a felkészülés folyamán jelentősen megerősített erőnlétünknek. A befektetett munkának pedig eredménye is lett, a találkozó folyamán nem túl sokat mutató Szarka fejére varázsolta oda a labdát a fiatal Óvári, aki 2 Vasas védő között könnyedén bólintott a kapuba. Az előny megduplázódott, két friss igazolás passzából két “régi motoros” gólja jelentette a különbséget a mai napon a csapatok között. Ha a későbbiekben hasonló szervezettséget tudunk felmutatni legalább ilyen erőnlét mellett, akkor talán ebben az évben eljuthatunk odáig, hogy ne a kiesés ellen kelljen harcolni, hanem egy fényesebb jövőt elérve a Diósgyőr neve újra a tabella első felében legyen látható.

Összességében egy végig kontrollált mérkőzésen, egy halovány Vasas ellen sikerült egy magabiztos győzelmet aratni, amivel az első forduló után máris a tabella elejére ugrott a csapat, reméljük, hogy idén ettől hátrébb nem is leszünk! A cél most már a következő: Legyen minden stadion hazai pálya számunkra!

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK