Itt vagy most

Meccsváró: Budapest Honvéd – Diósgyőr

Bár sok esély előzetesen nem mutatkozott rá, mégis sikerült “repülőrajtot” venni, és az első fordulóban két vállara fektetni a Vasas együttesét. Holnap azonban még egy ennél is nagyobb falat következik, a pályaválasztói jog felcserélése után ugyanis a regnáló bajnok Budapest Honvéd csapatához utazunk. Ellenfelünk rögtön az első körben kénytelen volt búcsúzni a Bajnokok Ligájából, az NB1 nyitányán azonban hozzánk hasonlóan győzni tudtak, a Haladás gárdáját győzték le hazai pályán 2-0-ra, Bobál és Lanzafame góljaival. A fővárosi vörös-feketék annak ellenére nyitottak sikerrel, hogy több tavalyi kulcsemberüket nélkülözniük kellett, és kell ellenünk is: Ikenne-King súlyos sérülést szenvedett, Holender Filipet átadólistára tették, Hidi Patrikot, Prosser Dánielt, Koszta Márkot és Zsótér Donátot elengedte a klub, utóbbi az Újpest (St. Truiden) kölcsönjátékosa volt. Mindezek mellett a holnapi lesz a két csapat 101. találkozója, az örökmérleg Honvéd-fölényt mutat, 54 győzelem mellett 23 döntetlen és vereség a mérlegük ellenünk.

Vendéglátóink kapujában a tavaly berobbant Gróf Dávid áll majd, remélhetőleg kihatott az önbizalmára az öt kapott gól.
Előle hiányzik majd a korábban említésre került Ikenne King, aki a Haladás elleni mérkőzésen szenvedett térdsérülést, a helyén pedig jó eséllyel Baráth Botond játszik, aki bár védekezésben stabilabb teljesítményre képes mint afrikai társa, a támadásokat közel sem tudja úgy támogatni. A másik szélen az előre viszont kifejezetten veszélyes Laczkó Zsolt, középen pedig a rutinos horvát Ivan Lovric, és a fiatal Bobál Dávid kezd majd, utóbbi a Haladás ellen gólt is szerzett.

Korábbi játékosunk, Djordje Kamber, aki idő közben az Nb1 egyik legjobb középpályásává nőtte ki magát, vissza is kerül a pálya közepére, miután a tavalyi szezonban szinte végig belsővédőt játszott, társai pedig az új érkező, kivételes rúgótechnikával bíró Pölöskei Zsolt, illetve Gazdag Dániel és Nagy Gergő lesznek. A szombathelyiek ellen ebben a csapatrészben két fiatal is debütálhatott, ám vélhetően csak a Bajnokok Ligája mérkőzésre való pihentetés miatt.

A támadósorban két kifejezetten veszélyes csatárt kell majd feltartóztatnunk, a tavalyi gólkirály, idő közben válogatottban is bemutatkozó Eppel Márton társa a kivételes formába lendülő olasz Davide Lanzafame lesz, tehát mi nem várunk meglepetést Erik van der Meer vezetőedzőtől.

Nem úgy a sajátunktól, Bódog Tamás ugyanis újra számolhat csapatkapitányunkkal, Lipták Zoltánnal. Érdekes lesz figyelni, hogy a stáb követi e a ” győztes csapaton ne változtass” – elvet, vagy a minőségi támadókkal bíró ellenfélre való tekintettel bedobja eddig kényszerpihenőn lévő bekkünket. Ha az a döntés születik, hogy Lipi játszik, akkor sem egyértelmű, hogy ez milyen formában valósul meg, az edzőmérkőzéseken ugyanis többször próbálgattuk őt a szűrő pozíciójában is. Ha azonban mégis a védelem tengelyében kap helyet, Karan jó eséllyel úgyis mozdíthatatlan marad, Tamás Márk és Forgács Dávid viszont különmeccset vívhat a kezdőbe kerülésért.  Ez akár a múlthéten nem túl meggyőző teljesítménnyel előrukkoló Nono kezdőpozícióját is érintheti. Gyakorlatilag megjósolhatatlan, hogy számol Bódog Tamás, remélhetőleg a magyar mezőnyben egyelőre idegenül mozgó holland edző is csak a sötétben tapogatózik majd, ha pedig hozzátesszük, hogy kifejezetten jó erőnek örvendenek a srácok, ellenfelünk pedig hétközi mérkőzést játszott, kijelenthetjük, most sem kell feltett kézzel kifutnunk a Bozsik Stadion gyepére. Más kérdés, hogy a regnáló bajnok otthonában talán egy döntetlennel sem lennénk elégedetlenek.

Ne felejtsetek el tippelni !
http://1910.hu/tippjatek/

Várható kezdőcsapatok:
Budapest Honvéd: Gróf – Baráth, Bobál, Lovric, Laczkó – Nagy, Kamber, Pölöskei, Gazdag – Eppel, Lanzafame
Diósgyőr: Rados – Eperjesi, Karan, Tamás, Forgács – Vela, Lipták, Busai, Óvári – Szarka, Ioannidis
A találkozó játékvezetője Solymosi Péter lesz.

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK