Itt vagy most

Mennyből a pokolba, majd vissza a földre: Honvéd – DVTK 2-2

Sokan vártuk a Honvéd elleni rangadót, a jó rajtot követően bizakodott minden DVTK szurkoló. A mérkőzés nagy iramban kezdődött, letámadtunk, megpróbáltuk hamar megszerezni a labdát, sokat mozogtunk. A Honvéd leginkább távoli lövésekkel és pontrúgások után próbálkozott, de lassan átvettük a játék irányítását, és egyre több helyzetet alakítottunk ki. Folyamatosan nyomás alatt tartottuk a hazai csapatot, akik nem tudtak kibontakozni, majd a félidő utolsó perceiben kicsit visszavettünk a tempóból, de aztán nagyszerű egyéni teljesítmények után kiharcoltunk egy teljesen jogos büntetőt, amit Vela értékesített is. A szabálytalankodó Honvéd játékos pedig mehetett zuhanyozni, mert második sárga lapját is megkapta, amivel óriási lehetőséghez jutott a DVTK.

A második félidő Lipták nagy lövésével kezdődött, ez is mutatta, hogy nem fogunk ráülni az 1 gólos vezetésre. A Honvéd játékosai leginkább azzal vétették észre magukat, hogy látványos eséseket produkáltak, hátha Solymosi játékvezető szíve megesik rajtuk, és befúj nekik is egy büntetőt, vagy sárga lapot ad valamelyik diósgyőri játékosnak. Volt is gyanús szituáció mindkét oldalon, de ezúttal néma maradt a síp. Ugraival frissítette a csapatot Bódog Tamás, aki egyéni képességeit emberelőnyben még jobban kamatoztatni tudta, de az első nagy lehetőségénél lehetett volna önzetlen, és akkor 100%-os ziccerbe került volna valamelyik bent érkező játékosunk. Meg is bosszulta magát a dolog, a hazai csapat egy könnyen kivédekezhető helyzetből kiegyenlített. Makrai beállításával próbáltuk erősíteni a támadó szekciót, de a fáradó csapatunknak sokszor a saját kapuja előtt kellett figyelni, mert a hazaiak feltámadtak az egyenlítő találat után. Teljesen nyílt volt a mérkőzés, ahol az előzmények ismeretében már nem lehettünk túl elégedettek az 1-1-es eredménnyel. Aztán egy remek szabadrúgásból a kispesti csapat a vezetést is megszerezte, mi pedig teljesen megzavarodtunk. A korábban mutatott tudatos, szép játéknak nyoma sem volt, mintha kicserélődtek volna a játékosaink. Bódog arcán is tanácstalanságot lehetett látni, erre valószínűleg ő sem számított. Továbbra is inkább a Honvéd maradt fölényben, újabb gólt is szerezhettek volna, az idő pedig gyorsan fogyott, nekünk pedig csak egy lesgólra és egy veszélyes fejesre futotta, már úgy tűnt, hogy pont nélkül kell távoznunk, de akkor jött Vela, és egy tökéletes lövéssel 2-2-re alakította az állást a hosszabbítást végén, amivel 1 pontot sikerült megmentenünk.

Összességében dicséret illeti a csapatot az első félidőben nyújtott teljesítményért, sok mozgással, agresszíven védekeztünk, azonban néhány fegyelmezetlenség miatt, és talán a fáradtság miatt a második félidőre elfogytunk, és emberelőnyben sem tudtuk megtartani a vezetést. A hibákat ki lehet javítani, Bódog Tamásnak lesz vele dolga bőven, az erőnléten is lehet fejleszteni, és akkor legközelebb már nem kell egy félig megnyert mérkőzés végén megelégednünk a döntetlennel.

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK