Itt vagy most

Elég, ha magas vagy ?

Bár még csak két forduló ment le az NB1 2017/2018-as kiírásából, ahhoz azonban kétség sem férhet, hogy “nagy neveket” nélkülöző, ámbár annál szimpatikusabb, hajtósabb keretet hozott össze a stáb. Két – előzetesen igen nehéznek ígérkező – idegenbeli mérkőzéssel kezdtünk, és talán nem túlzok, ha azt mondom, bármely szurkolótársunk előre aláírta volna az ezeken végül begyűjtött 4 pontot. Elégedettek is lehetünk szinte mindenkivel, majd’ valamennyi játékosunk teszi a dolgát, egy-egy kisebb hibát leszámítva. Nem lehet azonban nem meghallani a lelátóról / fórumokról érkező kritikákat, ezek közül szeretnék kiemelni egyet, és vitára bocsátani azt a kedves olvasók között.

Kár lenne tagadni, a gól a foci sava-borsa, amivel úgy látszik, Diego Vela is egyetért, aki két forduló utáni három találatával vezeti a góllövőlistát. Az igazság azonban az, hogy ezt a szerepet elsősorban nem tőle várnánk, sokkal inkább Szarka Ákostól vagy Nikolaos Ioannidistől. Bár utóbbi még csak ismerkedik a magyar közeggel, előbbi játékában már jó ideje van szerencsénk gyönyörködni.
Talán nem véletlen, ha egyesek párhuzamot vélnek felfedezni Szarka, és korábbi támadónk, Georges Griffiths között, aki ha éppen nem otthon, a szekrényében bujkált, hogy ne kelljen edzésre járnia, sokszor örvendeztetett meg minket klasszisokat idéző felhőfejesekkel. Más kérdés, hogy ha lábbal kellett játékba avatkoznia, nem egyszer bizonyult féknek a csapat támadójátékában. Hasonló lehet a benyomásunk Szarka Ákossal kapcsolatban is.

Már 19 mérkőzésen magára ölthette a piros-fehér mezt, ezeken pedig két gólt szerzett, mindkettőt fejjel. Kissé egydimenziós játékos, aki emellett kifejezetten hasznos tagja lehetne egy csapat támadósorának, feltéve, ha lennének olyan társai, mint korábban Gosztonyi András vagy Drazen Okuka voltak Griffiths-nek, akik szinte bármikor oda tudták rajzolni az afrikai csatár fejére a játékszert. Talán nem állok távol az igazságtól, ha azt mondom, jelenleg nincs olyan játékosunk, aki úgy tudna beadni, mint az előbb említett korábbi Diósgyőr-játékosok (bár Makrai egy hete elővette a körzőt-vonalzót).
Kérdés tehát: Vajon meddig lesz képes elbírni a csapat, hogy olyan játékostól várjuk a gólokat, aki csak 8 mérkőzésenként képes kihasználni a legnagyobb erősségét, miközben az asztalra már többet letett Ugrai – Makrai páros a padról kénytelen figyelni a társakat ?
(Kép: dvtk.eu)

 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK