Itt vagy most

Meccsváró: Haladás – Diósgyőr

Elérkeztünk rangos bajnokságunk harmadik fordulójához, ezen a hétvégén jön az utolsó júliusi forduló. Az előző évadban ez a meccs jelentette a legnagyobb törést a csapat életében, idén viszont egy jóval könnyedebb ellenféllel találkozunk ebben a körben. Újra idegenben játszik a csapat, de ezt már megszokhattuk, a folyamatos vándorlás miatt már szinte fel sem tűnik a pályák közti különbség. Főként úgy, hogy a Haladás is éppen a stadionját elhagyva, az új építése miatt albérletben játszik. Aktuális ellenfelünkre gondolva próbáltam visszaemlékezni, hogy milyen pozitívumot tudnék megemlíteni, de be kellett látni, hogy nincs ilyen momentum. A Hali játékosai rendkívül alattomosan játszanak, sok szabálytalanság jellemzi a meccseiket, néha pedig még a bírókat is megetetik trükkjeikkel. Az sem szépít a dolgon, hogy a tavaszi fordulóban Nono itt szedte össze a 4 meccses eltiltását, ami elég túlzó, hiszen szándékos provokációt láthatott a publikum.

Ellenfelünk kapujában érthetően Király Gábor áll majd, aki a nyár folyamán már végigcsinálta a felkészülést, és még 41 évesen is tudja hozni a magyar bajnokság színvonalát, ráadásul nem is olyan rossz mutatókkal.

A Haladás idén játszott már 3 és 4 védős rendszerben is, az eddigi meccseiken a biztos pontnak Predrag Bosnjak Jagodics Márk és az Angliából visszatérő Polgár Kristóf számítottak, de mellettük lehetőséget kapott a korábbi DVTK játékos, Németh Milán is. A Honvéd ellen ezek a fiúk 2 alkalommal is csődöt mondtak, viszont a legutóbbi fordulóban már kapott gól nélkül hozták le a meccset a gyengécske Debrecen ellen, ami valljuk be, hogy nem túl nagy fegyvertény, bár a pesti csapat is sokat szenvedett, hogy begyötörjék a második gólt.

A Hali játéka egyértelműen a középpályásokra épül, összesen 7 olyan játékos is volt, aki mind a 2 meccsen lehetőséget kapott. Egy biztos, Tóth Máté, Kiss Bence és Simon Ádám kezdő volt eddig, de az erdélyi magyar, Kovács Lóránt is állhatott már a gyepen a kezdő sípszónál. Viszont elég nagy a variációs lehetőség ezeken a posztokon, a veterán Halmosi is beszállt csereként mind a 2 meccsen, de a fiatalnak mondható Jancsó András is kapott lehetőséget. Az alábbiakból az olvasható ki, hogy ellenfelünk a masszív középpályában bízik, és leginkább ott próbálja frissen tartani tanítványait Mészöly Géza.

A gólokért az egyszem “igazi” csatár Williams lenne a felelős, de a 2 összecsapáson jegyzett 1 gólja a csapat árválkodó találata, amivel a Hali holtversenyben a legkevesebb gólt jegyző csapat a bajnokság elején. Szerintem minden szurkolótársam nevében bátran kimondhatom, hogy örülnénk annak, ha a 3. forduló után sem változna ez a helyzet, amire még reális esély is mutatkozhat a tavaszi 2-0 vereségünk ellenére.

Hogy a saját portánkon is sepregessünk kicsit, végre eljutottunk odáig, hogy a csapatban nincs komoly sérüléssel birkózó alapember, az eltiltását is letöltötte mindenki, tehát Bódog Tamás az alapcsapatot küldheti pályára, már amennyiben nem veszi figyelembe a légiós ajánlást, vagy a fiatalok szerepeltetésére vonatkozó kitételt. Az előző fordulóban visszatért a kapitány Lipták Zoltán is, aki sajnos nem a múlt héten játszotta élete meccsét, de jelenléte a társakra nyugtató hatással lehet, illetve egy olyan vezéregyéniség lesz ott köztük, aki összefoghatja együttesünk játékát. Ha az első fordulóban mutatott védekezést tudjuk felmutatni, akkor ez a nem túl acélos Haladás a kapunkra csak kis mértékben jelenthet veszélyt, ha viszont olyan megingásokat produkálunk, mint múlt héten a fővárosban, akkor könnyen nehéz helyzetbe hozhatjuk magunkat, ugyanis a Haladás védekezését feltörni nem egy egyszerű dolog, Főleg, ha Nono labdái elakadnak a védőkben, illetve sok hibát vétünk az utolsó passzoknál. Csatáraink eddig nem brillíroztak ugyan, de ezen a meccsen megmutathatják, hogy miként tudják megtartani a labdákat a védők gyűrűjében, mert ez lehet a siker egyik kulcsa.

Végszóként annyit, hogy a tippjátékot se feledje senki, az esély még mindenki számára áll a fődíj elnyerésére!
http://1910.hu/tippjatek/

Várható kezdőcsapatok:

Haladás: Király – Bosnjak, Jagodics, Wils, Polgár – Tóth, Kiss, Simon, Kovács, Williams, Medgyes

DVTK: Rados – Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás – Vela, Nono, Busai, Óvári – Szarka, Ionnidis

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

One Reply to “Meccsváró: Haladás – Diósgyőr”

Comments are closed.