Teljes csőd: Balmazújváros – DVTK 4-0

Tudjuk, hogy az NB1 olyan, hogy bármi előfordulhat, és annak az ellenkezője is. De azért olyat, hogy a frissen feljutott újonc 4 góllal küldjön haza minket… nos ilyet a legrosszabb álmainkban sem gondoltunk.

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy Bódog Tamás értékelésének tudatában kell véleményt mondanom a meccsről, és valamilyen szinten megnyugtat, hogy hasonlóan látjuk a hibákat, amik a mai szégyenteljes vereséghez vezettek: a párharcokat elvétve nyertük meg, főleg a középpályán lehetett ezt látni, Vela volt az egyetlen, akit ki lehet emelni ebből a csapatrészből. Ha pedig a középpályánk gyengén muzsikál, akkor rávezetik lendületből a védelemre a labdát, akik eléggé kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek. Bár nagyon meleg volt, ennek ellenére is úgy érzem, hogy keveset és alacsony intenzitással mozogtunk, az első 15 perc után a két csatárunk már csak botorkált a pályán, a meccs végére pedig a védelem is teljesen elkészült az erejével. Nem volt pedig az a rettenetes iramú mérkőzés, de a csapatrészek közötti összhang teljes hiánya oda vezetett, hogy ész nélkül szaladgáltunk mindenfelé, ahelyett, hogy taktikusan, egymást segítve próbáltunk volna játszani. Nem nagyon lehet, és szerintem nem is nagyon kell ezt tovább ragozni, kikaptunk, borzalmasan játszottunk, a kevés helyzetünket pocsék megoldásokkal próbáltuk gólra váltani, és nem bírta el a csapat, hogy több, kritikán aluli egyéni teljesítmény is volt a csapatban. Ezek együtt nem is vezethettek csak hazai győzelemhez, a rendkívül motivált újonc pedig ki is használta ezt, és most ők ünnepelnek, mi pedig nézünk ki a fejünkből, hogy mi volt ez a 90 perc.

Tekintsünk kicsit előre! Várhatóan Bódog Tamás ezúttal is keményen fog fellépni, 1-2 játékos valószínűleg átkerül az NB3-as csapathoz, és azt is remélem, hogy a következő találkozóra felmentést kapunk a légiós ajánlás betartása alól, mert nagy mozgásterünk továbbra sincs taktikailag. A csapat megerősítésén is lehet dolgozni, most már látni, hogy milyen poszton kell feltétlenül egy kulcsjátékos, és akkor még lehet egy szép szezonunk. De abba több ilyen teljesítmény nem fér bele. Hajrá Diósgyőr!

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK