Itt vagy most

Meccsváró: Diósgyőr – Puskás Akadémia

Bár már az ötödik fordulóhoz érkeztünk, a 2017/2018-as szezon során először nyílik alkalom “hazai pályán” fogadni aktuális ellenfelünket. Más kérdés, hogy valójában ez sem az új, miskolci stadionunkat jelenti, bár némi könnyebbség lehet, hogy Pintér Attiláék sem az általuk jól ismert Pancho Arénában fogadnak minket. A helyszín sokkal inkább semlegesnek lenne nevezhető, ha nem kísérnénk el csapatunkat annyian, amennyien.  Egy gondolat erejéig térjünk ki azonban a mögöttünk hagyott négy fordulóra. Valamennyi szurkolótársam tudja, régi problémánk, hogy a Miskolc-táblát elhagyva csapatunk elvétve tud értékelhető teljesítményt nyújtani, az új stadion építésével azonban huzamosabb időre házon kívülre kényszerültünk. Egyesek előzetesen tartottak ettől, végül azonban még ilyen téren is jól jöhetünk ki az építkezésből, úgy tűnik ugyanis, hogy egyre magabiztosabban tudunk pályára lépni idegenben is. A balmazújvárosi fiaskót leszámítva a Vasas és Haladás elleni győzelem, a regnáló bajnok Honvéd elleni döntetlen is bizakodásra adhat okot hosszabb távon.
Szombati ellenfelünk újra egy újonc lesz, ám ezúttal egy, a Balmazújvárosnál – papíron – sokkal nagyobb játékerőt képviselő csapatot fogadunk. A Puskás Akadémia gárdája nyáron alaposan bevásárolt, NB1-es szinten kifejezetten jó játékosokkal bővítették a keretet, ennek ellenére 4 forduló után mindössze 1 ponttal állnak. Legutóbb a Honvédtól szenvedtek 2-0-ás vereséget.

Mit várhatunk ellenfelünktől ?

A kapuban a liga egyik legjobb képességekkel bíró hálóőre, Braniszlav Danilovics áll majd. Az előző szezont Debrecenben töltötte kölcsönben, ám nyáron hiába álltak sorba érte az elsőosztályú klubok, csapata visszarendelte Felcsútra. A Honvéd ellen mindkét kapott gólban benne volt.

Pintér Attila 4-3-3-as rendszerében a védelmet a Poór Patrik – Jonathan Heris – Hegedűs János – Spandler Csaba kvartett alkotja. Poór az MTK-tól, Heris Újpestről, Hegedűs pedig a Haladástól érkezett, egyénekre lebontva kifejezetten jó védelemnek tűnik a felcsútiaké, a négy fordulóban kapott 8 gól azonban azt mutatja, még közel sem sikerült összeérnie az egységnek.

A három középpályás talán még a hátsó négyesnél is jobb nevekből áll, Patrick Mevoungout éppen tőlünk szerződtették, két párja az ex-újpesti Balogh Balázs, illetve a korábban Pécsett futballozó, egykor hatalmas ígéretnek kikiáltott Márkvárt Dávid lesznek.

A támadósor összeállításánál főhet majd Pintér Attila feje, két rúgott gólt tudtak ugyanis összekaparni négy bajnokin, ráadásul a kezdő támadójuk, Radó András a Honvéd ellen lábtörést szenvedett. A támadótrió így minden bizonnyal a Szakály Péter – Ulysse Diallo – Molnár Gábor hármas lesz. Szakály Debrecenben töltötte legjobb éveit, Felcsúton újra lehetőséget kapott egy NB1-es csapat alapembereként szerepelni. Diallot a Ferencvárosból/Mezőkövesdből, Molnár Gábort szintén a kisebbik borsodi csapatból ismerhetjük, utóbbit a hírek szerint magasabban jegyzett magyar csapatok is szerződtették volna, ám ő mégis a Puskást választotta.

Ami minket illet, hatalmas pofonból kell felállnunk. Nem elég, hogy négy gólos vereséget szenvedtünk, tettük mindezt egy abszolút újonc ellen, hozzásegítve őket első győzelmükhöz az NB1-ben. A holnapi bajnoki ennek fényében két lehetséges kimenetelt is tartogat: vagy továbbra is bennünk lesz a múltheti sokk és csalódottság, vagy – és remélem ez utóbbi forgatókönyv valósul meg – a srácok úgy döntenek, jóvá kell tenniük a kisiklást, és kettőzött erővel küzdenek, hogy kiengeszteljék a szurkolókat. Sérültünk és eltiltottunk sincs, Bódog Tamás így az általa legjobbnak ítélt kezdőcsapatot küldheti a pályára, akár már az új érkezővel, Kocsis Gergővel a fedélzeten.

Várható kezdőcsapatok:
Diósgyőr: Rados – Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás – Vela, Nono, Busai, Óvári – Szarka, Ioannidis
Puskás Akadémia: Danilovic – Poór, Heris, Hegedűs, Spandler – Balogh, Mevoungou, Márkvárt – Szakály, Diallo, Molnár
A találkozó játékvezetője Iványi Zoltáln lesz.

Ez történt legutóbb:

 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK