Itt vagy most

Rivális kitekintő – Újpest

Korábbi rovatunk ismét jelentkezik, ideje ismét utána járni, hogy mi a pálya aktuális ellenfelünk háza táján. Ugyan még csak a szezon elején járunk, de a drukkereknek egész évben van véleménye arról, hogy mit várhatnak hétvégén a kedvenceiktől. Aktuális ellenfelünk az Újpest mindössze a 9. jelenleg, ez viszont ne tévesszen meg senkit, ugyanis ha a Honvéd nem tud fordítani ellenük, akkor most előttünk lennének a táblázaton.

Az új szezonban nem csak a címer, hanem a játékoskeret is alaposan átalakult a pestieknél, ugyanis lejárt az igazolási tilalom, melyet az UEFA szabott ki a lilákra. Ennek megfelelően alaposan beerősített a gárda, talán ennek is köszönhető eddigi döntetlenekkel tarkított játékuk, mivel az új emberek még nincsenek annyira összeszokva, mint az elmúlt 2 évben ott játszó társaik. A védelemből távozó embereket rutinos hátvédekkel sikerült pótolni, de mostmár elég nagy a merítési lehetősége Nebosja Vignjevicnek a középpályán is, amellett, hogy gólerős csatár is érkezett az együttesbe. Joggal várható el tehát idén, hogy az Újpest előrébb végezzen az idény végeztével, ebben viszont igen nagy munkája lesz még a szerb trénernek. 1 dolog viszont már biztos pontnak látszik a játékukban, a 4-2-3-1-es felállást erőltetik, több, néhol kevesebb sikerrel, ezt mutatja a 8-8-as gólarányuk is, ami azért nyílt játékra enged következtetni.  Meglátjuk, hogy mit tudnak kezdeni hétvégén az agresszív letámadással.

A Újpest szurkolói bázisa, akárhogyan próbálja bárki is szépíteni romokban hever. A belga tulaj húzása az új címerrel felborított mindent, a drukkerek őrjöngenek, nem hajlandóak beletörődni a jelenlegi helyzetbe. A meccs előtt nagyon kevesen foglalkoznak velünk, a kommentek 95%-a a régi címert követeli vissza, illetve a rendbontások miatti zártkapus büntetéseket tárgyalja. Azon kevesek közül viszont, akik már a meccsre tekintenek előre, 1 olyan embert sikerült találni, aki arra tippelt, hogy a Diósgyőr kikap az Újpest vendégeként. A pesszimizmust jellemzi, hogy a bejegyzésre érkező 3 válaszban minden esetben az ellenkezőjét jósolják. Akad még ugyan olyan ember, aki elég erősnek érzi a csapatot a döntetlenre, de a többiek sima vereséggel számolnak, mondván, hogy az utóbbi időben a DVTK is egy mumus lett csapatuk számára. Már az edzőben sem feltétlen a bizalom, a Mohl-Obinna párossal finoman fogalmazva is elégedetlenek a szurkolók, és annak ellenére, hogy gyenge teljesítményt nyújtanak, minden meccsen szerepelnek, ezt pedig Vignjevic számlájára írják.

A másik oldalon tehát a helyzet egyre fokozódik, a szurkolók egyre pesszimistábbak. Ebből kiindulva nekünk is óvatosnak kell lennünk, mert nem egyszer volt már rá példa, hogy pont ezeken az összecsapásokon futottunk bele a késbe, az esélyesség terhét nehezen viselve. Jelen helyzetben nem gondolnám, hogy mi vagyunk az esélyesek, a zárt kapu viszont mind a 2 csapattól értékes támogatást fog elvenni. Az Újpest az előző meccsén már alkalmazkodhatott a “hangulathoz”, nekünk viszont ritka esemény, hogy az igazi fanatikusok nem hajtják győzelembe a csapatot. Őszintén remélem, hogy emiatt nem fog a fiúk lába megremegni , és bebizonyítják, hogy a balmazújvárosi meccs tényleg csak egy kisiklás volt, és ez a csapat képes sikereket elérni, megkapaszkodni a tabella első felében.

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK