Itt vagy most

Négyszemközt!

A bajnokság hatodik fordulójában, az Újpest vendégei leszünk a Szusza Ferenc Stadionban. Már mindenki tudja, hogy sajnos zárt kapus a mérkőzés, amiről mi, diósgyőriek úgy maradunk távol, hogy semmi közünk nem volt ahhoz, ami történt a Kispest-Újpest meccsen. Úgy látszik, hogy az MLSZ csak akkor döngeti a mellét UEFA-t ordítozva, mikor büntetésekről van szó. Viszont, ha olyan engedményt kellene tenni, mint az megszokott a nemzetközi kupameccseken, ahol a vétlen csapat szurkolói, ha nem is teljes létszámmal, de pár százan jelen lehetnek a stadionban, akkor hirtelen csendben bámulnak ki a fejükből, és nem példálóznak az UEFAval, hanem egyszerűen még át kell gondolniuk. Kettősség?! Áh, dehogy…

A lilákkal vívott párharcaink során ez lesz a 103-ik összecsapásunk, ahol eddig jelentős a pestiek fölénye, hiszen a 18 győzelmünk mellett, 39 döntetlent értünk el, míg 45-ször vesztesen hagytuk el a pályát. Azért azt ne felejtsük el, hogy az ,,átkosban” egy vidéki csapat nagyon kevés alkalommal nyerhetett a nagy Dózsa ellen!

Fővárosi riválisunk teljesen átalakult a nyáron, hiszen már 14(!!!) új igazolásnál tartanak, akik közül az egyik új fiú pont tőlünk tette át a székhelyét. Egy jó Novothny Soma nagyon hiányzik nekünk onnan elölről!

A tavalyi szezon három mérkőzése közül a két hazai meccsünket megnyertük, míg idegenben egy végletekig kiélezett, 4:4-es döntetlent értünk el. A második hazai meccsünket már Bódog Tamás irányításával értük el, amire akkor sokan felkapták a fejüket, hiszen könnyedén nyertünk 3:1-re.

A lila-fehérek az idei szezonban eddig egyetlen meccsüket nyerték meg a Vasas ellen, míg három döntetlen mellett, egyszer szenvedtek vereséget, éppen a múlt héten. Bízunk benne, hogy ez a sorozat csak nőni fog. Nagyon szervezett csapat benyomását kelti az Újpest, egészen addig, amíg nem jön a találkozó utolsó része. Számunkra úgy tűnik, hogy a 75.-ik perc tájékán elfogy a szufla és mintha egy másik csapat játszana onnan kezdve, ami valljuk be, egyáltalán nem gond, főleg, ha vezetünk, már akkor 2:0-ra.

Amire nagyon érdemes odafigyelnünk, az a csatáraik! A honi élvonal egyik legjobb támadósorával rendelkeznek a pestiek. Zsótér, Nwobodo, az eddig legjobbjuk Nagy Dániel, vagy éppen Novothny, bármelyik NB1-es csapatban kezdőként léphetne pályára. És azt se felejtsük, hogy tartalékként még bevethető Simon Krisztián, Angelov, vagy Tischler Patrik, akit el tudnánk képzelni piros-fehérben!

Nagyon reméljük, hogy a balmazi pofon már a múlté, és ezzel együtt letudtuk az éves leggyatrább játékunkat is. Ami a mi malmunkra hajthatja a vizet, az az összeszokottság, hiszen a múlt heti mérkőzésig, szinte ugyanazok a játékosok futottak ki kezdőként. Bár az igaz, hogy az elmúlt szombaton eléggé felkavarta az állóvizet Bódog Tamás, amit csak remélni tudunk, hogy tartja is. Leginkább, ami a csatárainkat illeti! Sokkal meggyőzőbb játékra volt képes a Vela, Ugrai, Makrai, Óvári sor, mint az azelőtt lehetőséget kapó támadóink.

Zárt kapu, folyamatos harc a címer miatt, rengeteg új igazolás, összeszokatlanság. Bízva a stábban és a Srácokban hisszük, hogy képesek vagyunk kihasználni azt, hogy az újpestieknél elveszett a stabil horgony!

Várható kezdőcsapatok:

Újpest: Pajovic-Pauljevic, Bojovic, Litauszki, Mohl-Windecker, Sankovic-Nwobodo, Nagy D., Zsótér-Novothny

Diósgyőr: Antal-Nagy T., Karan, Lipták, Tamás-Vela, Kocsis, Busai, Óvári-Makrai, Ugrai

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK